fbpx

Mini tarte cu carne

Icon print Print

În vestul Europei, mince pies sunt un preparat traditional foarte popular, fiind umplute cu un mix savuros de fructe uscate și condimente de iarnă. Rețeta noastră de mini tarte cu carne este inspirată de acestea, însă îmbină aroma dulce a fructelor confiate cu carnea tocată.

Pentru această rețetă vei avea nevoie de o tava specială pentru brioșe și de aproximativ o oră pentru preparare și coacere. Îi poți implica și pe cei mici, mai ales pentru umplerea și închiderea tartelor cu un căpăcel de aluat. Aceste mini tarte pot fi consumate atât calde, cât și reci!

Timp de preparare: 1 oră

Număr de porții: 12 mini tarte

Ingrediente:

  • 300 grame Faină Superioară 000 Raftul Bunicii
  • 70 grame de zahăr
  • 1 ou
  • 150 grame de unt la temperatura camerei
  • ½ linguriță praf de copt
  • 200 grame de carne tocată de porc sau mix vită-porc
  • 1 măr
  • 2 linguri de merișoare uscate
  • 2 linguri de stafide
  • 1 linguriță nucșoară
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță scorțișoară

Mod de preparare:

Într-un bol mare amestecă untul, zahărul, praful de copt, oul și folosește un mixer pentru o omogenizare cât mai bună. Adaugă apoi făina și amestecă folosind mâinile până când obții un aluat elastic. Acperă vasul cu o folie alimentară și lasă-l la frigider timp de 30 de minute.

În timp ce aluatul se odihnește, pune pe foc o tigaie în care adaugă carnea tocată, merișoarele, stafidele și mărul tăiat în cuburi cât mai mici. Alternativ, poți folosi sos de mere concentrat. Coace totul la foc mic timp de 15 minute, până când carnea începe să devină maronie, mărul se înmoaie, iar fructele uscate se hidratează. Adaugă apoi sarea, nusșoara și scorțișoara, amestecă bine și mai lasă totul pe foc timp de 5 minute.

După ce scoți aluatul de la cuptor, întinde-l bine pe suprafața de lucru și taie 12 cercuri mai mari (cu un pahar sau o cană, de exemplu) și 12 cercuri mai mici (cu diametrul aproximativ egal cu marimea formelor rotunde din tava de briose). Încinge cuptorul la 180 de grade Celsius și unge tava cu puțin unt.

Ia pe rând cele 12 cercuri mari și pune-le în formele de copt, având grijă să nu rupi aluatul la bază. Acesta ar trebui să acopere fiecare formă integral, atât fundul cât și pereții. Împarte compoziția pentru umplutură în 12 părți egale și umple cele 12 forme. La final, pune deasupra umpluturii cele 12 cercuri mai mici, care se vor așeza ca un capac peste fiecare tartă.

Tartele se introduc apoi în cuptor, unde vor avea nevoie de aproximativ 20 de minute pentru coacere, la 180 de grade Celsius, până când devin arămii. Se lasă la răcit 10 minute și se pot consuma ca atare sau combinate cu puțină smântână dulce.

Poftă bună!

 

Măr copt în foietaj

VEZI REȚETA
Image Măr copt în foietaj

Cinnamon Rolls

VEZI REȚETA
Image Cinnamon Rolls

Banane umplute cu ciocolată în foietaj

VEZI REȚETA
Image Banane umplute cu ciocolată în foietaj