Dacă și tu ești atent la alimentația ta și a familiei tale, pâinea integrală ar putea fi un prieten bun pentru tine! Făina integrală are numeroase beneficii și susține aportul zilnic de fibre, proteine și vitamine.
În plus, pâinea integrală este foarte atrăgătoare și ofertantă atunci când vrei să îți impresionezi familia și prietenii, Cu ajutorul ei poți realiza niște gustări deosebite, gustoase și arătoase!
Timp de preparare: 1 oră 10 minute
Număr de porții: o pâine de aproximativ 1,3 kg
500 de grame de făina integrală Raftul Bunicii
350 ml apă plată sau filtrată călduță
8 grame de drojdie uscată
11g de sare de mare
o linguriță de zahăr sau miere
10 ml de ulei de măsline
Pregătește-ți de la bun început toate ingredientele și vesela necesară, pentru a-ți fi mai ușor.
Ai nevoie de un vas mare în care să realizezi compoziția și două (sau mai multe) mâini dibace și energice!
Pune în vas făina integrală, sarea, uleiul de măsline, drojdia și zahărul sau mierea și amestecă-le până obții o compoziție omogenă. Apoi adaugă treptat apa călduță și continuă să amesteci cu mâinile.
Fă-ți încălzirea brațelor și a degetelor pentru că urmează să frământăm! Prin mișcări circulare încearcă să duci făina integrală spre exteriorul vasului. Când aluatul prinde formă, mută-l pe un blat cu făină și continuă să frămânți încă 8 minute din momentul în care are o consistență omogenă.
Acum amintește-ți de copilărie și formează o bilă! Pune-o într-un vas și acoperă vasul cu un prosop. Doar așa aluatul tău va dospi. Timpul de dospit poate varia de la o oră până la… o noapte. Important este ca măcar să își dubleze volumul.
Începe partea drăguță în care trebuie să dai aluatului o formă de pâine. Înainte de a te apuca de modelat, nu uita să dai drumul la cuptor, la 200 grade Celsius. Pune forma finală într-un vas termorezistent și cu ajutorul unui cuțit crestează pâinea pe diagonală. Presară un praf de făină (de data aceasta poate fi și făina albă, nu neapărat integrală) sau semințele preferate și pune la copt în cuptorul încins, pentru 40-45 de minute, sus și jos, fără ventilație.
Orice pâine se coace cu o tăviță de apă în cuptor pentru că aburii generați mențin coaja elastică și ajută la creșterea pâinii în timpul coptului.
Poftă bună!
© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.