fbpx

Prăjitură cu smochine și cafea

Icon print Print

Știi că a venit toamna când aromele din bucătărie umplu întreaga casă, cuptorul emană o căldură îmbietoare, iar vremea de afară te îndeamnă să-ți petreci după-amiezile alături de cei dragi, împărțind o băutură caldă și o felie delicioasă de prăjitură.

Profită de savuroasele fructe de sezon și pregătește o prăjitură cu smochine și cafea, un desert sofisticat, ideal ca să-ți cucerești invitații sau să-ți impresionezi familia. Gustul delicat al fructelor se îmbină perfect cu glazura dulce, favorita celor mici.

Încearcă rețeta și îți garantăm că va intra în topul preferatelor! 

Timp de pregătire: 1h30 min                                                                                                                                                                         

Număr de porții: 14

 

Ingrediente

Blat

1 1/2 cană Făină Superioară 000 pentru prăjituri Raftul bunicii

5 smochine tăiate în bucățele

1/4 cană de cafea

1/4 cană iaurt

1 cană zahăr

5 ouă

2 linguri praf de copt

150 g migdale

200 g unt nesărat, plus extra pentru uns

extract de vanilie

Glazură

250 g unt nesărat

250 g cremă de brânză

300 g zahăr pudră

100 g gem de smochine

7 smochine

extract de vanilie

 

*1 cană = 236 ml / 170 g griș / 136 g făină

 

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Lasă smochinele pregătite pentru blat la înmuiat în cafea timp de jumătate de oră. Prăjește migdalele 5 minute la cuptor, apoi pisează-le în robotul de bucătărie. Unge o tavă de copt cu unt.

Amestecă smochinele cu nucile până se transformă într-o compoziție legată. Adaugă restul de ingrediente pentru blat. Amestecă până la omogenizare. Toarnă totul într-o formă rotundă și dă-o la cuptor pentru 30 de minute sau până trece testul scobitorii. Când este gata, scoate-o din tavă și las-o la răcit.

Acum e timpul celui de-al doilea deliciu, glazura! Amestecă untul, vanilia și jumătate din cantitatea de zahăr. Adaugă crema de brânză și restul de zahăr rămas. Împarte glazura în 2 boluri.

Taie blatul răcit în cercuri egale și fă-i câteva înțepături verticale. Adaugă glazură și câteva linguri de gem de smochine pe prima bucată de blat. Adaugă a doua bucată, unge-o și pe ea cu glazură și gem din plin, apoi termină cu bucata finală. Unge-l cu glazură pe deasupra și decorează-l cu smochinele feliate.

Lasă prăjitura la rece minimum o oră înainte de servire, ca glazura să se întărească.

Poftă bună!

Tartă cu dovlecel și zucchini – ușoară și aromată

VEZI REȚETA
Image Tartă cu dovlecel și zucchini – ușoară și aromată

Aperitiv - Morcovi de Paște simpatici și delicioși

VEZI REȚETA
Image Aperitiv - Morcovi de Paște simpatici și delicioși

Brioșe cu pizza 🍕

VEZI REȚETA
Image Brioșe cu pizza 🍕