Știi că a venit toamna când aromele din bucătărie umplu întreaga casă, cuptorul emană o căldură îmbietoare, iar vremea de afară te îndeamnă să-ți petreci după-amiezile alături de cei dragi, împărțind o băutură caldă și o felie delicioasă de prăjitură.
Profită de savuroasele fructe de sezon și pregătește o prăjitură cu smochine și cafea, un desert sofisticat, ideal ca să-ți cucerești invitații sau să-ți impresionezi familia. Gustul delicat al fructelor se îmbină perfect cu glazura dulce, favorita celor mici.
Încearcă rețeta și îți garantăm că va intra în topul preferatelor!
Timp de pregătire: 1h30 min
Număr de porții: 14
Ingrediente
Blat
1 1/2 cană Făină Superioară 000 pentru prăjituri Raftul bunicii
5 smochine tăiate în bucățele
1/4 cană de cafea
1/4 cană iaurt
1 cană zahăr
5 ouă
2 linguri praf de copt
150 g migdale
200 g unt nesărat, plus extra pentru uns
extract de vanilie
Glazură
250 g unt nesărat
250 g cremă de brânză
300 g zahăr pudră
100 g gem de smochine
7 smochine
extract de vanilie
*1 cană = 236 ml / 170 g griș / 136 g făină
Mod de preparare
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Lasă smochinele pregătite pentru blat la înmuiat în cafea timp de jumătate de oră. Prăjește migdalele 5 minute la cuptor, apoi pisează-le în robotul de bucătărie. Unge o tavă de copt cu unt.
Amestecă smochinele cu nucile până se transformă într-o compoziție legată. Adaugă restul de ingrediente pentru blat. Amestecă până la omogenizare. Toarnă totul într-o formă rotundă și dă-o la cuptor pentru 30 de minute sau până trece testul scobitorii. Când este gata, scoate-o din tavă și las-o la răcit.
Acum e timpul celui de-al doilea deliciu, glazura! Amestecă untul, vanilia și jumătate din cantitatea de zahăr. Adaugă crema de brânză și restul de zahăr rămas. Împarte glazura în 2 boluri.
Taie blatul răcit în cercuri egale și fă-i câteva înțepături verticale. Adaugă glazură și câteva linguri de gem de smochine pe prima bucată de blat. Adaugă a doua bucată, unge-o și pe ea cu glazură și gem din plin, apoi termină cu bucata finală. Unge-l cu glazură pe deasupra și decorează-l cu smochinele feliate.
Lasă prăjitura la rece minimum o oră înainte de servire, ca glazura să se întărească.
Poftă bună!
Măr copt în foietaj
VEZI REȚETACinnamon Rolls
VEZI REȚETABanane umplute cu ciocolată în foietaj
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.