fbpx

Prinde gustul călătoriei în jurul României

Icon print Print

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie

 

Bunătăți muntenești

 

Cu ocazia Centenarului Marii Uniri, cu dragoste de țară, cu admirație față de tradiții și cu încredere în calitatea produselor Raftul bunicii, obținute din grâu și porumb românesc, pornim într-o călătorie a gustului și a rețetelor autentice din regiunile istorice ale țării noastre.

Găsim inspirație în amintirile preparatelor care umpleau bucătăria bunicii de arome care mai de care mai îmbietoare, în rețetele scrise de mână pe hârtii îngălbenite de vreme, în poveștile voastre împărtășite cu noi pe pagina de Facebook Raftul bunicii, în sfaturile celor dragi, pasionați de bucătărit și în reușita pregătirii bunătăților de casă.

Dăm start călătoriei gustului din însorita Muntenie, cu 3 preparate pentru un prânz complet, savuros. Cu zabic lângă supa preferată, cu specialitatea muntenească cu ciuperci și cu brânzoaicele gustoase și aburinde, te vei bucura astăzi de tradiție, culoare, gust și diversitate, de tot ce are Muntenia mai delicios. Parcurge întreaga rețetă și vei vedea că vom lăsa loc și pentru improvizații, pentru a avea armonie în farfurie – autenticitate, tradiție și propria ta personalitate.

Ține tableta ori telefonul la-ndemână pentru a urmări ușor rețetele, suflecă-ți mânecile, pune-ți toată încrederea în produsele Raftul bunicii și fii gata de preparat bunătăți muntenești!

Mult spor!

Zabic – aurul din supele desprinse din basmele românești

Fie vremea cât de rea, parcă nimic nu încălzește mai mult sufletul românului decât o supă delicioasă și hrănitoare, de legume ori pui. În loc de pâine sau mămăligă, pentru un gust bogat și o textură crocantă, prepară, din 250 g de Mălai Extra Gold de la Raftul bunicii, sare și apă cât cuprinde, zabic crocant și delicios. Amestecă aceste 3 ingrediente simple până ce obții un aluat din care poți modela biluțe mici ori turtițe gata de prăjit în untură sau ulei încins. Le rostologești 2 minute în tigaie, până ce împrumută din culoarea soarelui de iunie ori a lanurilor întinse de grâu.

Așază-le pe un șervețel de hârtie, care să absoarbă grăsimea în plus și, calde sau reci, bucățelele de zabic sunt gata să-ți dea startul, alături de supa ta preferată, călătoriei culinare prin Muntenia.

Specialitate muntenească cu ciuperci – harta culinară a Munteniei

Pentru prânzul de tradiție care să-l aibă pe acel vino-ncoace și care să se lase cu laude, pregătește o specialitate muntenească cu ciuperci, care îmbină tot ce are această regiune mai gustos și mai hrănitor. Până și aranjarea farfuriei, strat după strat, parcă spune o poveste despre simplitate și diversitate.

La acest preparat, decizia gustului și a armoniei din farfurie este în mâinile tale. Mult spor și creativitate, urmând rețeta noastră!

Brânzoaice muntenești

Imediat după prânz sau oricând ai poftă de ceva bun, autentic românesc, pregătește brânzoaicele muntenești care-ți aduc aminte de copilărie și de povețele bunicii, de mirosul îmbietor din bucătărie care punea de fiecare dată joaca pe pauză.

Calde sau reci, plăcintele muntenești sunt delicioase! Dă-ne de veste când le-ncerci în bucătăria ta, după rețeta de la Raftul bunicii!

 

 

Rulouri cu șuncă și cașcaval pentru picnic

VEZI REȚETA
Image Rulouri cu șuncă și cașcaval pentru picnic

Prăjitură Pina Colada

VEZI REȚETA
Image Prăjitură Pina Colada

Clătite japoneze cu zmeură

VEZI REȚETA
Image Clătite japoneze cu zmeură