fbpx

Quiche cu broccoli și costiță

Icon print Print

Zilele friguroase de iarnă sunt mai plăcute când acasă miroase a bunătăți pregătite cu dragoste, iar familia se strânge în jurul mesei.

Adu-i aproape pe cei dragi cu un răsfăț culinar. Bucurați-vă împreună de gustul inconfundabil al costiței, completat de prospețimea broccoliului și aluatul pufos, cu o textură fină, pregătit cu făina Raftul bunicii.

 

Ingrediente

Pentru aluat

1 1/2 cană plus extra pentru pudrat Făină Superioară 000 Raftul bunicii 

100 g unt plus extra pentru uns

1 gălbenuș de ou

1/4 pahar apă rece

Un praf de sare

200 g fasole albă (crudă)

 

Pentru umplutură

300 g costiță tăiată

300 g broccoli tăiat bucățele

100 g parmezan ras

Un cățel de usturoi

½ cană frișcă neîndulcită

3/4 cană lapte

2 ouă

Un praf de sare

 

*1 cană = 236 ml / 170 g griș / 136 g făină

 

Preîncălzește cuptorul la 200 grade Celsius.

Amestecă Făina Superioară 000 Raftul bunicii, sarea, untul, gălbenușul de ou și apa în robotul de bucătărie sau cu mâinile, până se formează aluatul.

Răstoarnă-l pe o suprafață întinsă și dată bine cu făină. Întinde-l cu făcălețul până devine cât mai subțire.

Unge o formă de copt cu fundul detașabil cu unt și așază foaia de aluat. Taie marginile în exces și înțeapă ușor, cu o furculiță, aluatul din tavă. Pune o foaie de copt peste aluat și adaugă boabele de fasole, ca acesta să nu se umfle cât stă la cuptor.

Dă tava la cuptor pentru 15 minute sau până ce aluatul devine auriu. Îndepărtează foaia de copt cu fasolea și lasă aluatul la răcit. E timpul să pregătești delicioasa umplutură.

Adaugă într-o tigaie costița tăiată bucățele și usturoiul. După ce a devenit crocantă, scoate-o și las-o la scurs pe un șervețel. Adaugă broccoliul în aceeași tigaie, până ce începe să se înmoaie.

Combină costița cu usturoi și broccoliul într-un bol. Completează cu parmezanul ras.

Într-un castron diferit amestecă laptele, frișca, ouăle și sarea.

Adaugă peste aluatul pregătit înainte întâi costița cu broccoli, apoi amestecul cu ou. 

Dă înapoi tava la cuptor la 180 de grade Celsius de data aceasta, pentru încă 30 de minute sau până ce, dacă introduci o scobitoare în mijlocul quiche-ului, aceasta iese curată.

Las-o la răcit puțin înainte de servire, atât cât rezistă pofticioșii casei înainte să își ia o felie. 

Poftă bună!

Bomboane fulgi de nea, cu nucă de cocos

VEZI REȚETA
Image Bomboane fulgi de nea, cu nucă de cocos

Quiche cu broccoli și costiță

VEZI REȚETA
Image Quiche cu broccoli și costiță

Chec de Crăciun, cu fructe confiate

VEZI REȚETA
Image Chec de Crăciun, cu fructe confiate