Zilele friguroase de iarnă sunt mai plăcute când acasă miroase a bunătăți pregătite cu dragoste, iar familia se strânge în jurul mesei.
Adu-i aproape pe cei dragi cu un răsfăț culinar. Bucurați-vă împreună de gustul inconfundabil al costiței, completat de prospețimea broccoliului și aluatul pufos, cu o textură fină, pregătit cu făina Raftul bunicii.
Ingrediente
Pentru aluat
1 1/2 cană plus extra pentru pudrat Făină Superioară 000 Raftul bunicii
100 g unt plus extra pentru uns
1 gălbenuș de ou
1/4 pahar apă rece
Un praf de sare
200 g fasole albă (crudă)
Pentru umplutură
300 g costiță tăiată
300 g broccoli tăiat bucățele
100 g parmezan ras
Un cățel de usturoi
½ cană frișcă neîndulcită
3/4 cană lapte
2 ouă
Un praf de sare
*1 cană = 236 ml / 170 g griș / 136 g făină
Preîncălzește cuptorul la 200 grade Celsius.
Amestecă Făina Superioară 000 Raftul bunicii, sarea, untul, gălbenușul de ou și apa în robotul de bucătărie sau cu mâinile, până se formează aluatul.
Răstoarnă-l pe o suprafață întinsă și dată bine cu făină. Întinde-l cu făcălețul până devine cât mai subțire.
Unge o formă de copt cu fundul detașabil cu unt și așază foaia de aluat. Taie marginile în exces și înțeapă ușor, cu o furculiță, aluatul din tavă. Pune o foaie de copt peste aluat și adaugă boabele de fasole, ca acesta să nu se umfle cât stă la cuptor.
Dă tava la cuptor pentru 15 minute sau până ce aluatul devine auriu. Îndepărtează foaia de copt cu fasolea și lasă aluatul la răcit. E timpul să pregătești delicioasa umplutură.
Adaugă într-o tigaie costița tăiată bucățele și usturoiul. După ce a devenit crocantă, scoate-o și las-o la scurs pe un șervețel. Adaugă broccoliul în aceeași tigaie, până ce începe să se înmoaie.
Combină costița cu usturoi și broccoliul într-un bol. Completează cu parmezanul ras.
Într-un castron diferit amestecă laptele, frișca, ouăle și sarea.
Adaugă peste aluatul pregătit înainte întâi costița cu broccoli, apoi amestecul cu ou.
Dă înapoi tava la cuptor la 180 de grade Celsius de data aceasta, pentru încă 30 de minute sau până ce, dacă introduci o scobitoare în mijlocul quiche-ului, aceasta iese curată.
Las-o la răcit puțin înainte de servire, atât cât rezistă pofticioșii casei înainte să își ia o felie.
Poftă bună!
Măr copt în foietaj
VEZI REȚETACinnamon Rolls
VEZI REȚETABanane umplute cu ciocolată în foietaj
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.