fbpx

Ruladă cu brânză și cireșe

Icon print Print

Dacă iubești fructele și ești în căutarea unui desert ușor de preparat, care îmbină aluatul dulce cu fructele de pădure acrișoare, încearcă această ruladă plină cu dulceață de cireșe. Blatul este realizat din făină integrală, ceea ce îl face să fie ușor crocant după coacere, însă crema de brânză echilibrează gustul și păstrează textura bogată.

Este o rețetă cu ingrediente la îndemână, pe care o poți pregăti chiar și atunci când ești în pană de inspirație!

Timp de preparare: 1 h 15 minute

Număr de porții: o ruladă medie, aproximativ 10 porții

Ingrediente:

  • 280 grame Faină integrală din grâu Raftul Bunicii
  • 3 linguri cremă de brânză
  • 50 grame de unt la temperatura camerei
  • 4 ouă medii
  • linguriță praf de copt
  • un praf de sare
  • 100 grame dulceață cu cireșe întregi

Mod de preparare:

Într-un castron mare amestecă bine untul, cu cele 4 ouă, praful de copt și sarea, până la omogenizare. Încorporează crema de brânză și amestecă încă 2-3 minute. Adaugă apoi treptat făina integrală din grâu Raftul Bunicii, amestecând cu un tel sau cu mixerul. Aluatul trebuie să aibă o textură groasă, însă ușor de modelat într-o foaie de ruladă. În cazul în care textura nu pare potrivită, mai poți adăuga puțină făină.

Încinge cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește o formă de chec pe care o tapetezi cu hârtie de copt sau o ungi cu puțin unt.

Pe blatul de lucru presară puțină făină, după care întinde aluatul într-o formă dreptunghiulară. Întinde uniform gemul de cireșe, astfel încât fructele să ajungă pe toată suprafața aluatului, lăsând 1-2 centimetri liberi pe fiecare margine. Apoi rulează astfel încât să obții un cilindru echilibrat, iar umplutura să nu depășească marginile aluatului.

Pune rulada în tavă și las-o la copt timp de 45-50 de minute până când devine aurie și rulada trece proba scobitorii. Las-o la răcit timp de 30 de minute și servește-o călduță sau la temperatura camerei, tăiată în felii de aproximativ 1 centimetru grosime.

Poftă bună!

 

Melci cu scorțișoară, preparați cu făină integrală

1 oră și 20 de minute

VEZI REȚETA
Image Melci cu scorțișoară, preparați cu făină integrală

Kourabiedes - biscuiți grecești, cu unt

30 minute

VEZI REȚETA
Image Kourabiedes - biscuiți grecești, cu unt

Chec de mălai, cu struguri

30 minute

VEZI REȚETA
Image Chec de mălai, cu struguri