Pizza-desert cu fructe

Print

Pizza-desert cu fructe

 

Dacă te numeri printre aceia care ar mânca pizza la mic dejun, la prânz, la desert și seara, avem pentru tine o propunere care-ți va surâde: o delicioasă pizza-desert, cu fructe.

Timp de pregătire: 40 min

Ingrediente:

300 g făină 650 Raftul bunicii

200 g zahăr

150 g unt

1 ou

1 lingură ulei

1 linguriță praf de copt

2 esențe de vanilie

250 g cremă de brânză dulce

100 g zahăr pudră

Cirește fără sâmburi și fructe de pădure

Mod de preparare:

Amestecă făina cu praful de copt, untul la temperatura camerei, oul și apoi încorporează zahărul, esența de vanilie și uleiul. Frământă totul până la obținerea unui aluat omogen și ușor de modelat. Lasă-l la odihnit pentru 10-20 de minute.

Între timp, amestecă crema de brânză cu zahărul pudră și cu esență de vanilie. Scoate sâmburii din cireșe și spală, apoi scurge fructele de pădure.

Revino la aluat și întinde-l într-o foaie rotundă. Într-o tavă rotundă, în care pregătești de obicei pizza după rețeta preferată, unsă cu o linguriță de unt și tapetată cu făină sau doar cu hârtie de copt, așază cu grijă foaia de aluat. Înțeap-o, din loc în loc, cu furculița și dă-o la cuptorul preîncălzit, la 175 grade Celsius, pentru 12 minute. Pentru ca magia să se-ntâmple, e nevoie de puțină răbdare. Vei avea suficient timp cât să le dai mesaj prietenilor să-ți facă o vizită. Le spui că pizza-i în cuptor și că-i aștepți cu drag.

După ce ai scos tava din cuptor, las-o la răcit pentru câteva minute. Pe blat, întinde uniform crema de brânză dulce, după care aranjează, după bunul tău plac, fructele de sezon: cireșe, mure, zmeură sau alte bunătăți. Bucură-te de pizza cu fructe ca atare sau lângă o cupă de înghețată.

Servește-o neapărat în compania celor dragi. Poftă bună!

 

Brânzoaice muntenești

60 minute

VEZI REȚETA

Specialitate muntenească cu ciuperci – harta culinară a Munteniei

45 minute

VEZI REȚETA

Zabic – aurul din supele desprinse din basmele românești

20 minute

VEZI REȚETA