PLĂCINTĂ ROȘCOVANĂ CU MERE

Icon print Print

PLĂCINTĂ ROȘCOVANĂ CU MERE

Timp de preparare: 50 de minute

Ingrediente: 

300g Raftul bunicii Făină 000
12 linguri de ulei vegetal
12 linguri de zahăr
12 linguri de suc de roșii
1 linguriță de bicarbonat stins cu lămâie
1,5 kg de mere rase
2 linguri de scorțișoară măcinată
6 linguri de zahăr brun
3 linguri de unt

Mod de preparare:

Mai întâi, puneţi un zâmbet larg pe buze.

Pregătiţi, apoi, un recipient de sticlă în care amestecați uleiul cu sucul de roșii, bicarbonatul stins cu suc de lămâie, zahărul și făina.

Frământați cu bucurie aluatul roșcovan și tăiați din el o treime.

Cu ajutorul unui sucitor întindeți cu bucurie cele două părți rezultate și așezați bucata mai mare într-o tavă pentru tarte cu fundul detașabil, unsă bine cu unt.

Căliți merele rase în puțin unt, apoi amestecați-le cu zahărul brun și scorțișoară și așezați-le peste stratul de aluat în tavă.

Decupați grijuliu fâșii din cealaltă bucată de aluat și așezați-le deasupra merelor, în carouri.

Băgați plăcinta minunată la cuptor pentru 35 de minute, la 180 de grade. Dragostea creşte şi mai şi dacă o decoraţi cu zahăr pudră și coacăze roșii.

Poftă bună!

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

4 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Plăcintă cu dovleac și scorțișoară

1 oră

VEZI REȚETA
Image Plăcintă cu dovleac și scorțișoară

Ciuperci umplute cu mămăligă și sos pesto

40 minute

VEZI REȚETA
Image Ciuperci umplute cu mămăligă și sos pesto