PRĂJITURĂ CU GRIȘ, SMOCHINE ȘI MIGDALE

Print

PRĂJITURĂ CU GRIȘ, SMOCHINE ȘI MIGDALE

 
Timp de preparare: 45 de minute

Ingrediente:

500g de smochine
100g de migdale
450g de griș din grâu Raftul Bunicii
150g de făină albă 000 Raftul Bunicii
300g de zahăr
2 lingurițe de praf de copt
un praf de sare
2 ouă mari
200g de unt moale
550ml de lapte
esență de vanilie
opțional, 2 linguri de gem de caise pentru glazură

Mod de preparare:

Pentru început, într-un vas încăpător, amestecă făina și grișul Raftul Bunicii cu praful de copt și sarea. Cu grijă, formează un spațiu în mijlocul lor folosindu-te de mâini. Aici vei turna apoi amestecul pe care-l pregătim acum, într-un alt castron. Cu grijă, sparge ouăle și amestecă-le energic cu zahărul, toarnă untul moale, laptele și esența de vanilie. Cu zâmbetul pe buze, amestecă până compoziția devine omogenă.

Toarnă conținutul castronului cu ouă și lapte în mijlocul celui cu făină și griș și mixează-le la turație mică.

Transferă apoi compoziția într-o tavă rotundă, tapetată cu hârtie de copt. Pe deasupra pune multe smochine delicioase tăiate în jumătăți și bucăți crocante de migdale. Dă tava la copt pentru 45 de minute, la 180 de grade, până când se rumenește și, la final, testeaz-o cu ajutorul unei scobitori, să fii sigură că s-a copt perfect și în mijloc.

Sfatul nostru? Dacă îți plac prăjiturile mai dulci, când o servești, toarnă pe deasupra și un strat de gem de caise încălzit, care-i va da o aromă specială. Poftă bună!

12 decembrie: Cozonac – ”Sarea-n bucate”

VEZI REȚETA

11 decembrie: Aluat pentru bucate – ”Sarea-n bucate”

VEZI REȚETA

10 decembrie: Purcel de lapte și pâine de casă – "Amintiri din copilărie"

VEZI REȚETA