fbpx

Rețeta de acasã



Care este rețeta ta cea mai dragă, păstrată de la bunici, părinți sau oameni dragi din familie, pe care și astăzi o pregătești adesea?

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.

Cum participi?

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum is that it has a more-or-less normal distribution of letters, as opposed to using ‘Content here, content here’, making it look like readable English. Many desktop publishing packages and web page editors now use Lorem Ipsum as their default model text, and a search for ‘lorem ipsum’ will uncover many web sites still in their infancy. Various versions have evolved over the years, sometimes by accident, sometimes on purpose (injected humour and the like).

 

Ce poti câștiga?

Contrary to popular belief, Lorem Ipsum is not simply random text. It has roots in a piece of classical Latin literature from 45 BC, making it over 2000 years old. Richard McClintock, a Latin professor at Hampden-Sydney College in Virginia, looked up one of the more obscure Latin words, consectetur, from a Lorem Ipsum passage, and going through the cites of the word in classical literature, discovered the undoubtable source. Lorem Ipsum comes from sections 1.10.32 and 1.10.33 of “de Finibus Bonorum et Malorum” (The Extremes of Good and Evil) by Cicero, written in 45 BC. This book is a treatise on the theory of ethics, very popular during the Renaissance. The first line of Lorem Ipsum, “Lorem ipsum dolor sit amet..”, comes from a line in section 1.10.32.

The standard chunk of Lorem Ipsum used since the 1500s is reproduced below for those interested. Sections 1.10.32 and 1.10.33 from “de Finibus Bonorum et Malorum” by Cicero are also reproduced in their exact original form, accompanied by English versions from the 1914 translation by H. Rackham.

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image. Drop file here

1 Comment

  • Razvan Cristea says:

    Brioșele pot fi oricând un desert savuros dar sănătos dacă sunt preparate cu făină integrală, mai bogată în fibre față de făina albă și cu un conținut mai mic de amidon. În plus, îți propunem în rețeta de astăzi să îndulcești brioșele cu sirop de arțar în locul zahărului alb rafinat.

    Cât despre aroma brioșelor, noi românii nu suntem deloc străini de rubarbă, populară mai ales în vestul țării, unde influențele germane sunt mai puternice. Atât rubarba cât și căpșunile au un gust acrișor, ce oferă brioșelor un gust echilibrat, plăcut și ușor și îmbogățesc preparatul cu vitamine și minerale. Avem suficiente motive să spunem că această rețetă este ideală pentru întreaga familie!

    Timp de preparare: 40 de minute

    Număr de porții: 12 brioșe

    Ingrediente:
    300 grame Făină integrală din grâu de la Raftul Bunicii
    50 grame de rubarbă tăiată în cuburi mici
    5-6 căpșuni tăiate în felii
    2 lingurițe praf de copt
    1/2 linguriță de sare
    1/2 linguriță de scorțișoară
    2 linguri de unt sau ulei de cocos
    2 linguri sirop de arțar
    1 ou mare sau 2 ouă mici
    1 linguriță esență de vanilie
    3 linguri de lapte sau lapte vegetal
    Mod de preparare:

    Pentru că vei pregăti compoziția destul de repede, primul pas este să încingi cuptorul la 200 grade Celsius.

    Într-un bol mare toarnă toate ingredientele uscate: făina integrală din grâu de la Raftul Bunicii, praful de copt, sarea și scorțișoara. Amestecă bine și apoi adaugă oul, untul sau uleiul, siropul de arțar, esența de vanilie și laptele.

    Mixează compoziția timp de 2-3 minute, până când scapi de orice urmă de făină uscată. Adaugă rubarba tăiată în cuburi mici și amestecă încă 1-2 minute până când este distribuită egal în compoziție. Este important să tai rubarba și să eviți bucățile foarte mari, astfel încât să se înmoaie în timpul coacerii.

    Pune pe o tavă 12 forme de brioșe și împarte egal compoziția între ele, pentru a obține porții de mărimi egale. Apoi, în fiecare formă, adaugă 3-4 felii de căpșună.

    Pune tava la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute, apoi testează compoziția cu o scobitoare. Lasă-le la răcit minim 15 minute și apoi savurează-le simple sau cu puțin zahăr pudră presărat deasupra.

    Poftă bună!