Cina

Galerie de reţete

alege produsele pe care doreşti să le regăseşti în reţete

Lava cake

Luna ianuarie este despre contrastul dintre frigul de afară și căldura din casele oamenilor, care face ca fiecare geam să aburească atunci când este întredeschis. Ce desert mai potrivit pentru a transpune această antiteză, dacă nu Lava Cake? Dacă vrei să-ți impresionezi familia cu un desert interesant și elegant, atunci cu siguranță Lava Cake cu înghețată este opțiunea potrivită. Se prepară cât ai zice pește și poate fi servită cu orice aromă dorești. Să trecem la...

Citește mai mult

Image Lava cake

Quiche cu urzici

Un quiche cu vedeta sezonului îi cucerește pe toți cei iubiți, de la cel mai entuziast la cel mai pretențios. Urzicile proaspete dau o aromă inconfundabilă, care pare să spună: „A venit primăvara!”, iar Făina Superioară 000 Raftul bunicii îmbracă umplutura într-un aluat desăvârșit, pufos și gustos. Feliile vor dispărea ca prin minune din farfurie, iar acest preparat este ideal atât la masa de prânz, cât și ca gustare rece, în timpul zilei sau în pauza de la munc...

Citește mai mult

Image Quiche cu urzici

Mămăligă cu sos bolognese

Mămăliga cu sos bolognese este ideală pentru când celor dragi le e poftă de o mâncare specială, plină de gust, iar tu vrei să îi surprinzi cu un preparat care este pe cât de apetisant, pe atât de ușor de pregătit. Sosul roșu e completat perfect cu mămăliga din cale a fară de cremoasă, iar rezultatul este un deliciu în farfurie. Ingrediente Mămăligă 1 cană de Mălai Extra Gold Raftul bunicii 4 căni de apă 10 ml de ulei de măsline Un vârf de sare ...

Citește mai mult

Image Mămăligă cu sos bolognese

Gnocchi din griș cu parmezan

Gnocchi din griș, cunoscuți sub numele de Gnocchi alla Romana, sunt, așa cum le spune și numele, un preparat de inspirație italiană. Nu, nu au multe în comun cu acele pernuțe de cartofi, însă sunt cel puțin la fel de delicioase. Dacă nu i-ai mai gătit până acum, nu îți face griji. Modul de pregătire seamănă foarte mult cu cel al unui preparat iubit de noi...mămăliga!  Sunt arămii și un pic crocanți la exterior, dar pufoși și aerați în interior. Sună bine, nu?  ...

Citește mai mult

Image Gnocchi din griș cu parmezan

Mini tarte cu carne

1 oră

În vestul Europei, mince pies sunt un preparat traditional foarte popular, fiind umplute cu un mix savuros de fructe uscate și condimente de iarnă. Rețeta noastră de mini tarte cu carne este inspirată de acestea, însă îmbină aroma dulce a fructelor confiate cu carnea tocată. Pentru această rețetă vei avea nevoie de o tava specială pentru brioșe și de aproximativ o oră pentru preparare și coacere. Îi poți implica și pe cei mici, mai ales pentru umplerea și închiderea ta...

Citește mai mult

Image Mini tarte cu carne

Tartă de cartofi dulci

1 oră

Tarta cu cartofi dulci este un preparat inedit, cu o aromă perfect echilibrată între dulce și sărat. Vei fi surprins de textura cremoasă a umpluturii și de versatilitatea acestei rețete – tarta cu cartofi dulci poate fi garnitură, gustare sau chiar vedeta mesei în familie! În rețeta de astăzi, îți propunem și o idee de decorare de iarnă, ca să poți pregăti tarta pentru mesele speciale din iarna aceasta. Gătește împreună cu cei dragi și bucurați-vă împreună atât...

Citește mai mult

Image Tartă de cartofi dulci

Focaccia cu dovleac și ciuperci

1 oră

Îmbină gustul Italiei cu gustul toamnei în acest preparat delicios! Focaccia crocantă, aromată cu ierburi italiene, dovleacul dulce și ciupercile savuroase, fac din această rețetă un succes greu de egalat. Surprinde-i pe cei dragi cu un antreu inedit sau alătură preparatul unei fripturi la tavă sau la grătar. Este un preparat ideal și pentru perioada de post sau pentru cei ce urmează un regim vegetarian! Timp de preparare: o oră (plus 1-2 ore timp de creștere pentru aluat)...

Citește mai mult

Image Focaccia cu dovleac și ciuperci

Banitsa cu varză

1 oră

Banitsa o degustăm deseori la vecinii noștri bulgari, deși este un preparat tradițional și în Macedonia de Nord și Serbia. Similară cu plăcintele noastre românești umplute cu branză sau legume, banitsa poate fi servită la micul dejun sau ca gustare, caldă sau rece. Specificul acestui preparat este că foile subțiri se formează în formă de melc, plăcinta devenind astfel foarte texturată și crocantă la exterior. Există mai multe variante de banitsa, cu diferite umpluturi,...

Citește mai mult

Image Banitsa cu varză

Plăcintă de pui la oală

1,5 ore

Dacă nu știi ce rețete să mai prepari cu pui, îți propunem să încerci această plăcintă delicioasă gătită în oală. O poți prepara și servi chiar și în porții individuale, folosind recipiente ceramice de mici dimensiuni precum cele din imagine. Plăcinta de pui la oală este o rețetă potrivită pentru orice vârstă, iubită chiar și de către copii. Îi puteți încuraja chiar să transforme masa într-o activitate distractivă, descoperind ce preparat se gasește sub c...

Citește mai mult

Image Plăcintă de pui la oală

Gulaș în cuib de pâine

2,5 ore

Gulaș este un preparat extrem de iubit în partea de vest a țării noastre, originar în Ungaria. Ardelenii se mândresc cu cele mai bune rețete de gulaș și îl prepară în diferite variații: mai picant sau mai dulce, cu mai mult sau mai puțin sos, cu mămăligă sau în cuib de pâine. Textura cremoasă, carnea fragedă gătită îndelung și savoarea condimentelor fac din gulaș preparatul ideal pentru sezonul rece și pentru mesele în familie. Servit în cuib de pâine, devine o m...

Citește mai mult

Image Gulaș în cuib de pâine

Galette cu dovlecei de vară

60 min

În zilele toride de vară, când vrei să gătești ceva pe cât de gustos, pe atât de rapid, pentru a nu sta ore în șir în bucătărie, poți încerca această rețetă de galette cu dovlecei. Galette este un preparat specific franțuzesc, un soi de plăcintă rustică, umplută cu legume sau fructe, la alegere. Copiii și adulții deopotrivă vor adora această plăcintă ușoară de vară, care poate fi servită atât ca fel principal la masa de prânz, cât și ca gustare, între cele 3...

Citește mai mult

Image Galette cu dovlecei de vară

Vinete pane cu mălai

40 min

Pe timpul verii, vinetele sunt vedete în bucătăria românească și nu numai. Salată de vinete face orice gospodină, însă dacă vrei cu adevărat să îi surprinzi pe cei dragi cu un preparat inedit, încearcă rețeta indiană de vinete pane, în crustă aurie de mălai. Timp de preparare: 40 minute Număr de porții: 4 porții Ingrediente: 15 felii de vânătă (ai nevoie de o vânătă mare sau de 2 mici); ulei pentru prăjit; apă; sare, după gust; 4 linguri...

Citește mai mult

Image Vinete pane cu mălai

Gofre cu ierburi și brânză

45 min

Prima masă a zilei este foarte importantă, iar dacă te bucuri de ea alături de cei dragi, este chiar mai bine. Fă-le o bucurie celor de acasă și surprinde-i cu un mic dejun neașteptat, dar foarte gustos: gofre cu ierburi și brânză. Piticii le vor devora, dar nici bunicii nu se vor lăsa mai prejos - gofrele sunt un preparat pe gustul tuturor. Timp de preparare: 45 minute Număr de porții: 6 Ingrediente: 2 căni Făină 000 Raftul Bunicii; 2 lingurițe praf de copt; ...

Citește mai mult

Image Gofre cu ierburi și brânză

Spanakopita, plăcintă grecească

2 ore

Spanakopita este, așa cum și numele sugerează, un preparat pe bază de spanac. Este vorba despre o plăcintă grecească gustoasă, cu foi crocante și umplutură de spanac și brânză feta, ce poate fi servită atât pe post de aperitiv, cât și ca gustare între mesele principale. Dacă te chinui să îi convingi pe cei mici să mănânce spanac, trebuie neapărat să încerci această rețetă - în această plăcintă, spanacul va fi apreciat chiar și de cei mai mofturoși din famil...

Citește mai mult

Image Spanakopita, plăcintă grecească

Budincă de griș cu iaurt, căpșune și ananas

40 minute

Vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un desert cremos, cu fructe de sezon, însă care nu necesită ore în șir petrecute în bucătărie? Trebuie să încerci această rețetă de budincă de griș cu iaurt și fructe, cu care vei aduce zâmbetul pe buze atât piticilor, cât și mămicilor și bunicilor adunați în jurul mesei. Fiind foarte ușor de preparat, îți rămâne timp suficient pentru a-l petrece împreună cu invitații la masă. Timp de preparare: 40 minute Număr de por...

Citește mai mult

Image Budincă de griș cu iaurt, căpșune și ananas

Brioșe cu măr și banane, pentru bebeluși

30 minute

Prepară brioșe cu măr și banane, din ingrediente naturale, pe care să le poți servi tuturor din familie - atât bebelușilor aflați în perioada de diversificare, cât și copiilor mai mari și chiar și adulților. Aceste brioșe sunt extrem de ușor de preparat, se fac din ingrediente sănătoase și sunt o gustare la îndemână, potrivită în orice moment al zilei. Timp de preparare: 30 minute Număr de porții: 15 Ingrediente: 150 g măr; 200 g banană; 2 ouă; ...

Citește mai mult

Image Brioșe cu măr și banane, pentru bebeluși

Quiche cu legume de primăvară

55 minute

Delicios, plin cu vitamine, ușor de preparat și pe gustul tuturor de acasă, acest quiche cu legume de primăvară va deveni cel mai solicitat preparat, indiferent de sezon. Timp de preparare: 55 minute Număr de porții: 6 Ingrediente: Pentru crustă: 1 cană Făină Superioară 000 Raftul Bunicii; ½ linguriță sare; ¼ cană ulei de măsline; ¼ cană apă foarte rece.   Pentru umplutură: 1 lingură ulei de măsline; 3 dovlecei; 5 căței de...

Citește mai mult

Image Quiche cu legume de primăvară

Pachețele de primăvară cu legume (spring rolls)

1 oră și 30 minute

Pachețelele de primăvară cu legume sunt ideale pentru perioada postului și nu numai. Acestea pot fi servite ca gustare între mese, dar și ca aperitiv la una dintre mesele principale ale zilei. Unde mai pui că sunt ușor de preparat și pe gustul tuturor? Timp de preparare: 1 oră și jumătate Număr de porții: 26 Ingrediente: Pentru aluat: 1 cană Făină Superioară 000 Raftul Bunicii; 3 linguri amidon de porumb; 1 ¼ cană apă; ¼ linguriță sare; 1-2 li...

Citește mai mult

Image Pachețele de primăvară cu legume (spring rolls)

Ciorbă de burtă vegană și crutoane din pâine de casă

45 de minute

Ciorba de burtă este una dintre preferatele românilor, mai ales după petreceri sau în zile de sărbătoare. Dacă vrei să îi bucuri pe cei din familie cu o ciorbă la fel de gustoasă chiar și în post, încearcă ciorba de burtă vegană, făcută cu ciuperci pleurotus, care este extrem de gustoasă în compania unor crutoane preparate în casă. Timp de preparare: 45 minute Număr de porții: 8 Ingrediente ciorbă de burtă vegană: 500 g ciuperci pleurotus; 1 ceapă m...

Citește mai mult

Image Ciorbă de burtă vegană și crutoane din pâine de casă

Tartă cu somon

1 oră

Potrivită pentru a fi servită pe post de aperitiv la o masă în familie, tarta cu somon este chiar foarte ușor de preparat, chiar dacă pare sofisticată. Aceasta este o tartă tip quiche, cu care îi poți impresiona chiar și pe cei mai mofturoși invitați la masă, așa că o poți servi și la ocaziile speciale.   Timp de preparare: 60 minute Număr de porții: 6 Ingrediente Pentru aluat: 1 ou mare; 2 ½ linguri apă rece; 1 ½ cană Făină Superioar...

Citește mai mult

Image Tartă cu somon

Pâine cu mălai

4 ore

Vrei să îi surprinzi plăcut pe cei dragi? Așteaptă-i acasă cu o pâine caldă aurie, abia scoasă din cuptor, făcută cu mălai. La fel de hrănitoare ca pâinea cu făină de grâu, însă cu un gust mult mai deosebit, pâinea cu mălai poate fi servită alături de multe preparate culinare. Timp de preparare: 4 ore Număr de porții: 20 Ingrediente: 1 lingură drojdie uscată; ¼ cană apă caldă; ½ lingură Făina Standard 650 Raftul bunicii; ½ kg Mălai Extra...

Citește mai mult

Image Pâine cu mălai

Mămăligă la grill cu roșii și rozmarin - de post

45 de minute

Mămăliga este un preparat extrem de hrănitor, dar totodată și foarte gustos. Ușor și rapid de preparat, aceasta poate fi ideală pentru masa de prânz, dar și pentru cina ta din zilele de post. Încearcă această rețetă de mămăligă la grill cu roșii și rozmarin și cu siguranță nu vei da greș!   Timp de preparare: 45 minute Număr de porții: 4 Ingrediente pentru roșiile coapte: 350 g roșii cherry; 2 linguri oțet balsamic; 3 căței usturoi zdrob...

Citește mai mult

Image Mămăligă la grill cu roșii și rozmarin - de post

Tartă tatin de legume

55 de minute

Tarta tatin este, în forma ei originală, preparată cu mere caramelizate în unt și zahăr. Ei bine, te provoc să încerci o rețetă de tartă tatin diferită de această dată – cu legume caramelizate. Poate fi servită cu succes pe post de gustare între mese, însă poate fi totodată și un aperitiv inspirat sau o masă de prânz consistentă. Timp de preparare: 55 minute Număr de porții: 6 Ingrediente pentru aluat: 225 g Făină 000 Raftul Bunicii; 1 linguriță s...

Citește mai mult

Image Tartă tatin de legume

Budincă din pâine

45 de minute

Vrei să prepari un desert gustos și hrănitor, însă nu ai foarte multe ingrediente la îndemână? Încearcă budinca din pâine – nu numai că vei obține un desert pe cinste, însă totodată vei folosi și pâinea întărită, pe care nu o mai consumi.   Timp de preparare: 45 minute Număr de porții: 6   Ingrediente: 2 căni lapte; 2 linguri unt; 1 linguriță esență de vanilie; 1/3 cană zahăr; un praf de sare; 6 căni pâine mai veche, ...

Citește mai mult

Image Budincă din pâine

Pâine cu maia de casă

6 ore

Nimic nu miroase mai bine decât o pâine de casă proaspăt scoasă din cuptor. Indiferent de anotimp, aceasta va fi la fel de apreciată. Poate fi servită ca atare, dar și alături de mâncăruri tradiționale precum salata de vinete, ciorba acră, ostropelul de pasăre ori gulașul. Ceea ce este deosebit la această rețetă de pâine de casă este faptul că este preparată cu maia – o drojdie naturală, fermentată chiar de tine. Timp de preparare:  6 ore Număr de porții: 1 ...

Citește mai mult

Image Pâine cu maia de casă

Varză călită cu afumătură

4 ore

Numai când te gândești la mirosul de varză călită, gustul dulce-acrișor pare să îți inunde papilele gustative. Dacă și pe tine te-a făcut să zâmbești gândul la o farfurie de varză călită cu afumătură și o porție zdravănă de mămăligă caldă, atunci știi ce vei pregăti pentru următoarea masă. Indiferent de anotimp, varza călită este un preparat pe placul tuturor. Până și mofturoșii familiei vor mai cere o porție atunci când o gătești. Pentru un prep...

Citește mai mult

Image Varză călită cu afumătură

Tochitură de porc cu mămăligă

60 minute

Tochitura de porc este un preparat traditional extrem de iubit, iar vestea bună este că e și ușor de gătit. Așadar, dacă îți e dor de o mâncare ca la mama acasă, pregătește tochitura și pune de-o mămăligă – vei aduce zâmbetul pe buzele tuturor celor de la masă. Timp de pregătire: 60 minute Porții: 4 Ingrediente: 600 g carne de porc 300 g cârnați afumați 4 linguri de pastă de roșii 3 linguri de ulei 5 căței de usturoi 1 ceapă sare, pi...

Citește mai mult

Image Tochitură de porc cu mămăligă

Tochitură bucovineană

60 minute

In Bucovina, tochitura se pregătește din carne de porc, fără sos, și se servește cu ouă ochiuri, mămăligă din belșug și brânză rasă pe deasupra. Tochitura cu sos roșu este servită în zona Dobrogei, dar și în Ardeal. Toate tipurile de tochitură sunt la fel de gustoase și merită încercate. Dacă vrei să îi bucuri pe cei de acasă cu un preparat tradițional, gustos și foarte sățios, prepare-le o tochitură bucovineană cu mai multe tipuri de carne de porc, pentru o ...

Citește mai mult

Image Tochitură bucovineană

Tocăniță de pui

50 minute

O tocăniță de pui, servită cu o mămăligă cremoasă, nu numai că este foarte gustoasă, însă se prepară rapid și ușor. Acest fel de mâncare este adorat de toată lumea, de la mic la mare, așa că nu trebuie să îți faci griji. Timp de pregătire: 50 minute Număr de porții: 6 Ingrediente: 1 kg de carne de pui (poate fi un pui întreg, porționat, dar poți folosi și numai pulpe sau aripioare) 1 kg ceapă ½ kg gogoșari ½ kg roșii 1 legătură de pă...

Citește mai mult

Image Tocăniță de pui

Saramură de pui

1 oră și 10 minute

O saramură de pui făcută după rețeta tradițională oltenească, este numai bună să te aline în zile ploioase și să-ți încânte simțurile! Timp de pregătire: 1 oră și 10 minute Porții: 4 Ingrediente: 1 pui întreg, mare 5 roșii 3 ardei grași 1 ardei iute 5 căței de usturoi sare și piper boabe, după gust 1 legătură de pătrunjel și 1 legătură de leuștean un praf de tarhon (opțional) Mod de preparare: Începe prin a spăla bine...

Citește mai mult

Image Saramură de pui

Salată de pui cu avocado și roșii

20 minute

Iată o rețetă simplă și rapidă, pentru întreaga familie! Salată de pui, servită cu turtă de casă, preparată chiar de tine. Avantajul unei asemenea salate este că poate fi pusă și la pachet, pentru prânzul de a doua zi. Timp de pregătire: 20 minute Număr de porții: 4 Ingrediente: 1 piept de pui dezosat și fără piele 4 linguri de ulei de măsline 2 bucăți avocado, tăiați felii 4 linguri de oțet balsamic 4 linguri de pătrunjel, tocat mărunt ...

Citește mai mult

Image Salată de pui cu avocado și roșii

Supă cremă de legume

1 oră și 30 minute

Supa cremă de legume este un preparat delicios, ideal pentru zilele în care vrei să mănânci ceva ușor și sănătos. Descoperă cum să prepari o supă cremă de legume care să aducă zâmbetul celor din casă mai repede decât crezi și vei obține și un preparat delicios. Pentru o experiență culinară desăvârșită, poți servi supa cremă de legume împreună cu niște crutoane aromate din pâine de casă, pregătită cu Făină Standard 650 Raftul bunicii. Timp de pregă...

Citește mai mult

Image Supă cremă de legume

Saramură de pește

60 minute

Saramura de pește este un preparat tradițional din zona Dunării care s-a răspândit în toate colțurile țării.  Gustoasă și foarte aromată, este o mâncare ideală pentru zilele în care vrei să prepari ceva ușor. Pentru o experiență culinară desăvârșită, poți servi saramura de pește alături de o mămăligă caldă și cremoasă, preparată cu Mălai Extra Gold Raftul bunicii. Timp de preparare: 1 oră Număr de porții: 8 Ingrediente: 1 crap sau un alt pe...

Citește mai mult

Image Saramură de pește

Ardei umpluți

1 oră și 20 minute

Rețeta de ardei umpluți este ideală pentru o masă consistentă și delicioasă în familie.  Este un preparat ușor de făcut, secretul constă doar în folosirea ingredientelor de cea mai înaltă calitate. Dacă vrei să prepari și tu pentru cei dragi ardei umpluți gustoși și suculenți, urmează rețeta și mai repede decât crezi vor fi gata de pus pe masă. Timp de pregătire: 1 oră și 20 de minute Număr de porții: 6 Ingrediente: Pentru ardei: 700 de g carne...

Citește mai mult

Image Ardei umpluți

Păstrăv prăjit în crustă de mălai, cu mămăligă și mujdei de usturoi

15 minute

Îți amintești de peștele prăjit pe care îl punea mereu bunica pe masă în zilele cu dezlegare la Pește din timpul postului? Acesta era întotdeauna servit alături de întreaga familie, cu mămăligă fierbinte și mujdei de usturoi. Dacă ți s-a făcut poftă de un preparat ca pe vremuri, pregătește pentru următoarea masă păstrăv prăjit în mălai, mujdei iute de usturoi și o mămăligă vârtoasă. Acest preparat nu doar că este foarte gustos, ci este gata și extrem de re...

Citește mai mult

Image Păstrăv prăjit în crustă de mălai, cu mămăligă și mujdei de usturoi

Orez cu legume

30 minute

Bucură-i pe cei dragi cu o masă simplă, dar foarte gustoasă. Orezul cu legume poate fi servit atât pe post de fel principal, cât și sub formă de garnitură, alături de un pește suculent, făcut la cuptor, ori lângă un șnițel fraged de pui. Așadar, dacă vrei să primești laude la masă, însă nu ai mult timp la dispoziție, prepară un orez cu legume. Fă repede și o salată de ardei copți și succesul este garantat! Vestea bună este că poți face mai multe porții în...

Citește mai mult

Image Orez cu legume

Mici de casă cu pâine la cuptor

40 minute

Când vine vorba de grătarele în familie sau cu prietenii, micii sunt nelipsiți. Cu muștar și pâine de casă, aceștia reprezintă un adevărat răsfăț pentru papilele gustative. Însă, dacă vrei să le faci o surpriză celor dragi, ai putea să pregătești chiar tu pasta de mici, în loc să cumperi una din supermarket. Mai jos ai informațiile necesare pentru a o pregăti. Varianta clasică de mici este cea din carne de vită și oaie, însă pentru a te asigura că micii sunt...

Citește mai mult

Image Mici de casă cu pâine la cuptor

Mămăliga în straturi

40 minute

Mămăliga în straturi, cunoscută în popor sub denumirile de “taci și înghite” sau “tort de mămăligă”, îți va alina dorul de copilărie și te va ajuta să aduci zâmbetul pe buze celor dragi, la masa de prânz sau la cină. Nu ai nevoie de mult timp și nici de ingrediente pompoase pentru a găti acest preparat. Așadar, pune-ți șorțul de bucătărie și apucă-te de gătit. Timp pregătire: 40 minute Porții: 6 Ingrediente: 300 g Mălai Extra Gold Raftul B...

Citește mai mult

Image Mămăliga în straturi

Kebab de pui, frigărui orientale servite cu lipii de casă

45 minute

Originar din Orientul Mijlociu, kebabul este o frigăruie din carne de berbec sau miel. Acesta se poate prepara însă cu orice tip de carne, chiar și cu pui sau pește. În România, cele mai iubite tipuri de kebab sunt cel de vita și cel de pui. Astăzi îți vom oferi o rețetă de kebab de pui, gustos și pe placul tuturor celor din familie, de la mic, la mare. Timp de pregătire: 45 minute Număr de porții: 20 Ingrediente: 4 bucăți de piept de pui dezosat 20 de ciu...

Citește mai mult

Image Kebab de pui, frigărui orientale servite cu lipii de casă

Humus cremos cu legume proaspete și lipii de casă

40 minute

Preparat oriental, hummusul a câștigat foarte multă popularitate în România în ultimii ani. Acesta este consumat, de cele mai multe ori pe post de aperitiv, alături de turte de casă, lipii sau chiar cu bețe de țelină, ardei gras și morcov. Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un preparat diferit, înlocuiește clasica salată de vinete cu un bol de hummus. Timp de pregătire: 40 minute Număr de porții: 8 porții Ingrediente: 1 conservă de năut, spălat ...

Citește mai mult

Image Humus cremos cu legume proaspete și lipii de casă

File de somon în crustă aurie de mălai

30 minute

Îți este poftă de un pește gustos, crocant la exterior și cremos la interior? Prepară file de somon în crustă aurie și servește-l alături de o salată verde – mai mult ca sigur cei dragi ție vor fi încântați de alegerea inspirată pe care ai făcut-o. Nu ai inspirație ce să gătești pentru cină, iar timpul nu este nici el de partea ta? Această rețetă este mai mult decât potrivită pentru că se prepară în mai puțin de o jumătate de oră. Timp de pregătire: 30 ...

Citește mai mult

Image File de somon în crustă aurie de mălai

Fajitas de pui, deliciul mexican ușor picant

50 minute

Fajitas de pui este un preparat specific mexican, cu fâșii din piept de pui, trase la tigaie cu diverse legume și condimente aromate. Acest preparat se servește, în mod tradițional, într-o tortilla (lipie mexicană) pe bază de porumb. În varianta modernă, fajitas se poate servi și în lipie din făină de grâu. Acest preparat este gata în mai puțin de 50 de minute, așa că este ideal pentru zilele în care nu ești foarte inspirată pentru pregătirea mesei de seară sau nu ai ...

Citește mai mult

Image Fajitas de pui, deliciul mexican ușor picant

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

4 ore

Călătoria noastră culinară prin țară ne-a îndreptat pașii spre țărmul Mării Negre, în însorita Dobrogea, unde comorile din bucătăria acestei regiuni ne-au ținut pe loc câteva ore bune. Mirosul de pește proaspăt gătit, parfumul mirodeniilor, gustul inconfundabil al preparatelor dobrogene, toate ne-au îmbiat să luăm un loc la masă, să ne ospătăm, totul în timp ce absorbeam cu nesaț secretele bucătăriei dobrogene. Această regiune a țării știe cum să fructifice...

Citește mai mult

Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Plăcintă cu dovleac și scorțișoară

1 oră

Îți amintești de zilele în care bunica te întâmpina cu o felie de plăcintă cu dovleac caldă și gustoasă? Astăzi te aducem mai aproape de acele vremuri delicioase și te invităm să descoperi o rețetă de plăcintă de dovleac pe care să o prepari și tu pentru cei dragi. Pregătește-ți ingredientele, pune-ți un zâmbet larg pe față, urmărește pașii din rețeta bunicii și mai repede decât crezi, vei obține o plăcintă delicioasă și un adevărat răsfăț pentru ...

Citește mai mult

Image Plăcintă cu dovleac și scorțișoară

Ciuperci umplute cu mămăligă și sos pesto

40 minute

Ciupercile umplute se numără printre cele mai ușoare de pregătit și gustoase aperitive pentru o masă festivă. Zemoase, înnobilate cu cașcaval și mirodenii, ciupercile umplute sunt un preparat apreciat atât de copii, cât și de adulți. Astăzi te invităm să descoperi rețeta bunicii de ciuperci umplute și să afli cum poți să prepari rapid un aperitiv gustos, care să aducă zâmbetul pe fețele celor dragi ție. Timp de pregătire: 40 de minute Număr de porții: 5 ...

Citește mai mult

Image Ciuperci umplute cu mămăligă și sos pesto

Tochitură dobrogeană

50 minute

Tochitura dobrogeană este un preparat tradițional românesc pe bază de carne de porc ce se servește alături de o mămăligă cremoasă, un ou prăjit și  brânză de vaci proaspătă. Rețetele de tochituri variază de la o zonă la alta, dar cert este că gospodinele din toate colțurile țării își dau silința să aducă zâmbetul celor din familie cu acest preparat gustos ce are o tradiție îndelungată, care s-a transmis din generație în generație, până în zilele noastre....

Citește mai mult

Image Tochitură dobrogeană

Pui la cuptor

1 oră și 5 minute

Astăzi te invităm să descoperi o rețetă simplă și absolut delicioasă de pui la cuptor, pentru zilele în care vrei să iei masa împreună cei dragi și să vă bucurați împreună de o mâncare populară și mult îndrăgită. Pentru a avea o experiență culinară desăvârșită, îți recomandăm servirea puiului la cuptor împreună cu o pâine caldă, proaspătă, de casă, preparată cu Făina Standard 650 Raftul bunicii. Găsești aici o rețetă de pâinică de casă aromat...

Citește mai mult

Image Pui la cuptor

Paste bolognese

2 ore

Ușor de făcut și absolut delicioase, pastele bolognese se află printre cele mai căutate rețete italienești. Marii bucătari italienești duc o adevărată luptă pentru a păstra rețeta de paste bolognese cât mai aproape de cea tradițională. Deși mulți bucătari preferă să folosească în acest preparat carne de pui, cheia rețetei originale constă în carnea de vită tocată. Dacă vrei să îi răsfeți pe cei dragi cu un preparat gustos și ușor de făcut, pregătește-...

Citește mai mult

Image Paste bolognese

Khachapuri, plăcinta-bărcuță umplută cu mozzarella și brânză feta

50 minute

Khachapuri este o rețetă de plăcintă din Georgia cu aluat de pâine și umplutură de brânză. Gustos, inedit și ușor de făcut, acest preparat este ideal pentru zilele în care vrei să le oferi celor dragi o experiență culinară desăvârșită și cu puțin efort. Așa că, dacă vrei să descoperi cum să prepari o delicioasă plăcintă georgiană, pune-ți un zâmbet larg pe buze, adună-ți ingredientele și apucă-te de treabă. Mai repede decât crezi, vei obține un prepara...

Citește mai mult

Image Khachapuri, plăcinta-bărcuță umplută cu mozzarella și brânză feta

Focaccia aromată cu usturoi și rozmarin

2 ore

Focaccia este o turtă acoperită cu ulei de măsline și ierburi aromatice și poate fi considerată străbunica celebrei pizza. Totuși, marii bucătari ai lumii susțin că focaccia nu este originară din Italia, ci mai degrabă din Grecia Antică. Un lucru e cert însă: focaccia este extrem de iubită și în zilele noastre și o consumăm atât pe post de aperitiv, cât și alături de o serie de preparate, în loc de pâine. După metoda tradițională, focaccia se coace în cuptorul c...

Citește mai mult

Image Focaccia aromată cu usturoi și rozmarin

Ciorbă rădăuțeană cu usturoi și smântână, servită cu pâine de casă

2 ore și 30 minute

Ciorba rădăuțeană este similară celei de burtă, numai că este făcută cu carne de pui, în locul fâșiilor de burtă. Cel puțin la fel de gustoasă ca cea de burtă, ciorba rădăuțeană este în mod deosebit consumată în zona Bucovinei. Dacă cei de acasă s-au săturat de ciorbele clasice, acrite cu borș, îi poți surprinde plăcut cu o ciorbă rădăuțeană, gătită după rețeta bunicii. Sfaturi pentru o ciorbă rădăuțeană reușită Cu toate că în ciorba ră...

Citește mai mult

Image Ciorbă rădăuțeană cu usturoi și smântână, servită cu pâine de casă

Ciorbă de văcuță cu pâine de casă

2 ore

Îți amintești zilele în care bunica te întâmpina cu un bol fierbinte de ciorbă de văcuță proaspăt preparată? Înnobilată de legume, cărniță fragedă și parfum îmbietor de leuștean, ciorba de văcuță este una dintre cele mai apreciate preparate atât de copii, cât și de adulți. Dacă vrei și tu să pregătești pentru cei de acasă o ciorbă consistentă, delicioasă și ușor de preparat, atunci pune-ți un zâmbet larg pe buze, strânge-ți ingredientele și urmea...

Citește mai mult

Image Ciorbă de văcuță cu pâine de casă

Ciorbă de fasole în pâine

2 ore

Ciorba de fasole în pâine este un preparat nelipsit din restaurantele tradiționale românești. O rețetă delicioasă și servită într-un mod ingenios, potrivită pentru o masă de sărbătoare sau de ocazie, unde vrei să impresionezi. Secretul ciorbei de fasole în pâine constă în afumătura folosită. Fie că este ciolan sau costiță, aceasta dă un gust nemaipomenit preparatului. De asemenea, pâinea trebuie folosită imediat după coacere, sau cel puțin preîncălzită înaint...

Citește mai mult

Image Ciorbă de fasole în pâine

Ciorbă de burtă cu smântână și turte de casă

3 ore și 30 minute

Preparat tradițional românesc, ciorba de burtă este iubită în toate colțurile țării. Copiii nu se dau în vânt după acest preparat, însă mai mult ca sigur adulții din familia ta vor fi extrem de fericiți când le vei pune pe masă un castron de ciorbă de burtă. Dacă vrei ca ciorba de burtă să îți iasă ca la carte, respectă întocmai proporțiile și indicațiile din rețeta bunicii. Așadar, să ne punem pe treabă! Timp de pregătire: 3 ore și jumătate Număr d...

Citește mai mult

Image Ciorbă de burtă cu smântână și turte de casă

Cartofi la cuptor în crustă de mălai

1 oră

De la mic la mare, toată lumea iubește cartofii, mai ales dacă sunt crocanți și aromatizați. Această rețetă de cartofi copți în crustă aurie de Mălai Extra Gold de la Raftul bunicii este ideală pentru serile în care vrei să îi răsfeți pe cei dragi cu un preparat simplu, dar totodată gustos și de efect. Cartofii la cuptor pot fi consumați ca fel principal, alături de o salată sănătoasă, din legume proaspete, dar și pe post de garnitură care însoțește o friptură...

Citește mai mult

Image Cartofi la cuptor în crustă de mălai

Burrito mexican

20 minute

Burrito este un preparat tradițional mexican servit în lipie împăturită în formă de buzunăraș și umplut cu un mix de ingrediente delicioase. Acest preparat are diverse rețete, dar cea originală conține întotdeauna carne, fasole sau orez mexican. Te invităm să descoperi cum să prepari un burrito consistent, delicios și zemos, potrivit pentru orice parte a zilei. Iată câteva avantaje în a-ți prepara burrito la tine acasă: Poți folosi orice ingrediente dorești, ...

Citește mai mult

Image Burrito mexican

Bulz ardelenesc făcut pe jar sau la cuptor

55 minute

Bulzul ardelenesc este ușor de gătit și extrem de gustos. Dacă organizezi o masă în familie, surprinde-i pe cei apropiați cu un bulz ardelenesc făcut pe jar, renunțând măcar o dată la clasicii mici. Dacă vremea nu îți permite să faci bulzul după metoda tradițională, la foc, poți apela la o variantă de compromis – bulzul așezat într-o tavă și gătit la cuptor. Pentru un efect „Wow” garantat pe chipurile invitaților la masă, servește-le bulzul pe platouri de le...

Citește mai mult

Image Bulz ardelenesc făcut pe jar sau la cuptor

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

3 ore

Tot călătorind prin țară, în căutare de rețete cu specific tradițional de colecție, am poposit o vreme prin Muntenia, o zonă care ne-a cucerit prin diversitatea culinară dată de influențele orientale, franțuzești sau italienești. Acestea au contribuit la crearea unui mozaic culinar reușit, din care ne-am înfruptat și noi. Aici în Muntenia, ciorbele sunt acrite cu borș și înnobilate cu leuștean, care le oferă un gust aparte. În ciorbele de legume se pune orez și un a...

Citește mai mult

Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

Supă cremă de praz

1 oră și 10 minute

Astăzi te invităm să încerci o rețetă oltenească sănătoasă și gustoasă. Supa cremă de praz este un deliciu culinar, mai ales pentru cei care iubesc supele. Poate fi servită alături de crutoane crocante făcute acasă cu Făina Standard 650 Raftul Bunicii, astfel încât să ai o experiență culinară completă și inedită. Dacă ți-am stârnit curiozitatea și vrei să le pregătești alor tăi o masă pe cât de sățioasă, pe atât de delicioasă, urmează pașii din reț...

Citește mai mult

Image Supă cremă de praz

Ciolan cu varză

2 ore

Astăzi te aducem mai aproape de zona Banatului, unde tradiția culinară cuprinde gustoasa rețetă a ciolanului cu varză.  O rețetă românească autentică, ce s-a păstrat până în zilele noastre și care este servită mai ales în zonele rurale. Este motivul pentru care mulți oameni asociază gustul acestui preparat cu momente nostalgice ale copilăriei, când bunica pregătea cu drag rețeta de ciolan cu varză pentru întreaga familie. Acum a venit momentul să pregătești și t...

Citește mai mult

Image Ciolan cu varză

Sarmale în foi de varză cu mămăliguță

2 ore și 30 minute

Sarmalele ocupă un loc de cinste printre mâncărurile tradiționale românești, a căror rețetă am învățat-o de la bunica și am transmis-o din generație în generație, până în zilele noastre. Desigur, de-a lungul timpului, rețeta sarmale a fost adaptată și îmbunătățită în funcție de gusturile fiecărui bucătar desăvârșit, iar astăzi, sarmalele se gătesc diferit în fiecare zonă a țării. Rețeta de sarmale tradiționale românești respectă în principiu aceleaș...

Citește mai mult

Image Sarmale în foi de varză cu mămăliguță

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania

3 ore și 35 minute

Călătoria noastră culinară prin frumoasa Românie continuă! Mirosul bunătăților de casă desăvârșite ne-a purtat peste munți și văi, iar de această dată, ne-a adus chiar în inima țării, în mult râvnita Transilvania. Aici, diversitatea culinară este la ea acasă, iar bucătăria românească a avut numai de câștigat de pe urma stabilirii populațiilor minoritare în această zonă, fiindcă acestea și-au pus amprenta asupra felului în care localnicii au ajuns să-și pre...

Citește mai mult

Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania

Turta de mălai sau pâinea bunicilor

1 oră și 20 minute

Turta de mălai sau pâinea bunicilor este o rețetă oltenească mai puțin cunoscută în zilele noastre. Cu toate acestea, dacă o întrebi pe bunica, o să-ți povestească nostalgică despre vremurile în care aceasta era aproape nelipsită din bucătăria țărănească. Consumată atât pe timp de vară, cât și pe timp de iarnă, coaptă la cuptor de cărămidă sau țest, turta de mălai însoțea pe vremuri orice fel de mâncare și era frecvent consumată de gospodari. Acest lucru...

Citește mai mult

Image Turta de mălai sau pâinea bunicilor

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – bunătăți din Crișana

3 ore

Călătoria noastră culinară prin frumoasa Românie continuă, de această dată cu un popas în Crișana, o regiune bogată în istorie și tradiții unice, cu peisaje deosebite, care-ți umplu inima de mândrie. Iar fiindcă drumul a fost lung și presărat cu multe comori culinare, ne-am gândit să ne înfruptăm și din bunătățile locale de aici. Bucatele tradiționale din Crișana care ne-au cucerit pe loc sunt mămăliga toponita, plăcinta întinsă și cornulețele cu magiun. Cl...

Citește mai mult

Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – bunătăți din Crișana

Malai Extra Gold

Mălai Extra Gold Mălaiul este un ingredient de bază în bucătărie, ce poate fi folosit atât în feluri de mâncare principale, cât și în deserturi. Atunci când optezi pentru un mălai de calitate, ai garanția că preparatele tale vor ieși întocmai ca în rețeta pe care încerci să o recreezi. Chiar dacă există mai multe preparate din mălai pe care le poți face, mămăliga este primul care îți vine în minte. Mămăliga este un preparat tradițional românesc obținut pri...

Citește mai mult

Image Malai Extra Gold

Faina Standard 650

Făina Standard 650 A ști să faci diferența între tipurile de făină și codul din cifre înscris pe ambalajul lor îți este de mare ajutor în respectarea rețetelor și obținerea unui preparat de casă pe cât de gustos, pe atât de arătos. Codurile numerice de pe ambalajul făinii oferă informații prețioase cu privire la gradul de rafinare – cât de grosieră sau de fină este făina respectivă – dar și pentru ce tip de rețete este potrivită aceasta. De exemplu, făi...

Citește mai mult

Image Faina Standard 650

Pâine de casă cu busuioc și usturoi verde

Usturoiul verde dă savoare bunătăților de primăvară, iar în combinație cu busuiocul imprimă un gust proaspăt, delicat și reconfortant oricărui preparat. Printre bunătățile de casă care pot fi și mai gustoase cu ajutorul acestui mix se numără, desigur, și pâinea. Nu lăsa primăvara să treacă fără să încerci această rețetă minunată. Timp de pregătire: 2 ore Număr de porții: 8 Ingrediente 500 g Făină Standard 650 Raftul bunicii 1 plic drojdie 2...

Citește mai mult

Image Pâine de casă cu busuioc și usturoi verde

Pâine de casă ”Te iubesc”

Cu o pâine de casă, proaspăt scoasă din cuptor, poți cuceri pe oricine. Și, dacă o modelezi într-o formă grăitoare, inima celui drag e câștigată definitiv. Anul acesta, cu ocazia minunatei sărbători tradiționale Dragobete, ne suflecăm mânecile și pregătim o pâine specială, care va aduce încântare și zâmbete pe chipurile iubite. Alege dintre cele trei variante pe care ți le propunem – pâine cu măsline, cu semințe de dovleac sau cu ceapă caramelizată – cea...

Citește mai mult

Image Pâine de casă ”Te iubesc”

Tartă cu ton și spanac

Nu toate serile sunt răbdătoare cu noi. Uneori suntem atât de grăbiți sau obosiți, încât mâncăm pe fugă ce nimerim. Dar unele seri sunt minunate și trebuie să profităm cât mai mult de orele pe care le putem petrece împreună cu cei dragi. Și ce poate să-i adune pe toți la un loc, mai mult decât o cină specială? Pentru asemenea momente  în familie, îți propunem o tartă de ton cu spanac în aluat fraged, o adevărată încântare: Ingrediente Pentru aluat: 3...

Citește mai mult

Image Tartă cu ton și spanac

Altfel de clătite – un trio pentru toate gusturile

Altfel de clătite – un trio pentru toate gusturile   Clătitele vor rămâne întotdeauna un preparat la care ne vom întoarce cu drag. Consistența lor și varietatea felurilor în care pot fi pregătite fac din acest deliciu unul dintre preferatele tuturor. Îți propunem astăzi trei rețete altfel de clătite, un trio pentru toate gusturile, perfect pentru orice ocazie: Clătite cu somon Timp de pregătire: 1 oră Perfecte pentru aperitivul unei mese festive, aceste c...

Citește mai mult

Image Altfel de clătite – un trio pentru toate gusturile

Supă cu găluște din griș

120 minute

Supă cu găluște din griș   În meniul tău de vară, supele sunt ca o mângâiere caldă. Iată doza de inspirație pentru o supă cu găluște pufoase și savuroase, perfectă pentru un prânz cu toată familia. Timp de pregătire:   2 ore Ingrediente: Pentru supă: 1 piept de pui 2 morcovi 1 păstârnac 1 ţelină 1 ardei gras 1 ceapă mică 1 vârf de cuțit sare 1 vârf de cuțit piper pătrunjel verde Pentru găluște din griș: 120 g...

Citește mai mult

Image Supă cu găluște din griș

Tartă cu mălai ”Felie de vară”

60 minute

Tartă cu mălai ”Felie de vară”   Cu rețeta noastră de tartă cu mălai, dovleac și ardei, ai o felie de vară la tine-n farfurie! Folosește produse proaspete, mălaiul Extra Gold de la Raftul bunicii și, cu puțină inspirație, într-o oră, ai și pregătit o tartă gustoasă. Timp de pregătire: 1 oră Ingrediente: 300 g Mălai Extra Gold Raftul bunicii 500 ml apă 500 ml lapte 80 g parmezan ras 20 g unt 2 dovlecei 2 ardei roșii 1 roșie ...

Citește mai mult

Image Tartă cu mălai ”Felie de vară”

Inele de ceapă crocante și pâine olandeză

3 ore

Inele de ceapă crocante și pâine olandeză Timp de preparare: 3 ore Inele de ceapă crocante Ingrediente: 350 g făină Standard 650 Raftul bunicii 5 cepe mari 2 ouă 300 ml bere blondă 300 ml apă minerală carbogazoasă 1 linguriță sare 1 linguriță zahăr 3 lingurețe boia de ardei iute ulei pentru prăjit Pâine olandeză  Ingrediente: 500 g făină Standard 650 Raftul bunicii 350 ml apă călduță 7 g drojdie uscată 3 linguri ulei de măsline 1 linguri...

Citește mai mult

Image Inele de ceapă crocante și pâine olandeză

Tartă cu legume

1 oră și 15 minute

Tartă cu legume   Timp de pregătire: 1h 15 minute Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină 000 Raftul bunicii 100 g unt 1 ou 1 lingură de apă/lapte rece 2 g sare Pentru umplutură: 200 g ciuperci 1 dovlecel 1 vânătă mică 1 roșie 1 ardei gras 4 fire de ceapă verde 100 g smântână (24% grăsime) 1 legătură pătrunjel 1 lingură ulei 3 ouă sare piper Cum îi faci până și pe cei mai pretențioși dintre invitații tăi la prânz să se îndrăgos...

Citește mai mult

Image Tartă cu legume

Quiche cu ciuperci

1 oră și 45 minute

Quiche cu ciuperci Timp de pregătire: 1h 45 minute Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină 000 Raftul bunicii 125 g unt 1 ou 1 lingură de apă rece sare Pentru umplutură: 400 g ciuperci 4 fire de ceapă verde 200 g smântână (24% grăsime) 3 ouă 50 g brânză cheddar 50 g brânză emmentaler 3 linguri ulei de măsline sare piper alb nucşoară Astăzi am găsit inspirație într-un savuros quiche cu ciuperci, pregătit cu mult drag de Madame Pelin. Descope...

Citește mai mult

Image Quiche cu ciuperci

Gnocchi delicioși

30 minute

Gnocchi delicioși Timp de pregătire: 30 minute Ingrediente: 300 g făină 650 Raftul bunicii 1 kg cartofi 1 ou 1 vârf de cuțit de sare Cu smântână și prosciutto, cu sos proaspăt de roșii și busuioc ori cu parmezan ras, gnocchi sunt o alegere excelentă pentru un prânz aromat și mult lăudat de cei dragi. Alege să faci un sos după bunul vostru plac, iar în ceea ce privește modul lor de preparare, urmează pașii simpli din rețeta noastră. Mod de preparare: ...

Citește mai mult

Image Gnocchi delicioși

Chifle perfecte pentru burgeri

1 oră

Chifle perfecte pentru burgeri Timp de pregătire: 1 oră Ingrediente: 650 g făină 650 Raftul bunicii 1 plic și jumătate de drojdie uscată 5 linguri ulei 2 ouă (unul pentru uns) 1 linguriță zahăr 1 vârf de cuțit de sare susan 400 ml apă călduță Să faci la tine-acasă un hamburger care să treacă de testul tuturor pofticioșilor nu e treabă ușoară. Secretul burgerului perfect stă în cele două jumătăți de chiflă, pufoase la interior, crocante și aurii...

Citește mai mult

Image Chifle perfecte pentru burgeri

Mini-quiches de primăvară și drob aromat în aluat

3 ore

MINI-QUICHES DE PRIMĂVARĂ ȘI DROB AROMAT ÎN ALUAT   Timp de preparare: 3 ore  Mini-quiches de primăvară Ingrediente pentru aluat: 200 g Făină Standard 650 Raftul Bunicii 100 g unt 50 ml apă 1 vârf de cuțit de sare Ingrediente pentru umplutură: 250 g brânză de vaci 20 g unt 200 ml smântână 4 ouă 2 cepe albe 1 cățel de usturoi 2 fire de ceapă verde 1 mână de baby spanac proaspăt 1 vârf de cuțit de sare 1 vârf de cuțit de piper Drob aromat...

Citește mai mult

Image Mini-quiches de primăvară și drob aromat în aluat

Pizza și negrese-inimioare

PIZZA ȘI NEGRESE-INIMIOARE Timp de preparare: 1 oră și 10 minute Pizza în formă de inimă Ingrediente: făină 650 Raftul Bunicii 1 plic de drojdie uscată sau 25 g de drojdie proaspătă 300 ml apă călduță 1 lingură ulei de măsline 1 vârf de cuțit sare 1 linguriță zahăr ingrediente pentru topping, la alegere Negrese-inimioare  Ingrediente: 500 g făină 000 Raftul Bunicii 500 ml lapte 350 g zahăr 200 g unt 100 g cacao 10 g praf de copt 5 ouă es...

Citește mai mult

Image Pizza și negrese-inimioare

Supă cu tăieței de casă și prăjitură Albă-ca-zăpada

3 ore și 30 de minute

SUPĂ CU TĂIEȚEI DE CASĂ ȘI PRĂJITURĂ ALBĂ CA ZĂPADA Timp de preparare: 3 ore și 30 de minute Ingrediente: Prăjitură Albă ca Zăpada Ingrediente pentru foi 600 g făină 650 Raftul Bunicii 2 ouă întregi 10 g amoniu pentru prăjituri 1 vârf de cuțit sare 8-10 linguri de ulei 8-10 linguri de zahăr 10 linguri lapte Ingrediente pentru cremă 8 linguri de zahăr 8 linguri făină 650 Raftul Bunicii 750 ml lapte rece miezul unei păstăi de vanilie coaja ras...

Citește mai mult

Image Supă cu tăieței de casă și prăjitură Albă-ca-zăpada

Rulouri de pizza cu mozzarela și spanac

25 minute

RULOURI DE PIZZA CU MOZZARELA ȘI SPANAC Timp de preparare: 25 de minute Ingrediente: Ce ai nevoie: 200 gr făină 650 Raftul bunicii 100 ml apă călduță 2 linguri ulei de măsline 1/2 linguriță de zahăr 1/2 linguriță de sare 1/4 cub de drojdie mozzarella rasă după gust sos de roșii câteva frunze de spanac baby Mod de preparare: Ce ai de făcut: Înainte de toate, pregătește cuptorul: preîncălzește-l la 180 de grade. Prepară un amestec omogen din...

Citește mai mult

Image Rulouri de pizza cu mozzarela și spanac

Mămăliguță cu tocăniță de ciuperci

35 minute

MĂMĂLIGUȚĂ CU TOCĂNIȚĂ DE CIUPERCI Timp de preparare: 35 de minute Ingrediente: Pentru mămăligă: 500 g mălai Raftul bunicii 1.5 L de apă 15g sare, 200g parmezan ras 3 fire de cimbrișor proaspăt 125g unt gras sare și piper proaspăt râșnite Pentru tocăniță: 250g ciuperci proaspete 3 căței de usturoi 2 fire de cimbrișor 40g unt sare și piper proaspăt râșnite 800g ardei gras 500g brânză de capră Mod de preparare: ...

Citește mai mult

Image Mămăliguță cu tocăniță de ciuperci

Pâine rapidă cu tărâțe și semințe

90 minute

PÂINE RAPIDĂ CU TĂRÂŢE ŞI SEMINŢE Timp de preparare: 90 de minute Ingrediente: 500g de făină Raftul bunicii 650 1 linguriță de bicarbonat de sodiu 1 linguriță de sare 500ml de lapte bătut 100 de grame de tarâțe amestecate cu semințe Mod de preparare: Nimic nu încălzește mai tare sufletul unei case ca mirosul de pâine proaspăt scoasă din cuptor. Descoperă cu această rețetă cel mai plăcut, simplu și rapid mod de a prepara pâine gustoasa, în casă. ...

Citește mai mult

Image Pâine rapidă cu tărâțe și semințe

Pizza rapidă cu prosciutto și rucola

35 minute

PIZZA RAPIDĂ CU PROSCIUTTO ȘI RUCOLA Timp de preparare: 35 de minute Ingrediente: 300g de făină Raftul bunicii 650 1 vârf de sare ½ pliculeț de drojdie uscată 2 linguri ulei de măsline 300ml apă călduță 200g mozzarella 4-5 linguri pastă de roșii 70g prosciutto crudo 1 mână de rucola Mod de preparare: De ce să comanzi pizza când o poți prepara mai rapid decât i-ar lua curierului să o livreze. Iată ce ai de făcut: Pornește repejor cuptorul și, c...

Citește mai mult

Image Pizza rapidă cu prosciutto și rucola

Mămăliguță cremoasă cu spanac

30 minute

MĂMĂLIGUȚĂ CREMOASĂ CU SPANAC Timp de preparare: 30 de minute Ingrediente: 150 g Raftul bunicii Mălai Extra Gold 250 ml de apă 250 ml smântână pentru gătit ½ linguriță sare 3-4 linguri de parmezan ras (opțional) 300g de baby spanac 30g de rondele de praz 3-4 linguri de ulei de măsline ouă de prepeliță (opțional) Mod de preparare: Suflecaţi mânecile şi puneți la fiert într-o oală încăpătoare apa cu smântâna și sarea. Când începe să fiarb...

Citește mai mult

Image Mămăliguță cremoasă cu spanac