Ardei umpluți

Icon print Print

Rețeta de ardei umpluți este ideală pentru o masă consistentă și delicioasă în familie.  Este un preparat ușor de făcut, secretul constă doar în folosirea ingredientelor de cea mai înaltă calitate.

Dacă vrei să prepari și tu pentru cei dragi ardei umpluți gustoși și suculenți, urmează rețeta și mai repede decât crezi vor fi gata de pus pe masă.

Timp de pregătire: 1 oră și 20 de minute

Număr de porții: 6

Ingrediente:

Pentru ardei:

  • 700 de g carne tocată
  • 12 ardei grași
  • 2 cepe
  • 1/2 pahar de orez
  • 1/2 legătură de mărar
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • 1 linguriță piper
  • 1 linguriță sare
  • 1 linjuriță paprika
  • 100 ml bulion de roșii
  • 1 linguriță de pastă de roșii
  • 3 frunze de dafin

Pentru sos:

  • 2 linguri Făină Superioară 000 Raftul bunicii
  • 250 ml bulion de roșii
  • 3 linguri ulei
  • 1 frunză de dafin
  • piper
  • sare
  • zahăr

Mod de preparare:

Pentru început, spală ardeii grași sub jet puternic de apă rece, apoi curăță-i de semințele din interior. Lasă-i să stea la scurs cu fața în jos, timp în care pune carnea tocată într-un bol încăpător. Adaugă ceapa tocată mărunt, sarea, piperul, orezul, paprika, verdețurile mărunțite și pasta de roșii. Amestecă vioi până se omogenizează întreaga compoziție.

Ia fiecare ardei și pune compoziția de carne în interiorul acestora fără a-i umple complet. Ține cont de faptul că la cuptor orezul se umflă destul de mult, iar dacă umpli de la început ardeii, riști să îți dea pe afară.

După ce ai terminat, așază-i unul lângă altul într-o oală încăpătoare. Separat, pune la fiert aproximativ un litru și jumătate de apă. Când apa începe să dea în clocot, toarn-o peste ardeii din oală. Ai grijă să fie puși cu deschizătura în sus pentru a nu pierde compoziția din interior. După ce ai turnat apa, presară praf de sare și adaugă frunza de dafin. Pune apoi oala cu ardei pe foc și lasă totul să dea în clocot. Adaugă și bulionul de roșii iar din acest moment trebuie lasați la fiert aproximativ o oră.

Între timp poți prepara sosul. Într-o oală mai mică pusă pe foc, toarnă uleiul și Făina Superioară 000 Raftul bunicii amestecând bine. Peste acest mix toarnă câte puțin din supa în care au fiert ardeii, apoi adaugă și bulionul de roșii. Amestecă totul foarte bine pănă când obții o compoziție consistentă, apoi adaugă după gust sare, zahăr și piper.

Pentru servirea acestui preaparat, așază ardeii umpluți pe o farfurie și înnobilează-i cu sosul delicios și fierbinte. Tot ce îți mai rămâne de făcut este să îi chemi pe cei dragi la masă și să vă bucurați împreună de un preparat gustos.

Poftă bună!

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

4 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

3 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania

3 ore și 35 minute

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania
Magie în Bucătărie