File de somon în crustă aurie de mălai

Icon print Print

Îți este poftă de un pește gustos, crocant la exterior și cremos la interior? Prepară file de somon în crustă aurie și servește-l alături de o salată verde – mai mult ca sigur cei dragi ție vor fi încântați de alegerea inspirată pe care ai făcut-o.

Nu ai inspirație ce să gătești pentru cină, iar timpul nu este nici el de partea ta? Această rețetă este mai mult decât potrivită pentru că se prepară în mai puțin de o jumătate de oră.

Timp de pregătire: 30 minute

Număr de porții: 2

Ingrediente:

  • 1 cană de Făină Standard 650 Raftul Bunicii
  • 2 fileuri de somon
  • 2 ouă
  • 1 cană de pesmet
  • mix de condimente italiene, după gust
  • sare și piper după gust
  • 1 lingură de ulei de măsline extravirgin
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Suflecă-ți mânecile și bucură-te din plin de aromele care-ți vor învălui bucătăria, îndemnându-i pe cei dragi să ți se alăture.

Presară suprafața unei farfurii mari cu un strat generos de Făină Standard 650 Raftul Bunicii. Într-o altă farfurie, pune pesmetul și adaugă condimentele italiene, amestecă-le bine și apoi întinde pesmetul pe toată suprafața farfuriei.

Într-un bol, bate zdravăn ouăle cu o lingură de ulei, până se încorporează și capătă o textură cremoasă, dar lichidă.

Acum că ai pregătit toate ingredientele necesare pentru crusta aurie, poți începe să pregătești peștele.

Spală bine fileurile de somon, apoi usucă-le cu ajutorul unui prosop de hârtie. Pune puțină sare și piper pe fiecare parte a fileurilor, apoi masează ușor cu degetele pentru a te asigura că acestea sunt distribuite uniform.

Încinge o tigaie antiaderentă, în care vei încălzi ulei pentru prăjit. Între timp, așază fileurile de pește în farfuria cu făină și învârte-le pe toate părțile, pentru a te asigura că au format o crustă uniformă, apoi scaldă-le în castronul cu ouăle bătute. Lasă oul în exces să se scurgă și tăvălește fileurile de somon prin pesmetul cu mirodenii italiene.

Deja încep să arate apetisant, nu-i așa?

Pune cu grijă bucățile de somon în uleiul încins și acoperă tigaia cu un capac. Lasă peștele să se gătească la foc mare pe ambele părți, până când crusta capătă o nuanță aurie.

Redu apoi intensitatea focului și mai lasă somonul încă 2-3 minute, cât să te rumenească numai bine.

Scoate-l ușor din tigaie, folosind o spatulă pentru a nu se rupe, și pune-l pe o farfurie acoperită cu șervețele absorbante, care vor îndeparta uleiul în exces.

Fileurile de somon în crustă aurie te îmbie la masă alături de cei dragi, să vă bucurați de aromele lor cât sunt calde, alături de o salată și multă voie bună!

Poftă bună!

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

4 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

3 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania

3 ore și 35 minute

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania
Magie în Bucătărie