Salată de pui cu avocado și roșii

Icon print Print

Iată o rețetă simplă și rapidă, pentru întreaga familie! Salată de pui, servită cu turtă de casă, preparată chiar de tine. Avantajul unei asemenea salate este că poate fi pusă și la pachet, pentru prânzul de a doua zi.

Timp de pregătire: 20 minute

Număr de porții: 4

Ingrediente:

  • 1 piept de pui dezosat și fără piele
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 2 bucăți avocado, tăiați felii
  • 4 linguri de oțet balsamic
  • 4 linguri de pătrunjel, tocat mărunt
  • 4 roșii, mărunțite
  • 2 cepe roșii mici, mărunțite
  • 1 mână de rucola
  • ulei de floarea soarelui

Mod de preparare:

Porționează pieptul de pui, unge-l cu ulei de floarea soarelui și gătește-l în tava de tip grill preț de 4-5 minute pe fiecare parte. Spre final, asezonează-l cu sare, piper sau alte condiment, după plac.

Amestecă toate ingredientele pentru salată într-un bol încăpător. La final, taie pieptul de pui felii și așază-l deasupra salatei.

Pune apoi salata în farfurii, alături de turte de casă proaspăt făcute, și servește-o într-o companie bine aleasă – poftă bună!

Cum se face turta de casă

Ingrediente de care ai nevoie pentru 8 turte:

  • 2 ¾ cană de Făină Standard 650 Raftul Bunicii
  • 1 pachețel de drojdie uscată
  • 1 cană de apă caldă
  • 1 ½ lingură de ulei de măsline
  • 1 ¾ linguriță de sare
  • 1 linguriță de ulei de măsline

Mod de preparare:

Într-un castron încăpător, pune drojdia și adaugă o cană de apă caldă și una de făină. Amestecă bine, până obții o compoziție uniformă. Acoperă bolul cu un ștergar și lasă drojdia să acționeze în jur de 25 de minute, la un loc călduț.

După ce te asiguri că maiaua a crescut, adaugă uleiul de măsline și un praf de sare. Amestecă ușurel, apoi completează apoi cu 1 ¾ cană de făină. Suflecă-ți mânecile și frământă cu spor, fără oprire, timp de 5-6 minute. Nu-ți face griji dacă este lipicios aluatul, mai poți adăuga făina cât cuprinde, pentru a-l uniformiza. La final, va trebui să obții un aluat elastic, dar pufos, pe care să-l formezi într-o bilă.

Pune bila de aluat într-un vas uns cu ulei, apoi acoperă cu folie de plastic și lasă coca să crească preț de 2 ore, la un loc ferit și cald.

După o binemeritată odihnă, e momentul să întindem aluatul. Presară din belșug  făină pe masa de lucru, iar cu ajutorul unui sucitor, întinde coca și împarte-o apoi în 8 bucăți egale. Înfășoară-le pe fiecare în parte în folie de plastic și mai lasă-le să se odihnească cam o oră.

După ce s-a scurs timpul, folosește sucitorul, pentru a întinde cele 8 bile de aluat, astfel încât să le dai forma unor turte rotunjoare și pufoase. Deja le vezi rumenite, nu-i așa?

Unge o cratiță antiaderentă cu uleiul de măsline rămas, apoi coace turtele pe rând, lăsându-le cam 3 minute pe fiecare parte.

Scoate turtele pe o farfurie și acoperă-le cu un ștergar curat pentru a le menține calde și aburinde, perfecte pentru savurat alături de cei dragi.

Poftă bună!

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

4 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

3 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania

3 ore și 35 minute

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania
Magie în Bucătărie