Iată o rețetă simplă și rapidă, pentru întreaga familie! Salată de pui, servită cu turtă de casă, preparată chiar de tine. Avantajul unei asemenea salate este că poate fi pusă și la pachet, pentru prânzul de a doua zi.
Timp de pregătire: 20 minute
Număr de porții: 4
Ingrediente:
Mod de preparare:
Porționează pieptul de pui, unge-l cu ulei de floarea soarelui și gătește-l în tava de tip grill preț de 4-5 minute pe fiecare parte. Spre final, asezonează-l cu sare, piper sau alte condiment, după plac.
Amestecă toate ingredientele pentru salată într-un bol încăpător. La final, taie pieptul de pui felii și așază-l deasupra salatei.
Pune apoi salata în farfurii, alături de turte de casă proaspăt făcute, și servește-o într-o companie bine aleasă – poftă bună!
Cum se face turta de casă
Ingrediente de care ai nevoie pentru 8 turte:
Mod de preparare:
Într-un castron încăpător, pune drojdia și adaugă o cană de apă caldă și una de făină. Amestecă bine, până obții o compoziție uniformă. Acoperă bolul cu un ștergar și lasă drojdia să acționeze în jur de 25 de minute, la un loc călduț.
După ce te asiguri că maiaua a crescut, adaugă uleiul de măsline și un praf de sare. Amestecă ușurel, apoi completează apoi cu 1 ¾ cană de făină. Suflecă-ți mânecile și frământă cu spor, fără oprire, timp de 5-6 minute. Nu-ți face griji dacă este lipicios aluatul, mai poți adăuga făina cât cuprinde, pentru a-l uniformiza. La final, va trebui să obții un aluat elastic, dar pufos, pe care să-l formezi într-o bilă.
Pune bila de aluat într-un vas uns cu ulei, apoi acoperă cu folie de plastic și lasă coca să crească preț de 2 ore, la un loc ferit și cald.
După o binemeritată odihnă, e momentul să întindem aluatul. Presară din belșug făină pe masa de lucru, iar cu ajutorul unui sucitor, întinde coca și împarte-o apoi în 8 bucăți egale. Înfășoară-le pe fiecare în parte în folie de plastic și mai lasă-le să se odihnească cam o oră.
După ce s-a scurs timpul, folosește sucitorul, pentru a întinde cele 8 bile de aluat, astfel încât să le dai forma unor turte rotunjoare și pufoase. Deja le vezi rumenite, nu-i așa?
Unge o cratiță antiaderentă cu uleiul de măsline rămas, apoi coace turtele pe rând, lăsându-le cam 3 minute pe fiecare parte.
Scoate turtele pe o farfurie și acoperă-le cu un ștergar curat pentru a le menține calde și aburinde, perfecte pentru savurat alături de cei dragi.
Poftă bună!
Măr copt în foietaj
VEZI REȚETACinnamon Rolls
VEZI REȚETABanane umplute cu ciocolată în foietaj
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.