fbpx

Clătite asiatice cu ceapă verde

Icon print Print

Astăzi te provocăm să încerci o rețetă de inspirație asiatică, foarte populară in Taiwan: clătitele crocante în straturi, aromate cu ceapă verde. Secretul se ascunde în formarea straturilor, ce îi oferă clătitei o textură interesantă, ușor aerată, asemănătoare cu un blat subțire de pizza sau o clătită sărată prăjită.

În Asia astfel de preparate sunt consumate deseori ca gustare între mese, fiind disponibile la tonete tradiționale pe stradă. În funcție de sezon și de preferințele familiei, poți folosi diferite ierburi sau condimente în locul cepei verzi: busuioc, oregano, chives.

 

Timp de preparare: 45 de minute

Număr de porții: 4 porții

 

Ingrediente:

 

Mod de preparare:

Vei începe prin prepararea aluatului, mixând cele două tipuri de făină într-un bol mare. Adaugă zahărul și jumătate de linguriță de sare. Adaugă jumătate de cană cu apă fierbinte și amestecă cu mâna sau cu un robot de bucătărie la viteză mică. Adaugă 4 linguri de apă rece și amestecă pentru 1-2 minute, apoi 4 linguri de ulei vegetal. Mărește viteza de amestecare și frământă timp de 4-5 minute până când aluatul devine elastic și lucios la exterior, fără urme de făină sau cocoloașe. Lasă aluatul să se odihnească timp de câteva minute.

Următorul pas este să pregătești umplutura cu ceapă verde. Într-un mixer adaugă 50 grame de ceapă verde, 40 ml de ulei vegetal, puțină sare și puțin piper. Mixează până când ceapa se mărunțește și mai mult și se încorporează în ulei. Adaugă praful de copt, amestecând bine.

Într-un alt vas, combină restul de 50 de grame de capă verde rămasă cu puțină sare și puțin piper.

Presară făină pe blatul de lucru și împarte aluatul în 4 părți egale. Ia una dintre cele 4 părți și întinde-o într-o foaie subțire, de 2-3 milimetri. Unge foaia cu uleiul amestecat cu praf de copt și presară apoi o lingură de ceapă fără ulei, cea preparată ultima. Împăturește foaia în 3, apoi în 2, până obții un cilindru asemnănător unui buștean. Repetă pașii cu celelalte 3 porții de aluat.

Ia prima porție de aluat cu care ai lucrat și întinde-o cu grijă pe blatul de lucru cu mâna, până obții un disc asemănător unei clătite. Fiindcă aluatul a fost împăturit înainte, vei observa că obții o clătită cu straturi, în care aluatul și compozitia de ulei și ceapă se îmbină armonios. Întinde clătita cu grijă și răbdare, pentru ca aceste straturi să se păstreze cât mai bine.

Încinge 3 linguri de ulei într-o tigaie și folosește o spatulă de clătite pentru a pune aluatul în tigaie. Prăjește la foc mediu până când aluatul se întărește și devine auriu pe ambele părți. Nu te speria dacă apar bule de aer în aluat, ele se datorează prafului de copt și sunt o caracteristică importantă a acestui preparat.

Servește clătitele cu ceapă verde imediat după ce le scoți din tigaie! Nu scurge excesul de ulei vegetal, fiindcă acesta potențează gustul. Poftă bună!

Prăjitură Pina Colada

VEZI REȚETA
Image Prăjitură Pina Colada

Clătite japoneze cu zmeură

VEZI REȚETA
Image Clătite japoneze cu zmeură

Banana Bread

VEZI REȚETA
Image Banana Bread