Mic dejun
Galerie de reţete
alege produsele pe care doreşti să le regăseşti în reţete
Syrniki - clătite groase rusești
Syrniki sunt un fel de clătite groase cu brânză, de origine ucrainiană, care se aseamănă foarte mult cu papanașii românești. Poți pregăti acest preparat dulce fie pentru mic dejun, fie pentru a-l servi ca desert. Nu ai nevoie de mai mult de 20 de minute pentru a prepara syrniki, ceea ce înseamnă că este un desert foarte rapid.
Timp de preparare: 20 minute
Număr de porții: 4
Ingrediente:
2 căni telemea rasă;
4 ouă mari;
¾ cană + ½ cană Făină...
Citește mai mult
Tartă cu nuci – de post
O tartă cu nuci îți va potoli pofta de dulce în zilele în care ții post. Mai mult decât atât, fiind extrem de hrănitoare, această tartă poate fi servită chiar și pe post de gustare între mese, nu neapărat ca desert.
Chiar dacă este de post, poate fi servită cu succes și în zile de sărbătoare precum Crăciunul, aspectul și gustul acesteia fiind de nota 10.
Timp de preparare: 1 oră și 45 minute
Număr de porții: 8
Ingrediente pentru aluat:
½ can...
Citește mai mult
Budincă din pâine
Vrei să prepari un desert gustos și hrănitor, însă nu ai foarte multe ingrediente la îndemână? Încearcă budinca din pâine – nu numai că vei obține un desert pe cinste, însă totodată vei folosi și pâinea întărită, pe care nu o mai consumi.
Timp de preparare: 45 minute
Număr de porții: 6
Ingrediente:
2 căni lapte;
2 linguri unt;
1 linguriță esență de vanilie;
1/3 cană zahăr;
un praf de sare;
6 căni pâine mai veche, ...
Citește mai mult
Pâine cu maia de casă
Nimic nu miroase mai bine decât o pâine de casă proaspăt scoasă din cuptor. Indiferent de anotimp, aceasta va fi la fel de apreciată. Poate fi servită ca atare, dar și alături de mâncăruri tradiționale precum salata de vinete, ciorba acră, ostropelul de pasăre ori gulașul.
Ceea ce este deosebit la această rețetă de pâine de casă este faptul că este preparată cu maia – o drojdie naturală, fermentată chiar de tine.
Timp de preparare: 6 ore
Număr de porții: 1 ...
Citește mai mult
Tartine de casă asortate cu minunății
Pregătești o masă în familie și vrei să îi întâmpini pe cei dragi cu un aperitiv simplu, dar totodată de mare efect? Ce-ai spune de niște tartine apetisante, făcute cu pâine de casă?
Ideală este pâinea țărănească, făcută cu maia, care are o consistență mai densă decât cea făcută cu drojdie.
Pâine țărănească, cu maia
Ingrediente pentru maia:
100 g Făină Standard 650 Raftul Bunicii
100 g făină de secară
200 g apă călduță
Ingrediente ...
Citește mai mult
Omletă cu șuncă
Omleta cu șuncă este preparatul ideal pentru un mic dejun sățios și gustos. Descoperă o rețetă simplă de omletă pe care să o pregătești în doar câteva minute și care să îți ofere necesarul de energie pentru întreaga dimineață.
Urmează rețeta și cât ai clipi vei avea un preparat delicios. Pentru o experiență culinară desăvârșită, poți servi omleta împreună cu o pâine caldă de casă preparată cu Făină Standard 650 Raftul bunicii.
Timp de pregătire:...
Citește mai mult
Ouă umplute și pâine de casă, aperitiv rapid și gustos
În copilărie mama și bunica pregăteau platouri de aperitive cu ouă umplute în zilele de sărbătoare. Dacă îți este dor de gustul vremurilor acelea, poți să te apuci de gătit și să îi bucuri pe cei apropiați indiferent de ziua și perioada anului.
Timp de pregătire: 35 minute
Număr de porții: 12
Ingrediente:
6 ouă mari
3 linguri de maioneză
1 linguriță de muștar Dijon
1 linguriță de oțet de mere
sare și piper, după gust
boia de ardei dulc...
Citește mai mult
Humus cremos cu legume proaspete și lipii de casă
Preparat oriental, hummusul a câștigat foarte multă popularitate în România în ultimii ani. Acesta este consumat, de cele mai multe ori pe post de aperitiv, alături de turte de casă, lipii sau chiar cu bețe de țelină, ardei gras și morcov.
Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un preparat diferit, înlocuiește clasica salată de vinete cu un bol de hummus.
Timp de pregătire: 40 minute
Număr de porții: 8 porții
Ingrediente:
1 conservă de năut, spălat ...
Citește mai mult
Clătite pufoase
Pe cât de ușor se prepară clătitele, pe atât de gustoase sunt. Un mare avantaj al acestui desert este că îl poți personaliza în funcție de gusturile tale sau ale celor din familie – unii le vor prefera cu dulceață, ceilalți cu diverse tipuri de gem sau cu cremă de ciocolată. Poate adulții vor prefera să mănânce clătitele fără umplutură, doar însiropate cu miere sau alături de fructe de sezon.
Așadar, dacă ești în căutarea unui desert pe placul tuturor celor din...
Citește mai mult
Clătite americane
Preferatele celor mici, clătitele americane, cunoscute și sub denumirea de pancakes, sunt ușor de preparat și pot fi servite atât pe post de desert, cât și la micul dejun. Clătitele americane sunt desertul ideal pentru diminețile târzii de weekend, când pofta de ceva gătit în casă este și mai mare, iar timpul tău este mai flexibil.
Spre deosebire de clătitele clasice, cele americane nu necesită multă îndemânare pentru că pot fi întoarse cu spatula. Pufoase și sățioas...
Citește mai mult
Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia
Tot călătorind prin țară, în căutare de rețete cu specific tradițional de colecție, am poposit o vreme prin Muntenia, o zonă care ne-a cucerit prin diversitatea culinară dată de influențele orientale, franțuzești sau italienești.
Acestea au contribuit la crearea unui mozaic culinar reușit, din care ne-am înfruptat și noi. Aici în Muntenia, ciorbele sunt acrite cu borș și înnobilate cu leuștean, care le oferă un gust aparte. În ciorbele de legume se pune orez și un a...
Citește mai mult
Clătite de post
De câte ori nu te-a așteptat bunica în vizită cu un munte de clătite calde și umplute cu dulceață de casă?
Un adevărat desert al copilăriei, clătitele sunt mereu o variantă rapidă și gustoasă de a-i răsfăța pe cei dragi. Le poți servi în diverse modalități fiind, în general, umplute cu ciocolată, vanilie, dulceață sau înghețată. Chiar și zilele de post pot fi mai dulci cu rețeta potrivită de clătite.
Deși în majoritatea cazurilor clătitele sunt servite ...
Citește mai mult
Griș din Grâu
Griș de Grâu
Grișul este fără îndoială o gustare delicioasă, care poate fi servită atât la micul dejun, cât și după masa de prânz.
Atunci când te gândești la griș de grâu, probabil aluneci cu gândul înapoi la copilărie, când așteptai cu sufletul la gură desertul preferat făcut după rețeta bunicii: griș cu lapte. Acum a venit însă rândul tău să-i răsfeți pe cei dragi cu bunătăți din griș! Iar pentru a recrea gustul inconfundabil din copilărie, ai nevoi...
Citește mai mult
Pâine de casă cu busuioc și usturoi verde
Usturoiul verde dă savoare bunătăților de primăvară, iar în combinație cu busuiocul imprimă un gust proaspăt, delicat și reconfortant oricărui preparat. Printre bunătățile de casă care pot fi și mai gustoase cu ajutorul acestui mix se numără, desigur, și pâinea. Nu lăsa primăvara să treacă fără să încerci această rețetă minunată.
Timp de pregătire: 2 ore
Număr de porții: 8
Ingrediente
500 g făină 650 Raftul bunicii
1 plic drojdie
200 g ustu...
Citește mai mult
Griș cu lapte - rețete și secrete pentru o preparare perfectă
Astăzi ne poartă gândul la unul dintre cele mai simple dar delicioase deserturi ale copilăriei: griș cu lapte, pregătit cu drag atât de bunica, atunci când mergeam în vizită la ea, cât și de mama, când voia să ne răsfețe cu ceva bun și ușor de făcut. Chiar dacă acum suntem părinți sau bunici la rândul nostru, câteodată ne aducem aminte de copilărie și încercăm să recreăm gusturi pe care timpul nu ni le-a putut șterge din amintiri, în ciuda numărului mare de ani ...
Citește mai mult
Pâine de casă ”Te iubesc”
Cu o pâine de casă, proaspăt scoasă din cuptor, poți cuceri pe oricine. Și, dacă o modelezi într-o formă grăitoare, inima celui drag e câștigată definitiv.
Anul acesta, cu ocazia minunatei sărbători tradiționale Dragobete, ne suflecăm mânecile și pregătim o pâine specială, care va aduce încântare și zâmbete pe chipurile iubite.
Alege dintre cele trei variante pe care ți le propunem – pâine cu măsline, cu semințe de dovleac sau cu ceapă caramelizată – cea...
Citește mai mult
Altfel de clătite – un trio pentru toate gusturile
Altfel de clătite – un trio pentru toate gusturile
Clătitele vor rămâne întotdeauna un preparat la care ne vom întoarce cu drag. Consistența lor și varietatea felurilor în care pot fi pregătite fac din acest deliciu unul dintre preferatele tuturor.
Îți propunem astăzi trei rețete altfel de clătite, un trio pentru toate gusturile, perfect pentru orice ocazie:
Clătite cu somon
Timp de pregătire: 1 oră
Perfecte pentru aperitivul unei mese festive, aceste c...
Citește mai mult
Brioșe-trandafir cu măr
Brioșe-trandafir cu măr
Ochii pofticioși, mirosul de prăjituri care face dintr-o simplă după-amiază o sărbătoare, toate „Mmm ce bun e!” sau „Mai vreau o felie!” se numără printre momentele tale preferate, petrecute alături de cei dragi, nu-i așa?
Dacă pregătirea bunătăților de casă îți aduce încredere, optimism, concentrare și nerăbdare ori e o ocazie minunată de a-i aduna pe cei dragi la masă, de ce să nu împărtășești frumoasele sentimente ale...
Citește mai mult
Brioșe vesele cu legume
Brioșe cu legume
Ochii pofticioși, mirosul de prăjituri care face dintr-o simplă după-amiază o sărbătoare, toate „Mmm ce bun e!” sau „Mai vreau o felie!” se numără printre momentele tale preferate, petrecute alături de cei dragi, nu-i așa?
Dacă pregătirea bunătăților de casă îți aduce încredere, optimism, concentrare și nerăbdare ori e o ocazie minunată de a-i aduna pe cei dragi la masă, de ce să nu împărtășești frumoasele sentimente ale întreg...
Citește mai mult
Brioșe cu mălai și broccoli
Brioșe cu mălai și broccoli
Pentru o gustare hrănitoare în pachețelul pentru școală ori pentru birou, pentru toți pofticioșii îndrăgostiți de brioșe, să ai la-ndemână Mălaiul Extra Gold de la Raftul bunicii și legumele preferate. Pentru această rețetă, noi am ales broccoli, dar poate fi înlocuit cu orice alte legume ce-ți sunt pe plac.
Timp de pregătire: 30 minute
Ingrediente:
80 g Mălai Extra Gold Raftul bunicii
100 g Făină Standard 650 Raftul bunicii...
Citește mai mult
Ciabatta
Ciabatta
Pentru un brunch la tine-acasă, o vizită pe nepusă masă ori o ieșire la iarbă verde cu prietenii, cu ciabatta pregătești sandvișuri ori gustări delicioase. E atât de ușor de pregătit și de servit! Urmează pașii din rețeta de mai jos și fii gata pentru laude din partea celor dragi.
Timp de pregătire: 1 oră
Ingrediente:
400 g făină 650 Raftul bunicii
300 ml apă călduță
4 g drojdie uscată
5 linguri ulei de măsline
1 lingură u...
Citește mai mult
Pachețele cu spanac și gorgonzola
Pachețele cu spanac și gorgonzola
Timp de pregătire: 45 minute
Ingrediente:
Pentru aluat
800 g făină 650 Raftul bunicii
1 pachețel de drojdie uscată/25 g drojdie proaspătă
300 ml lapte
3 ouă, din care unul pentru uns
10 g praf de copt
3 linguri ulei
1 vârf de cuțit de sare
1 vârf de cuțit de zahăr
Pentru umplutură
1 lingură făină 650 Raftul bunicii
150 g brânză gorgonzola
300 g spanac proaspăt
1 lingură de ulei
2 ouă
Jumătăți de nucă
Susan...
Citește mai mult
Brioșe epice cu ciocolată
BRIOȘE EPICE CU CIOCOLATĂ
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
100 g făină 000 Raftul Bunicii
200 g ciocolată
150 g ciocolată pentru ornat
120 g zahăr brun
120 g unt
4 ouă
1 linguriță praf de copt
1 linguriță esență de vanilie
1 vârf de cuțit sare
Mod de preparare:
Cum să faci din fiecare zi o ocazie de răsfăț? Brioșele pufoase, aromate și pline de ciocolată din rețeta noastră sunt răspunsul rapid și delicios pentru fiecare pofticios și pa...
Citește mai mult
Turtă dulce cu merișoare
TURTĂ DULCE CU MERIȘOARE
Timp de preparare: 50 de minute
Ingrediente necesare pentru aproximativ 15 bucăți:
50 g făină 000 Raftul bunicii
200 g amestec fructe confiate şi diferite tipuri de nuci
2 ouă
125 g zahăr
1 linguriță de coajă de lămâie rasă
câte un vârf de cuţit de cuişoare şi nucşoară măcinată
1/2 linguriță de scorţişoară
1 lingură de rom
175 g migdale măcinate
60 g zahăr pudră
2-3 linguri de merişoare
Mod de preparare:
...
Citește mai mult
Covrigi cu semințe de in și sare de mare
COVRIGI CU SEMINȚE DE IN ȘI SARE DE MARE
Timp de preparare: 1 oră și 30 de minute
Ingrediente:
1 kg Făină 650 Standard Raftul Bunicii
600 ml apă călduță
100g unt topit
60 g bicarbonat de sodiu
20 g drojdie uscată
2 linguri zahăr
2 lingurițe sare fină
sare de mare
100 g semințe de in
Mod de preparare:
Colindătorii vrednici, talentați și pofticioși încep să vestească sărbătorile de iarnă odată cu Moș Nicolae. Întâmpină-i cu bucurie și cu cei ma...
Citește mai mult
Pâinică de luat la școală
PÂINICĂ DE LUAT LA ȘCOALĂ
Timp de preparare: 50 de minute
Ingrediente:
750 gr făină 650 Raftul bunicii
400 ml apă călduță
1 pachețel de drojdie uscată
15 gr sare
70 gr de unt
75 gr semințe crude de dovleac, in, mac (alături de 75 gr făină și 2-3 gr de drojdie)
Mod de preparare:
Înainte de toate, pregătește cuptorul: preîncălzește-l la 180 de grade.
Amestecă făina cu drojdia și apa, iar apoi frământă cu spor până devine un aluat omogen. Lasă-...
Citește mai mult
Brioșe la minut
BRIOȘE LA MINUT
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
Ce ai nevoie:
1 pahar de făină 000 Raftul bunicii
4 ouă
4 linguri de ulei
1 pahar de zahăr
un vârf de cuțit de sare
1/2 praf de copt
zahăr vanilat
coajă de lămâie
esență de migdale
stafide, merișoare
pentru ornat: câteva cireșe sau alte fructe din ce dulceață ai prin casă
Mod de preparare:
Ce e de făcut:
Înainte de toate, pregătește cuptorul: preîncălzește-l la 180 de grade.
S...
Citește mai mult
Rulouri de pizza cu mozzarela și spanac
RULOURI DE PIZZA CU MOZZARELA ȘI SPANAC
Timp de preparare: 25 de minute
Ingrediente:
Ce ai nevoie:
200 gr făină 650 Raftul bunicii
100 ml apă călduță
2 linguri ulei de măsline
1/2 linguriță de zahăr
1/2 linguriță de sare
1/4 cub de drojdie
mozzarella rasă după gust
sos de roșii
câteva frunze de spanac baby
Mod de preparare:
Ce ai de făcut:
Înainte de toate, pregătește cuptorul: preîncălzește-l la 180 de grade.
Prepară un amestec omogen din...
Citește mai mult
Brioșe aperitiv
BRIOȘE APERITIV
Timp de preparare: 20 de minute
Ingrediente:
De ce ai nevoie (pentru 10 bucăți):
160 gr făină 000 Raftul bunicii
un praf de sare
1 pliculeț praf de copt
2 ouă
50 ml ulei de măsline
150 gr cașcaval/ brânză telemea
100 gr șuncă/ mușchi file
cubulețe de ardei gras sau gogoșar
mărar, pătrunjel (opțional)
roșioare pentru decor
Mod de preparare:
Ce ai de făcut:
Foarte puține, de fapt!
Într-un vas, așază cu grijă făina, praful ...
Citește mai mult
Cornuri sărate minunate
CORNURI SĂRATE MINUNATE
Timp de preparare: 40 de minute
Ingrediente:
50 gr făină 000 Raftul bunicii
6 gr sare
10 gr drojdie uscată
35 gr zahăr
150 ml lapte călduț
180 ml apă călduță
2 ouă
50 gr unt moale sau chiar lichid, însă răcit
Mod de preparare:
Începe cu aluatul. Într-un castron, cerne făina și fă-i o adâncitură în mijloc, cât să se cuibărească acolo drojdia uscată și zahărul. Adaugă apa călduță și amestecă cu grijă, până când...
Citește mai mult
Chec cu dovlecel, lapte bătut și ceapă verde
CHEC CU DOVLECEL, LAPTE BĂTUT ȘI CEAPĂ VERDE
Timp de preparare: 1 oră și 10 minute
Ingrediente:
2 căni cu făină 000 Raftul bunicii
2 linguri de zahăr
1 linguriță și jumătate praf de copt
jumătate de linguriță bicarbonat de sodiu
jumătate de linguriță sare
1 cană de lapte bătut
1 ou
1/4 cană de unt topit
1 cană și încă un sfert de brânză Cheddar rasă
2 linguri de ceapă verde proaspătă mărunțită
1 cană dovlecel ras, scurs de zeamă
Mod de pre...
Citește mai mult
Grisine cu parmezan
GRISINE CU PARMEZAN
Timp de preparare: 60 de minute
Ingrediente:
2 căni și jumătate + încă 2 linguri de făină 650 Raftul bunicii
3 linguri de unt
3/4 cană de lapte
3/4 linguriță de drojdie uscată activă
3/4 linguriță de sare de mare
1/8 linguriță de piper proaspăt măcinat
1/2 cană parmezan proaspăt ras
Semințe de susan și mac
Mod de preparare:
Dacă afară e foarte cald și-ai vrea mai degrabă să te uiți la un film acasă cu cei mici, hai să-ți sp...
Citește mai mult
Mini-pateuri cu cașcaval
MINI PATEURI CU CAȘCAVAL
Timp de preparare: 50 de minute
Ingrediente:
1 cană de făină albă 650 Raftul bunicii
3/4 cană de apă
70g de unt
O jumătate de linguriță de sare
1/8 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
1/8 linguriță de nucșoară măcinată
4 ouă mari
3/4 cană de cașcaval ras
1 lingură de pătrunjel tăiat mărunt
O jumătate de cană de parmezan ras
Mod de preparare:
Dacă ți-e poftă de o gustare sărată, rețeta aceasta este pentru ti...
Citește mai mult
Covrigei de Buzău
COVRIGEI DE BUZĂU
Timp de preparare: 2 ore
Ingrediente:
500 g făină 650 Raftul bunicii
300 ml apă
1 plic de drojdie
1 linguriță de zahăr
2 lingurițe de sare
3 lingurițe bicarbonat de sodiu
5 lingurițe susan, mac sau sare pentru decor
Mod de preparare:
Știi care e secretul pentru a prepara covrigei gustoși de Buzău? Aluatul. Într-un castron măricel, amestecă 100 de grame de făină Raftul bunicii cu 100 ml de apă, adaugă drojdia şi zahărul și lasă-le p...
Citește mai mult
Ștrudel cu mere
ȘTRUDEL CU MERE
Timp de preparare: 60 de minute
Ingrediente:
Pentru aluat:
400 g făină 000 Raftul bunicii
200 g margarină
o linguriță de sare
8 linguri apă minerală (sau plată)
4 linguri de ulei pentru uns foile
Pentru umplutură:
2 kg mere
100 g stafide
3 plicuri de zahăr vanilat
coaja de la lămâie
sucul de la o jumătate de lămâie
o linguriță de vârf de scorțișoară (poți pune și două, pentru mai multă aromă)
70 g zahăr tos
2 linguri ulei
...
Citește mai mult
Lapte cu tocmagi
LAPTE CU TOCMAGI
Timp de preparare: 20 de minute
Ingrediente:
Pentru 4 porții:
150 g de făină 000 Raftul Bunicii
1 ou
3 linguri de apă
1 litru de lapte
1 linguriță de sare
2 linguri de zahăr
1 linguriță de scorțișoară măcinată
Mod de preparare:
Dacă ai decis să renunți la celebrele cereale cu lapte în favoarea variantei autentice românești, atunci suflecă-ți mânecile și apucă-te de frământat! Tocmagii sunt tăițeii de casă pe care bunicile din...
Citește mai mult
Griș cu lapte și dulceață
GRIȘ CU LAPTE ȘI DULCEAȚĂ
Timp de preparare: 15 minute
Ingrediente:
Pentru 4 porții:
100 g de griș Raftul Bunicii
500 ml lapte integral
2 linguri de zahăr
câteva linguri de dulceață de vișine
Mod de preparare:
Alege o cratiță norocoasă și în ea pune la fiert laptele cu două linguri de zahăr. Când aproape dă în clocot, adaugă grișul, într-o ploaie măruntă, puțin câte puțin, amestecând tot timpul cu un tel. Mai lasă-l un minut, două, să se îngro...
Citește mai mult
Cornuri cu ciocolată
CORNURI CU CIOCOLATĂ
Timp de preparare: 105 minute
Ingrediente:
500g făină Raftul bunicii 000 pentru Cozonac
30g drojdie
100g zahăr
50g unt la temperatura camerei
1 păstaie de vanilie
200ml lapte
3 ouă
300g cremă de ciocolată din comerț
Mod de preparare:
Mai întâi încălzim laptele bun și hrănitor, cu grijă, așa încât să nu ajungă la temperatura de fierbere. Îl luăm la timp de pe foc și adăugăm drăgăstos drojdia și o linguriță de zahăr,...
Citește mai mult
Pâine rapidă cu tărâțe și semințe
PÂINE RAPIDĂ CU TĂRÂŢE ŞI SEMINŢE
Timp de preparare: 90 de minute
Ingrediente:
500g de făină Raftul bunicii 650
1 linguriță de bicarbonat de sodiu
1 linguriță de sare
500ml de lapte bătut
100 de grame de tarâțe amestecate cu semințe
Mod de preparare:
Nimic nu încălzește mai tare sufletul unei case ca mirosul de pâine proaspăt scoasă din cuptor. Descoperă cu această rețetă cel mai plăcut, simplu și rapid mod de a prepara pâine gustoasa, în casă.
...
Citește mai mult
Chec cu banane
CHEC CU BANANE
Timp de preparare: 65 de minute
Ingrediente:
250 g Raftul bunicii Făină 000
3 banane coapte
180 g zahăr brun sau brut
2 plicuri zahăr vanilat
200 ml ulei
o linguriţă mică bicarbonat
o linguriţă mică praf de copt
un praf de sare
o linguriţă coajă de lămâie rasă
o jumătate de cană de nuci simple sau pecan
Mod de preparare:
Ne suflecăm mâinile și începem să pasăm cu drag bananele,
într-un bol, peste care turnăm uleiul, zahărul bru...
Citește mai mult
Chifle cu unt și dulceață
CHIFLE CU UNT ȘI DULCEAȚĂ
Timp de preparare: 20 de minute
Ingrediente:
350g de făină Raftul bunicii 000
1 vârf de sare
1 linguriță de praf de copt
80g unt, tăiat în cuburi
3 linguri de zahăr tos
170ml lapte călduț
1 linguriță de extract de vanilie
1 ou bătut, pentru glazurat
unt și dulceață sau gemul preferat, pentru servit (noi am folosit dulceață de zmeură)
Mod de preparare:
Ziua bună se cunoaște de dimineață, așa că de ce să nu începi cu u...
Citește mai mult