Vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un desert cremos, cu fructe de sezon, însă care nu necesită ore în șir petrecute în bucătărie? Trebuie să încerci această rețetă de budincă de griș cu iaurt și fructe, cu care vei aduce zâmbetul pe buze atât piticilor, cât și mămicilor și bunicilor adunați în jurul mesei. Fiind foarte ușor de preparat, îți rămâne timp suficient pentru a-l petrece împreună cu invitații la masă.
Timp de preparare: 40 minute
Număr de porții: 16
Ingrediente:
Mod de preparare:
Alege-ți șorțul preferat de bucătărie și pregătește cea mai gustoasă și cremoasă budincă de griș făcută vreodată. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius, apoi acoperă o tavă rotundă, de tartă, cu hârtie de copt. Așază căpșunile spălate, scurse și uscate complet, în tavă, asigurându-te că sunt distribuite uniform pe toată suprafața acesteia.
Ia apoi un bol încăpător și bate în el, cu mixerul, ouăle împreună cu zahărul. După ce zahărul se dizolvă complet, adaugă iaurtul, dar și uleiul, iar acum omogenizează cu o spatulă sau lingură de lemn. Completează cu restul ingredientelor rămase, iar la final așază feliile de ananas din compot, tăiate pe jumătate.
Introdu tava în cuptor și lasă budinca să se coacă cel mult o jumătate de oră – când este gata, se va rumeni la suprafață. Scoate budinca din cuptor, las-o la răcit și abia după ce se răcește complet o poți tăia și o poți servi.
Copiii și adulții deopotrivă se vor da în vânt după acest desert gustos, mai ales în zilele toride de vară, când o prăjitură răcoritoare este mai mult decât binevenită.
Banane umplute cu ciocolată în foietaj
VEZI REȚETAMini clafoutis cu fructe de pădure
VEZI REȚETARețetă pentru negresă sănătoasă, din banane
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.