Pui carbonara cu parmezan și bacon

Icon print Print

Puiul carbonara este un preparat gustos, cu o textură cremoasă, care va fi apreciat chiar și de cei mai mofturoși membri ai familiei tale.

Puiul gătit în sos carbonara poate fi servit ca atare, alături de o salată, dar și cu paste ori peste o garnitură de orez.

Vestea bună este că pe lângă gustul desăvârșit, acest preparat mai are un alt mare avantaj: este gata în mai puțin de jumătate de oră. Așadar, dacă nu ai mult timp la dispoziție pentru a prepara prânzul sau cina, puiul carbonara este un preparat de luat în considerare.

Timp de pregătire: 30 minute

Număr de porții: 4

Ingrediente:

  • 2 linguri de Făină Standard 650 Raftul Bunicii
  • 2 bucăți de piept de pui dezosat, tăiate fâșii
  • 3 linguri de parmezan ras
  • 1 linguriță de sare
  • piper după gust

Ingrediente pentru sos:

  • 1 lingură de ulei de masline
  • 2 linguri de unt
  • 250 g de bacon tăiat fâșii
  • 1 ceapă tocată mărunt
  • 6 căței de usturoi mărunțiți
  • 1 ½ cană de lapte condensat
  • ½ cană de parmezan ras
  • ½ linguriță de amidon de porumb, dizolvată în 2 linguri de apă

Mod de preparare

Suflecă-ți mânecile și apucă-te de treabă. Asezonează fâșiile de pui cu sare și piper și într-un castron amestecă Făina Standard 650 Raftul Bunicii cu parmezanul ras. Tăvălește fâșiile de piept de pui prin acest amestec. Scutură bine excesul și așază bucățile de pui pe o farfurie.

Încinge uleiul și untul într-o tigaie antiaderentă și apoi prăjește bucățile de pui câte 4-5 minute pe fiecare parte până când carnea capătă o nuanță aurie.

În aceeași tigaie pune baconul mărunțit și prăjește-l până când devine crocant. În tigaie se va lăsa multă grăsime, scurge-o în mare parte, dar asigură-te că lași maximum 1 linguriță.

Adaugă ulterior ceapa și usturoiul pe care trebuie să le călești timp de 1 minut, după care vei lăsa focul mic și vei adăuga laptele condensat. După ce sosul începe să clocotească, asezoneză cu sare și piper și pune parmezanul.

Abia după ce parmezanul se topeste și este încorporat complet în sos, poți face cu o lingură de lemn un cuib în mijlocul tigăii, în care vei adăuga amidonul dizolvat în apă. Amestecă ușor pentru ca sosul să se lege, căpătând textura dorită.

Pune bucățile de pui înapoi în tigaie, iar în 2-3 minute oprește focul.

Puiul în sos carbonara trebuie servit cald, imediat ce l-ai luat de pe foc, pentru a nu-și modifica gustul și textura.

Poftă bună!

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

4 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

3 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania

3 ore și 35 minute

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania
Magie în Bucătărie