Un quiche cu vedeta sezonului îi cucerește pe toți cei iubiți, de la cel mai entuziast la cel mai pretențios. Urzicile proaspete dau o aromă inconfundabilă, care pare să spună: „A venit primăvara!”, iar Făina Superioară 000 Raftul bunicii îmbracă umplutura într-un aluat desăvârșit, pufos și gustos.
Feliile vor dispărea ca prin minune din farfurie, iar acest preparat este ideal atât la masa de prânz, cât și ca gustare rece, în timpul zilei sau în pauza de la muncă.
Ingrediente
Pentru aluat
1 cană Făină Superioară 000 Raftul bunicii
2 fire de ceapă verde
80 g brânză Cheddar, rasă
140 g unt de la frigider plus extra pentru uns tava
1 ou
Jumătate de pahar apă rece
Un praf de sare
Pentru umplutură
150 g urzici
2 căpățâni de usturoi
130 g brânză Cheddar, rasă
Jumătate de pahar iaurt
4 ouă
1 cană lapte
Un praf de sare
Piper măcinat
*1 cană = 236 ml / 170 g griș / 136 g făină
Mod de preparare
Cerne Făina Superioară 000 Raftul bunicii și sarea, adaugă untul și încorporează-l în făină. Completează cu ceapa tăiată fin și cu brânza rasă. Adaugă apa și amestec-o în compoziție. Separat, bate ușor oul, apoi încorporează-l în aluat. Lasă aluatul la rece pentru cel puțin jumătate de oră.
Unge o tavă cu fundul detașabil cu unt, întinde aluatul pe masa de lucru cu un făcăleț până devine subțire și tapetează tava cu el. Înțeapă-l de câteva ori cu o furculiță și dă-l la frigider pentru încă 20-30 de minute.
După ce a trecut timpul, adaugă o foaie de copt peste aluat și umple tava cu boabe de fasole crudă sau cu orez. Pune tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 10 minute sau până când observi că aluatul își păstrează forma (nu se ridică). Scoate foaia de copt și boabele de fasole și mai lasă-l 5 minute sau până devine ușor auriu.
Și iată că a venit rândul delicioasei umpluturi cât aștepți să fie gata aluatul! Pune la fiert apa cu un praf de sare, iar când dă în clocot, adaugă urzicile spălate și curățate. Lasă-le la fiert pentru câteva minute, scurge-le bine și lasă-le la răcit.
Pune urzicile și usturoiul tăiat feliuțe subțiri peste aluat. Completează cu aproape toată brânza. Bate ouăle și amestecă-le cu laptele, iaurtul, praful de sare și piperul într-un castron. Toarnă amestecul peste aluat. Adaugă restul de brânză rămas.
Lasă quiche-ul la cuptor pentru 30-40 de minute sau până când trece testul scobitorii. Cheamă-i pe cei dragi și bucurați-vă împreună de un preparat irezistibil de primăvară.
Poftă bună!
Cinnamon Rolls
VEZI REȚETABanane umplute cu ciocolată în foietaj
VEZI REȚETAMini clafoutis cu fructe de pădure
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.