Retete de Craciun
Galerie de reţete
alege produsele pe care doreşti să le regăseşti în reţete
Bomboane fulgi de nea, cu nucă de cocos
Magia iernii se simte mai bine când afară ninge, cu fulgi mari, pufoși și albi. Chiar dacă anul acesta ninsoarea s-a lăsat așteptată, o poți aduce în farfurie, pregătind o gustare dulce pentru cei iubiți.
Îți împărtășim secretul nostru pentru succesul rețetei: presari cocos din plin și obții un miracol sub forma unor bulgărași, numai buni de savurat acasă, în bucătăria caldă, cu arome îmbietoare și amintiri de povestit în jurul mesei.
Ingrediente
1 cană...
Citește mai mult
Chec de Crăciun, cu fructe confiate
De sărbători, îți propunem un tip de chec special prin ingredientele sale care îi dau o savoare inegalabilă, dar și pentru că se pregătește cu mai mult timp înainte de servire.
După pregătire, păstrează-l între o săptămână și o lună într-un loc uscat și răcoros, dându-i astfel timp să se umple de aroma specială care-i va fermeca pe invitați.
Ingrediente
1 1/2 cană Făină Superioară 000 Raftul bunicii
1 kg amestec din fructele confiate preferate: stafid...
Citește mai mult
Bile delicioase din cozonacul rămas de la Paște
Se întâmplă deseori ca la câteva zile după sărbători să rămânem cu câteva preparate pe care nu am dori totuși să le risipim. În cazul cozonacului, vestea bună este că îl putem reinterpreta sub forma unui alt desert la fel de gustos.
Modelarea biluțelor din cozonac poate fi o activitate minunată pentru întreaga familie, iar cei mici vor fi încântați să participe la preparare. Cu doar câteva ingrediente și 20 de minute la dispoziție, pregătiți împreună un desert...
Citește mai mult
Ruladă cu brânză și cireșe
1 oră și 15 minute
Dacă iubești fructele și ești în căutarea unui desert ușor de preparat, care îmbină aluatul dulce cu fructele de pădure acrișoare, încearcă această ruladă plină cu dulceață de cireșe. Blatul este realizat din făină integrală, ceea ce îl face să fie ușor crocant după coacere, însă crema de brânză echilibrează gustul și păstrează textura bogată.
Este o rețetă cu ingrediente la îndemână, pe care o poți pregăti chiar și atunci când ești în pană de in...
Citește mai mult
Mini tarte cu carne
1 oră
În vestul Europei, mince pies sunt un preparat traditional foarte popular, fiind umplute cu un mix savuros de fructe uscate și condimente de iarnă. Rețeta noastră de mini tarte cu carne este inspirată de acestea, însă îmbină aroma dulce a fructelor confiate cu carnea tocată.
Pentru această rețetă vei avea nevoie de o tava specială pentru brioșe și de aproximativ o oră pentru preparare și coacere. Îi poți implica și pe cei mici, mai ales pentru umplerea și închiderea ta...
Citește mai mult
Babka cu nucșoară și rom
4 ore
Babka este un cozonac deosebit, popular mai ales în nordul și nord-estul țării noastre, unde comunitățile de ucrainieni și polonezi prepară acest desert iubit în țările lor. Rețeta de babka s-a născut în Israel, fiind transmisă din generație în generație prin familiile de evrei. Astăzi, este un cozonac ce câștigă popularitate datorită aromelor perfecte pentru sezonul rece și texturii dense, oferite de forma împletită.
Poate fi savurat de sărbători, alături sau în...
Citește mai mult
Făină 000 pentru prăjituri
Făină 000 pentru prăjituri
Dacă vrei ca prăjiturile să-ți iasă perfect de fiecare dată, alege Făina 000 pentru prăjituri. Deosebit de fină, cu un conținut mai ridicat de amidon, Făina 000 pentru prăjituri e ușor de folosit, iar aluatul iese exact cum ți-ai dorit.
Pentru blaturi fără cocoloașe, modelează amestecul cu blândețe și adaugă dragoste în timp ce gătești. Vei obține preparate crescute frumos, pufoase și moi la interior, cu textură fină și umedă, delo...
Citește mai mult
Prăjitură cu migdale și portocale
1 oră
Prăjitura cu portocale este un minunat omagiu adus iernii. Îmbină gustul dulce al aluatului de tartă, cu aroma acrișoară a portocalelor în două culori. Gustul de migdale se simte delicat în crema delicioasă și vei fi suprins de echilibrul între crocant și untos, la fiecare înghițitură.
Este o rețetă perfectă pentru sezonul rece și poate fi servită atât caldă cât și rece, alături de un vin fiert sau un ceai aromat.
Timp de preparare: o oră
Număr de porții: 8 ...
Citește mai mult
Melci cu dovleac și scorțișoară
1 oră și 15 minute
Scorțișoara este vedeta sezonului rece, perioadă în care vrem să ne desfătăm cu cele mai aromate preparate dulci. Melcii din aluat sunt rețeta ideală pentru întreaga familie, absolut delicioși mai ales când sunt serviți calzi, proaspăt scoși din cuptor.
Deși melcii pot fi aromați cu diferite creme și umpluturi, astăzi vă propunem o rețetă cu dovleac și scorțișoară, inspirată de zilele răcoroase de toamnă.
Timp de preparare: 1 oră și 15 minute
Număr de por...
Citește mai mult
Cozonac Babka - rețetă de cozonac evreiesc
3 ore și 30 minute
Cozonacul babka își are originile în comunitățile evreiești din Polonia și Ucraina, însă datorită gustului său a devenit popular în toată lumea. Bucură-i și tu pe cei dragi cu acest desert gustos, potrivit mai ales pentru zilele de sărbătoare.
Timp de preparare: 3 ore și 30 de minute (plus încă 6 ore la crescut)
Număr de porții: 2 cozonaci
Ingrediente:
Pentru aluat:
½ cană lapte;
1 pachet (7 g) drojdie uscată;
1/3 cană zahăr tos;
4 ¼ cană F...
Citește mai mult
Cozonac bejgli
120 de minute
Cozonacul bejgli este un preparat tradițional unguresc, servit în mod deosebit în perioada Sărbătorilor de Iarnă. Ungurii sunt de părere că semințele de mac atrag prosperitatea, de aceea nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun.
Învață și tu cum să prepari cozonac bejgli pentru a îi surprinde pe cei dragi cu un preparat neașteptat în zilele de sărbătoare și nu numai.
Timp de preparare: 120 minute
Număr de porții: 20 de felii
Ingrediente:
Pen...
Citește mai mult
Fursecuri cu gem
35 minute
Fie că vrei să pregătești o masă specială de Paște, de Crăciun sau de Revelion, ori doar vrei să îi răsfeți pe cei de acasă cu un desert fraged și delicios, rețeta bunicii de fursecuri cu gem este cea mai bună alegere mai ales când ai nevoie de un preparat rapid.
Pregătește-ți ingredientele necesare pentru a le avea la îndemână în orice clipă, ia-ți șorțul preferat și în doar câțiva pași poți să obții fursecuri cu gem delicioase, parfumate și adorate de ce...
Citește mai mult
Cozonac trandafir
3 ore
Cunoscut și sub numele de Rosenkrantz, cozonacul trandafir este un preparat vedetă pentru masa de Crăciun. Umplut cu nucă, migdale, marțipan, cacao, fructe sau chiar brânză de vaci, este desertul care va face spectacol la prima vedere și va fi lăudat datorită gustului. Dacă vrei și tu să pregătești un preparat special pentru a impresiona invitații de la masa de Crăciun, pune-ți șorțul preferat, și cu pasiune urmărește pașii din rețetă. Mai repede decât crezi vei avea c...
Citește mai mult
Fursecuri fragede cu unt
40 minute
Îți amintești masa de sărbători de la bunici? Mai mult ca sigur pe ea se regăseau și fursecurile fragede, tăvălite în zahăr pudră, care ți se topeau în gură.
Redescoperă alături de cei dragi acest desert pe cât de rapid de preparat, pe atât de gustos!
Timp de pregătire: 40 minute
Număr de porții: 60 de fursecuri
Ingrediente:
500 g Făină Superioară 650 Raftul Bunicii
400 g unt cu peste 80% grăsime (scoate-l din frigider cu cel puțin o jumătate de or...
Citește mai mult
Fursecuri chinezești cu arahide, dulcele crocant de pe masa de Revelion
30 minute
În tradiția chinezilor, se obișnuiește să se consume aceste fursecuri în special de Anul Nou. Se spune că aduc noroc și voie bună și nu este permis să lipsească de pe masa de revelion.
Ne putem însă bucura de gustul lor în tot restul anului. Așadar, de ce nu îi surprinzi pe cei dragi cu o gustare rapidă și delicioasă?
Timp de pregătire: 30 minute
Număr de porții: 4
Ingrediente:
2 căni de Făină Standard 650 Raftul bunicii
4 căni de alune prăjite
...
Citește mai mult
Fursecuri de casă cu stafide
40 minute
Nu există aniversare sau sărbătoare în familie fără tradiționalele fursecuri cu stafide pe masă. Ce ai zice însă, dacă de data asta ai renunța să cumperi fursecurile de la cofetăria preferată și, mai degrabă, le-ai pregăti chiar tu. Bucuria familiei tale va fi de două ori mai mare, iar gustul fursecurilor cel puțin de două ori mai bun.
Pentru a le potența gustul, servește-le la cafea, aromele acestora se vor împleti și se vor completa reciproc, iar rezultatul va fi ui...
Citește mai mult
Cozonac de post cu nuci, stafide și cacao
2 ore
Mirosul de cozonac proaspăt scos din cuptor îți amintește de zilele fericite, în care nu aveai nicio altă preocupare în afară de joacă? Nu ai da o felie de cozonac cald pe niciun desert sofisticat? Chiar dacă ții post în această perioadă, te poți bucura de un cozonac pufos, crescut bine și umplut cu ce ai mai bun prin bucătărie. Există rețete de cozonac fără lapte și ouă așa că postul nu trebuie să te descurajeze.
Pune-ți un șort de bucătărie colorat, suflecă-...
Citește mai mult
Turtă dulce de casă
20 minute
Spiritul sărbătorilor de iarnă este îmbibat în arome irezistibile de scorțișoară, măr și vin fiert. Atunci când vine vorba de prăjiturele, vedeta târgurilor de Crăciun este întodeauna turta dulce. Îndrăgită atât de copii, cât și de adulți, turta dulce este un desert ușor de făcut, foarte gustos și care poate fi găsită în cele mai drăgălașe forme, de la brăduți, la steluțe, omuleți sau chiar fulgi.
Ce ar fi dacă anul acesta le-ai face o surpriză celor dragi...
Citește mai mult
Cozonac cu nucă
3 ore și 45 minute
De sărbători, cozonacul este un preparat nelipsit de pe masa în jurul căreia se strâng toți membrii familiei, cu mic cu mare. Fie el cu nucă, stafide, cacao sau rahat, cozonacul este un deliciu culinar de la care nu putem face rabat.
Tocmai de aceea, te invităm să descoperi rețeta de cozonac cu nucă a bunicii, pe care să o pregătești și tu în prag de sărbătoare pentru cei apropiați. Pentru că nimic nu se compară cu bucuria pură din ochii celor dragi, atunci când mușcă...
Citește mai mult
Cozonac bucovinean
1 oră și 30 minute
Astăzi îți aducem mai aproape gusturile din Bucovina, sub forma unui desert mult apreciat și căutat la noi în țară, mai ales în perioada sărbătorilor. Este vorba despre cozonacul bucovinean, al căror secrete de preparare au fost păstrate cu sfințenie în această regiune a țării, și transmise de bunici fiicelor și nepoatelor lor.
Prin viu grai, cântărind ingredientele din ochi fără a da greș și dându-și seama că aluatul de cozonac este gata atunci când li se despri...
Citește mai mult
Făina Superioară 000 pentru Cozonac
Făina Superioară 000 pentru Cozonac
Cei mai gustoși cozonaci sunt fără îndoială cei făcuți cu mâna ta, acasă în bucătărie. Însă desigur, un cozonac pufos, frumos crescut, bine copt și rumenit depinde atât de iscusința ta la frământat, cât și de calitatea făinii pe care ai ales-o pentru aluat.
Pentru o preparare de succes, îți recomandăm să folosești Făina Superioară 000 pentru Cozonac de la Raftul bunicii. Aceasta este o făină superioară albă, fină și puf...
Citește mai mult
Cozonac Rosenkranz
Cozonacul Rosenkranz este mai ușor de făcut și mai aspectuos decât cozonacul tradițional. În plus, textura diferită îl face irezistibil. Melcișorii îngrămădiți, umpluți din belșug cu nucă și copți împreună la adăpostul lipicios al zahărului ars, vor cucerii toți mesenii de Paști.
Timp de pregătire: 1 oră și 15 minute
Număr de porții: 8-10
Ingrediente
Pentru aluat
800 g Făină 000 Raftul bunicii
500 ml lapte
30 g drojdie proaspătă sau 10 g droj...
Citește mai mult
Rețete de Sărbători – cum compui un meniu festiv
Crăciunul este sărbătoarea pe care o aștepți cu nerăbdare încă de la jumătatea anului. Știi cum se spune, niciodată nu este prea devreme pentru a te pregăti de sosirea sărbătorii încununate de magie.
În afară de importanța religioasă a celor 3 zile în care celebrăm miracolul nașterii lui Iisus Hristos, Crăciunul are și o semnificație emoțională – este acea perioadă din an în care oriunde te-ai afla, te întorci mereu acasă, în sânul familiei, pentru a petrece...
Citește mai mult
12 decembrie: Cozonac – ”Sarea-n bucate”
În povestea cu tâlc ”Sarea-n bucate”, la nunta fetei mici a împăratului ”se întinse o masă d-alea împărăteştile, cu fel de fel de mâncări, de băuturi, de plăcinte şi de alte bunătăţi, de să-ţi lingi şi degetele când le vei mânca. Mireasa poruncise bucătarilor ce bucate să gătească” și ne imaginăm că au fost tare, tare gustoase. Pe masa nuntașilor ar fi fost cu siguranță și câțiva cozonaci mari, pufoși și parfumați. Iată și rețeta, pentru un rezul...
Citește mai mult
Tartă-trandafir cu mere
90 minute
Tartă-trandafir cu mere
Pentru atunci când găzduiești o petrecere ori pur și simplu vrei să faci un desert inedit, care să fure priviri, pregătește tarta-trandafir! Petalele – felii aromate de măr, pudrate cu scorțișoară, crusta – crocantă și cu o culoare de chihlimbar, aspectul – de fotografiat, iar gustul – de lăudat! Urmează pașii de mai jos și dă-ne de veste pe Facebook dacă rezultatul s-a bucurat de aplauze!
Ingrediente:
Pentru crustă...
Citește mai mult
Tort cu ciocolată și afine
20 minute
Tort cu ciocolată și afine
Un desert cu ciocolată decandentă, cu care să-ți dai pe spate invitații ori care să-ți înveselească instant ziua? Hmmmmm...În plină vară, pregătește un tort delicios, cu afine proaspete și aromate. La cum va arăta desertul la final, vei înțelege de ce merită să-l împarți cu cei dragi și să primești aplauze furtunoase.
Timp de pregătire: 1 oră
Ingrediente:
Pentru blat:
250 g Făină 000 Raftul bunicii
100 ...
Citește mai mult
Prăjitura Gerbeaud
2 ore
PRĂJITURA GERBEAUD
Timp de preparare: 2 ore
Ingrediente pentru aluat:
500 g făină 000 Raftul Bunicii
100 g zahăr
25 g drojdie proaspătă
200 g unt
2 ouă
250 g smântână (25% grăsime)
un vârf de cuțit de sare
coajă de lămâie rasă (bio – netratată chimic)
Ingrediente pentru umplutură:
400 g gem de caise
250 g nucă măcinată
200 g zahăr
Ingrediente pentru glazură:
200 g zahăr
100 ml apă
60 g cacao
50 g unt
Astăzi am găsit inspirație în pră...
Citește mai mult
Cozonac rapid și savuros fără frământare
130 minute
Parcă sărbătorile sunt incomplete fără tradiționalul cozonac pregătit după rețeta mamei tale, nu-i așa? În această perioadă din an, este foarte probabil te simți puțin intimidată de timpul care se scurge foarte repede, de cumpărăturile și pregătirile necesare în prag de sărbătoare, dar și de preparatele tradiționale pe care încă le mai ai de pregătit.
Având în vedere cât de agitată ești pentru a fi gata la timp cu toate, s-ar putea să fii tentată să sari pe...
Citește mai mult
Turtă dulce cu merișoare
50 minute
TURTĂ DULCE CU MERIȘOARE
Timp de preparare: 50 de minute
Ingrediente necesare pentru aproximativ 15 bucăți:
50 g făină 000 Raftul bunicii
200 g amestec fructe confiate şi diferite tipuri de nuci
2 ouă
125 g zahăr
1 linguriță de coajă de lămâie rasă
câte un vârf de cuţit de cuişoare şi nucşoară măcinată
1/2 linguriță de scorţişoară
1 lingură de rom
175 g migdale măcinate
60 g zahăr pudră
2-3 linguri de merişoare
Mod de preparare:
...
Citește mai mult
Fursecuri pupici
1 oră
FURSECURI PUPICI
Timp de preparare: 1 oră
Ingrediente pentru circa 15 bucăți:
Pentru aluat:
200 g făină 000 Raftul bunicii
1 lingură cafea instant 3 in 1
125 g unt rece
75 g zahăr
1 gălbenuş de ou
3 linguri drajeuri mici colorate pentru decor și nuci sau alune mărunţite
Pentru umplutură:
100 g ciocolată albă
50 ml smântână (de gătit)
Mod de preparare:
Aceste fursecuri sunt mai mult decât un dulce: sunt micuțe dovezi de prietenie sau iubire, frage...
Citește mai mult
Biscuiți vis de ciocolată
45 minute
BISCUIȚI VIS DE CIOCOLATĂ
Timp de preparare: 45 de minute
Ingrediente pentru circa 40 de bucăți:
350 g făină 000 Raftul bunicii
250 g miere
50 g zahăr brun
1 lingură zahăr vanilat
1 ou
1 vârf de cuţit bicarbonat de sodiu și 1 vârf de cuţit bicarbonat de amoniu
1 linguriță scortişoară
1 vârf de cuţit cardamon
1/2 linguriță cuişoare măcinate
1 linguriță anason măcinat
60 g cristale de zahăr brun
câte 25 g de ciocolată albă, ciocolată ...
Citește mai mult
Turtă dulce
180 minute
TURTĂ DULCE
Timp de preparare: 180 de minute
Ingrediente:
Turtă dulce:
750 g făină 000 Raftul bunicii
220 g unt la temperatura camerei
150 g zahăr
1 ou
1 linguriță coajă rasă de portocală
½ linguriță ghimbir măcinat
2 lingurițe scorțișoară
¼ linguriță piper măcinat
½ linguriță sare
1 linguriță bicarbonat de sodiu
Sirop caramel:
100 ml apă fierbinte
250 g zahăr
Glazură:
1 albuș de ou
zeama de la o jumătate de lămâie
210 g zahăr ...
Citește mai mult
Cozonac cu migdale
120 minute
COZONAC CU MIGDALE
Timp de preparare: 120 de minute
Ingrediente:
1 kg făină Raftul bunicii 000 pentru cozonac
7 gălbenușuri
4 albușuri
300 g de zahăr
250 g de unt
2 linguri de ulei
lapte cât se cere (circa ½ litru)
1 lingură de rom
vanilie
50 g drojdie
1 linguriță rasă de sare
Ingrediente compoziție:
2 linguri de unt topit
150 g migdale
100 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Să trecem la treabă! Începe, așadar, cu prepararea aluatului. Înmoaie droj...
Citește mai mult
Biscuiți oglinjoare
15 minute
OGLINJOARE
Timp de preparare: 15 minute
Ingrediente:
300 g făină Raftul bunicii 000
200 g unt 80% grăsime, scos din frigider cu o oră înainte
100 g zahăr pudră
1 ou întreg
extract sau miez de vanilie sau 1 plic zahăr vanilat
un strop de sare
2 vârfuri de cuțit de praf de cuișoare
½ linguriță de praf de scorțișoară
2 vârfuri de cuțit de praf de cardamom
Pentru umplutură: gem de cireșe, caise, zmeură, coacăze, peltea sau dulceață de gutui sau cremă d...
Citește mai mult
Cozonaci pufoși
180 minute
COZONACI PUFOŞI
Timp de preparare: 180 de minute
Ingrediente:
1 kg de Făină Superioară 000 pentru cozonac Raftul bunicii
50 g de drojdie
400 ml de lapte călduț
300 g de zahăr
6 ouă și un gălbenuș
150 g de unt
1 lingură de extract de vanilie
coaja rasă de la două lămâi si puțin ulei vegetal pentru modelat
Pentru crema aromată de nuci:
300 g de miez de nucă; 150 ml lapte
70 g de zahăr; 4 linguri de cacao
2 linguri de rom
Mod de preparare:
Pri...
Citește mai mult