fbpx

Fursecuri fragede cu unt

Icon print Print

Îți amintești masa de sărbători de la bunici? Mai mult ca sigur pe ea se regăseau și fursecurile fragede, tăvălite în zahăr pudră, care ți se topeau în gură.

Redescoperă alături de cei dragi acest desert pe cât de rapid de preparat, pe atât de gustos!

Timp de pregătire: 40 minute

Număr de porții: 60 de fursecuri

Ingrediente:

  • 500 g Făină Superioară 650 Raftul Bunicii
  • 400 g unt cu peste 80% grăsime (scoate-l din frigider cu cel puțin o jumătate de oră înainte de a-l folosi)
  • 200 g zahăr tos
  • 4 gălbenușuri
  • 2 lingurițe de praf de copt
  • 2 linguri de coajă de lămâie rasă
  • un strop de esență de vanilie

Mod de preparare

Într-un bol încăpător pune untul și zahărul. Mixează-le la viteză mare, până când se uniformizează și textura devine fină. După 5 minute adaugă coaja de lămâie, esența de vanilie, gălbenușurile mixând continuu. Încorporează și Făina Superioară 650 Raftul Bunicii, pe care înainte amestec-o bine cu praful de copt.

Lasă vasul în care ai pregătit aluatul în frigider, nu înainte de a-l acoperi cu o folie alimentară. Trebuie ținut la rece aproximativ 10 minute, timp în care se va odihni puțin. Între timp, preîncălzește cuptorul la 180 de grade.

Folosind uneltele magice pentru ornarea prăjiturilor, poți da ce formă îți dorești fursecurilor pe care le așezi în tavă. Încearcă să le combini în forme haioase pentru a-i bucura de la prima vedere pe cei ce le vor mânca. Pune în tăvă hârtie de copt, pentru a evita lipirea fursecurilor.

Lasă-le să se rumenească ușor în cuptor, dar nu le ține mai mult de 15 minute pentru a nu le strica textura. Oferă-le puțin timp să se răcească și apoi, cu ajutorul unei site mici, acoperă-le cu zahăr pudră. Dacă vrei să îi impresionezi pe cei mici, poți decora fursecurile chiar și cu glazură de ciocolată.

Poftă bună!

Prăjitură Pina Colada

VEZI REȚETA
Image Prăjitură Pina Colada

Clătite japoneze cu zmeură

VEZI REȚETA
Image Clătite japoneze cu zmeură

Banana Bread

VEZI REȚETA
Image Banana Bread