Spiritul sărbătorilor de iarnă este îmbibat în arome irezistibile de scorțișoară, măr și vin fiert. Atunci când vine vorba de prăjiturele, vedeta târgurilor de Crăciun este întodeauna turta dulce. Îndrăgită atât de copii, cât și de adulți, turta dulce este un desert ușor de făcut, foarte gustos și care poate fi găsită în cele mai drăgălașe forme, de la brăduți, la steluțe, omuleți sau chiar fulgi.
Ce ar fi dacă anul acesta le-ai face o surpriză celor dragi și le-ai prepara chiar tu o turtă dulce de casă aromată și pufoasă? Descoperă o rețetă de la bunica, despre care îți putem garanta că va aduce un zâmbet larg pe buzele tuturor celor din casă și care vă va aduce mai aproape de magia sărbătorilor de iarnă.
Timp de preparare: 20 de minute
Număr de porții: 30 de bucăți
Ingrediente
Pentru aluatul de turtă dulce:
Pentru glazură:
Mod de preparare
Ești gata să prepari o rețetă dulce de iarnă, învăluită în magia Crăciunului? În mai puțin de o oră, vei avea pe masa de sărbătoare un deliciu de care atât cei mici, cât și cei mari se vor îndrăgosti iremediabil.
Pasul 1
Primul pas constă în prepararea aluatului. Ia un bol mare și pune în el untul, zahărul brun, gălbenușul, oul întreg, mierea și laptele. Cu un mixer, amestecă foarte bine ingredientele, până când vei obține o compoziție omogenă.
Acum, adaugă restul ingredientelor care ți-au rămas: Făina Standard 650 Raftul bunicii, scorțișoara, nucșoara, ghimbirul, cuișoarele, bicarbonatul de sodiu și sarea. Amestecă totul foarte bine până când obții un aluat fin. Nu te îngrijora dacă ți se pare că aluatul este moale, pentru că de acest lucru te vei ocupa în pasul următor.
Pasul 2
Pentru ca aluatul să prindă o consistență tare, trebuie să îl lași la frigider peste noapte. Dacă nu vrei să aștepți atât de mult, este suficient să-l lași doar trei ore pentru a prinde consistența necesară continuării rețetei.
Pasul 3
Acum că ai și aluatul gata, pregătește o tavă tapetata în prealabil cu puțin ulei și hârtie de copt. Cu ajutorul unei linguri, ia câte o bucățică de aluat, cu care te vei distra în cele ce urmează.
Suflecă-ți bine mânecile și începe să modelezi biluțele de aluat după bunul plac. Dacă vrei să urmezi rețeta clasică, continuă creezi o formă de mingiuță.
Dacă însă dorești să îi încânți pe cei mici cu forme drăgălașe, folosește-te de forme speciale de decupat sau lasă-ți imaginația să te ajute să creezi cele mai frumoase figurine de turtă dulce.
Pasul 4
După ce ai terminat de modelat aluatul, pune toate bucățile de turtă dulce la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și lasă-le acolo aproximativ 10 minute.
Pasul 5
După ce ai scos turta dulce de la cuptor și ai lăsat-o la răcit, este timpul să te apuci de glazură. Pentru aceasta, ai nevoie de un bol măricel în care trebuie să adaugi albușul de ou și puțină sare. Cu ajutorul unui mixer, amestecă cele două ingrediente până când obții o spumă lichidă.
Treptat, începe să adaugi zahărul pudră și continuă să amesteci până obții o bezea tare. După gust, adaugă și zeama de lămâie, iar apoi toarnă treptat apa fierbinte și continuă să amesteci. La final, trebuie să obții o compoziție cremoasa și fină.
Pasul 6
Acum urmează cea mai dulce și creativă parte a rețetei. Ia glazura realizată anterior și începe să decorezi turta dulce după bunul plac. Nu există reguli la această etapă, așa că lasă artista din tine să creeze o operă de artă gustoasă și crocantă.
Felicitări! În doar șase pași, ai realizat un desert care îți va înnobila masa de sărbătoare cu un parfum irezistibil și un gust pe măsură.
Poftă bună!
Mini clafoutis cu fructe de pădure
VEZI REȚETARețetă pentru negresă sănătoasă, din banane
VEZI REȚETARulouri cu șuncă și cașcaval pentru picnic
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.