Chec cu mere

Icon print Print

Checul este un preparat ușor de pregătit, delicios și nelipsit de la mesele de familie. Îndrăgit atât de copii, cât și de adulți, acest desert pufos, aromat și gustos te aduce mai aproape de cei dragi pentru a vă bucura de timpul petrecut împreună.

Urmează pașii din rețetă și creează un preparat delicios care să înnobileze masa de Paște, Crăciun sau Revelion.

Sfaturi pentru cel mai bun chec cu mere

Nu adăuga praf de copt, deoarece aerul pe care spuma de albușuri îl acumulează este cel mai bun agent de creștere.

Atunci când așezi aluatul în tavă, nu o trânti, deoarece se va pierde tot aerul din spumă, iar checul tău nu va mai crește și nu va mai fi pufos.

Timp de pregătire: 1 oră și 5 minute

Număr de porții: 1 chec

Ingrediente:

  • 150 g Făina Superioară 000 Raftul Bunicii
  • 400 g mere
  • 100 g zahăr
  • 30 g ulei
  • 4 ouă
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 1 linguriță scorțișoară
  • sare
  • coaja rasă de la o lămâie

Mod de preparare

Ești gata să pregătești un chec de mere pufos și parfumat? Urmărește pașii din rețetă și încântă-i pe cei dragi cu acest preparat delicios.

Spală bine merele sub jet de apă rece. Curăță-le de coajă și dă-le prin răzătoare pe toate.  Cantitatea de 400 de g trebuie să o ai după ce ai ras merele și le-ai scurs cu simț de răspundere de zeamă. Pune-le apoi într-un vas mai mare, iar sucul rămas îl poți oferi celor mici pentru a se bucura de un pahar cu sănătate.

Înainte de a te apuca de preparat aluatul de chec, pune cuptorul să se încălzească la 180 de grade. Separă ouăle, pune gălbenușurile acestora separat și amestecă-le alături de coaja rasă de la o lămâie și ulei. Separat, într-un alt bol, pune albușurile și cu ajutorul unui mixer, bate-le zdravăn până devin o spumă pufoasă. Zahărul trebuie adăugat treptat, continuând să mixezi. Pune și zahărul vanilat și amestecă totul foarte bine până când obții o spumă densă, lucioasă, care nu curge.

Gălbenușurile trebuie adăugate încet, mixând continuu. Cu ajutorul unei palete adaugă în ploaie Făina Superioară 000 Raftul Bunicii, asigurându-te că se încorporează și amestecând de jos în sus.

După ce ai obținut o compoziție omogenă, adaugă și merele rase amestecate cu scorțișoară.

Ești gata să treci la noua etapă. Tapetează o tavă cu ulei și foaie de copt, apoi toarnă uniform compoziția de aluat realizată anterior.

Pune-o la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Când bucătăria ta începe să fie înnobilată de parfumul îmbietor de mere și scorțișoară, verifică dacă checul este gata. După ce l-ai scos din cuptor,  răstoarnă-l pe blatul din bucătărie și decorează-l cu zahăr pudră.

Checul de mere este gata, pufos și parfumat va aduce zâmbetul pe buzele tuturor celor dragi ție.

Poftă bună!

 

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

4 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

3 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania

3 ore și 35 minute

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania
Magie în Bucătărie