Retete internationale

Galerie de reţete

alege produsele pe care doreşti să le regăseşti în reţete

Cannoli sicilieni

Cannoli sicilieni este unul dintre cele mai cunoscute deserturi italiene, care a spart barierele locale și a ajuns pe buzele oamenilor din toată lumea. Deși astăzi există o varietate de combinații pentru umplutura cannoli, cei clasici sunt cu ricotta și vanilie. Dacă ești fan al acestui desert sau ești curios să îl descoperi după rețeta tradițională, atunci ești în locul potrivit. Îți prezentăm astăzi sugestia noastră de preparare, care poate fi realizată chiar în propr...

Citește mai mult

Image Cannoli sicilieni

Focaccia cu măsline, roșii cherry și feta

Nimic nu se compară cu gustul aluatului frământat în bucătăria bunicii. La îmbinarea rețetei clasice a bunicii cu elementele moderne se găsește această focaccia delicioasă – un preparat care merge alături de cele mai apreciate feluri de mâncare sau care poate fi savurat și de unul singur, ca o gustare apetisantă, indiferent de momentul zilei.  Reinterpretează rețeta bunicii și pregătește o focaccia aromată, ușor crocantă, numai bună de pus în geantă și savurat ...

Citește mai mult

Image Focaccia cu măsline, roșii cherry și feta

Mini-quiches pentru picnic

O gustare rapidă, un mic dejun delicios, un aperitiv savuros sau un preparat numai bun de luat la picnic? Oricum ai numi aceste mini-quiches, acestea sunt ușor de preparat și pe gustul tuturor de acasă. Îmbogățește-le cu legume de sezon și împarte-le cu cei dragi!    Timp de pregătire: 2 ore 45 minute  Număr de porții: 25 mini-quiches Ingrediente:  Pentru aluat:  1 cană de Făină Superioară 000 Raftul bunicii ½ linguriță de sare  100 g de unt ...

Citește mai mult

Image Mini-quiches pentru picnic

Gnocchi din griș cu parmezan

Gnocchi din griș, cunoscuți sub numele de Gnocchi alla Romana, sunt, așa cum le spune și numele, un preparat de inspirație italiană. Nu, nu au multe în comun cu acele pernuțe de cartofi, însă sunt cel puțin la fel de delicioase. Dacă nu i-ai mai gătit până acum, nu îți face griji. Modul de pregătire seamănă foarte mult cu cel al unui preparat iubit de noi...mămăliga!  Sunt arămii și un pic crocanți la exterior, dar pufoși și aerați în interior. Sună bine, nu?  ...

Citește mai mult

Image Gnocchi din griș cu parmezan

Tsoureki - cozonac grecesc de Paște

Cozonacul este cel mai iubit desert de sărbători, și nu doar în țara noastră. De Paște, grecii obișnuiesc să prepare Tsoureki, un cozonac împletit destul de asemănător ca textură cu cozonacii românești, dar cu arome inedite de condimente mediteraneene. Vei avea nevoie de două ingrediente specific grecești, dar pe care le poți înlocui în cazul în care nu reușești să le procuri: mahleb este o pudră obținută din măcinarea unui anumit tip de sâmburi de cireș și poate f...

Citește mai mult

Image Tsoureki - cozonac grecesc de Paște

Galette cu praz și mascarpone

Galette este o plăcintă cu un aluat crocant, fraged, asemănător croissantelor. De altfel, la fel ca acestea din urmă, galette este un preparat tradițional franțuzesc, cu diferite umpluturi dulci sau sărate. Astăzi îți propunem o rețetă cu umplutură cremoasă din praz. Pentru ca textura de galette să îți iasă perfect, este important ca făina și untul să fie reci. Îți recomandăm să le păstrezi în frigider timp de minim 2-3 ore înainte de preparare.   Timp ...

Citește mai mult

Image Galette cu praz și mascarpone

Clătite asiatice cu ceapă verde

Astăzi te provocăm să încerci o rețetă de inspirație asiatică, foarte populară in Taiwan: clătitele crocante în straturi, aromate cu ceapă verde. Secretul se ascunde în formarea straturilor, ce îi oferă clătitei o textură interesantă, ușor aerată, asemănătoare cu un blat subțire de pizza sau o clătită sărată prăjită. În Asia astfel de preparate sunt consumate deseori ca gustare între mese, fiind disponibile la tonete tradiționale pe stradă. În funcție de sez...

Citește mai mult

Image Clătite asiatice cu ceapă verde

Suberek, plăcintă cu carne

Suberek este un preparat de origine tătărească cunoscut sub mai multe denumiri sau traduceri locale: șuberec, chebureki sau ciborek. Este des întâlnit în familiile de turci, tătari sau în Dobrogea unde influențele bucătăriei orientale sunt mai puternice. Suberek se prepară ușor și rapid, necesită puține ingrediente, și este extrem de savuros, îmbinând umplutura cremoasă de carne tocată și ceapă cu textura crocantă a aluatului prăjit. Poate fi aromat cu mentă, precum...

Citește mai mult

Image Suberek, plăcintă cu carne

Kourabiedes - biscuiți grecești, cu unt

Kourabiedes sunt un desert popular în Grecia și în țările arabe, cu o aromă puternică de migdale și fistic și o textură unică datorată untului. Se prepară foarte ușor, sunt gata în doar 30 de minute, și se păstrează fragezi timp de câteva zile. Grecii savurează kourabiedes împreună cu o cafea tare sau un ceai fierbinte și este deseori un preparat ce adună în bucătărie întreaga familie, copiii fiind implicați în preparare și modelare. Calitatea untului folosit es...

Citește mai mult

Image Kourabiedes - biscuiți grecești, cu unt

Focaccia cu dovleac și ciuperci

Îmbină gustul Italiei cu gustul toamnei în acest preparat delicios! Focaccia crocantă, aromată cu ierburi italiene, dovleacul dulce și ciupercile savuroase, fac din această rețetă un succes greu de egalat. Surprinde-i pe cei dragi cu un antreu inedit sau alătură preparatul unei fripturi la tavă sau la grătar. Este un preparat ideal și pentru perioada de post sau pentru cei ce urmează un regim vegetarian! Timp de preparare: o oră (plus 1-2 ore timp de creștere pentru aluat)...

Citește mai mult

Image Focaccia cu dovleac și ciuperci

Covrigi bavarezi

Covrigii bavarezi sunt extrem de ușor de preparat și sunt foarte versatili. Pot fi serviți calzi, reci, ca atare sau alături de alte mâncăruri sau gustări. Specificul covrigilor bavarezi este trecerea lor prin apă cu bicarbonat de sodiu, ca parte a procesului de preparare. Acest lucru îi face să fie foarte fragezi, cu o textură aerată dar crocantă la exterior. Rețeta de astăzi este potrivită chiar și în post, fiindcă nu conține ouă sau lactate. Așadar, poți prepara ace...

Citește mai mult

Image Covrigi bavarezi

Banitsa cu varză

Banitsa o degustăm deseori la vecinii noștri bulgari, deși este un preparat tradițional și în Macedonia de Nord și Serbia. Similară cu plăcintele noastre românești umplute cu branză sau legume, banitsa poate fi servită la micul dejun sau ca gustare, caldă sau rece. Specificul acestui preparat este că foile subțiri se formează în formă de melc, plăcinta devenind astfel foarte texturată și crocantă la exterior. Există mai multe variante de banitsa, cu diferite umpluturi,...

Citește mai mult

Image Banitsa cu varză

Gulaș în cuib de pâine

Gulaș este un preparat extrem de iubit în partea de vest a țării noastre, originar în Ungaria. Ardelenii se mândresc cu cele mai bune rețete de gulaș și îl prepară în diferite variații: mai picant sau mai dulce, cu mai mult sau mai puțin sos, cu mămăligă sau în cuib de pâine. Textura cremoasă, carnea fragedă gătită îndelung și savoarea condimentelor fac din gulaș preparatul ideal pentru sezonul rece și pentru mesele în familie. Servit în cuib de pâine, devine o m...

Citește mai mult

Image Gulaș în cuib de pâine

Galette cu dovlecei de vară

În zilele toride de vară, când vrei să gătești ceva pe cât de gustos, pe atât de rapid, pentru a nu sta ore în șir în bucătărie, poți încerca această rețetă de galette cu dovlecei. Galette este un preparat specific franțuzesc, un soi de plăcintă rustică, umplută cu legume sau fructe, la alegere. Copiii și adulții deopotrivă vor adora această plăcintă ușoară de vară, care poate fi servită atât ca fel principal la masa de prânz, cât și ca gustare, între cele 3...

Citește mai mult

Image Galette cu dovlecei de vară

Vinete pane cu mălai

Pe timpul verii, vinetele sunt vedete în bucătăria românească și nu numai. Salată de vinete face orice gospodină, însă dacă vrei cu adevărat să îi surprinzi pe cei dragi cu un preparat inedit, încearcă rețeta indiană de vinete pane, în crustă aurie de mălai. Timp de preparare: 40 minute Număr de porții: 4 porții Ingrediente: 15 felii de vânătă (ai nevoie de o vânătă mare sau de 2 mici); ulei pentru prăjit; apă; sare, după gust; 4 linguri...

Citește mai mult

Image Vinete pane cu mălai

Gofre cu ierburi și brânză

Prima masă a zilei este foarte importantă, iar dacă te bucuri de ea alături de cei dragi, este chiar mai bine. Fă-le o bucurie celor de acasă și surprinde-i cu un mic dejun neașteptat, dar foarte gustos: gofre cu ierburi și brânză. Piticii le vor devora, dar nici bunicii nu se vor lăsa mai prejos - gofrele sunt un preparat pe gustul tuturor. Timp de preparare: 45 minute Număr de porții: 6 Ingrediente: 2 căni Făină 000 Raftul Bunicii; 2 lingurițe praf de copt; ...

Citește mai mult

Image Gofre cu ierburi și brânză

Spanakopita, plăcintă grecească

Spanakopita este, așa cum și numele sugerează, un preparat pe bază de spanac. Este vorba despre o plăcintă grecească gustoasă, cu foi crocante și umplutură de spanac și brânză feta, ce poate fi servită atât pe post de aperitiv, cât și ca gustare între mesele principale. Dacă te chinui să îi convingi pe cei mici să mănânce spanac, trebuie neapărat să încerci această rețetă - în această plăcintă, spanacul va fi apreciat chiar și de cei mai mofturoși din famil...

Citește mai mult

Image Spanakopita, plăcintă grecească

Quiche cu legume de primăvară

Delicios, plin cu vitamine, ușor de preparat și pe gustul tuturor de acasă, acest quiche cu legume de primăvară va deveni cel mai solicitat preparat, indiferent de sezon. Timp de preparare: 55 minute Număr de porții: 6 Ingrediente: Pentru crustă: 1 cană Făină Superioară 000 Raftul Bunicii; ½ linguriță sare; ¼ cană ulei de măsline; ¼ cană apă foarte rece.   Pentru umplutură: 1 lingură ulei de măsline; 3 dovlecei; 5 căței de...

Citește mai mult

Image Quiche cu legume de primăvară

Tort Black Forest cu vișine

Tort Black Forest, cunoscut mai degrabă sub denumirea de tort Pădurea Neagră ori Foret Noir, este unul de origine germană, așa cum sugerează și numele. Este un tort cu blat pufos, cu vișine și frișcă din belșug, din care nu lipsește însă nici ciocolata. Așadar, dacă vrei să pregătești un desert pentru o ocazie specială, care să fie pe gustul tuturor, nu vei da greș cu acest tort Pădurea Neagră, după care se vor da în vânt cu toții, de la mic la mare.   ...

Citește mai mult

Image Tort Black Forest cu vișine

Pachețele de primăvară cu legume (spring rolls)

Pachețelele de primăvară cu legume sunt ideale pentru perioada postului și nu numai. Acestea pot fi servite ca gustare între mese, dar și ca aperitiv la una dintre mesele principale ale zilei. Unde mai pui că sunt ușor de preparat și pe gustul tuturor? Timp de preparare: 1 oră și jumătate Număr de porții: 26 Ingrediente: Pentru aluat: 1 cană Făină Superioară 000 Raftul Bunicii; 3 linguri amidon de porumb; 1 ¼ cană apă; ¼ linguriță sare; 1-2 li...

Citește mai mult

Image Pachețele de primăvară cu legume (spring rolls)

Cozonac Babka - rețetă de cozonac evreiesc

Cozonacul babka își are originile în comunitățile evreiești din Polonia și Ucraina, însă datorită gustului său a devenit popular în toată lumea. Bucură-i și tu pe cei dragi cu acest desert gustos, potrivit mai ales pentru zilele de sărbătoare. Timp de preparare: 3 ore și 30 de minute (plus încă 6 ore la crescut) Număr de porții: 2 cozonaci Ingrediente: Pentru aluat: ½ cană lapte; 1 pachet (7 g) drojdie uscată; 1/3 cană zahăr tos; 4 ¼ cană F...

Citește mai mult

Image Cozonac Babka - rețetă de cozonac evreiesc

Tartă cu somon

Potrivită pentru a fi servită pe post de aperitiv la o masă în familie, tarta cu somon este chiar foarte ușor de preparat, chiar dacă pare sofisticată. Aceasta este o tartă tip quiche, cu care îi poți impresiona chiar și pe cei mai mofturoși invitați la masă, așa că o poți servi și la ocaziile speciale.   Timp de preparare: 60 minute Număr de porții: 6 Ingrediente Pentru aluat: 1 ou mare; 2 ½ linguri apă rece; 1 ½ cană Făină Superioar...

Citește mai mult

Image Tartă cu somon

Semla – Chifle dulci suedeze cu cremă de marțipan

Semla este o prăjitură suedeză, consumată tradițional în ziua de Lăsatul Secului. Chiar dacă la aspect se aseamănă cumva cu savarina clasică pe care o știm toți, semla este cât se poate de diferită – chifla nu este însiropată, iar umplutura nu este numai de frișcă, ci conține și pastă de marțipan. Iată o idee pentru un preparat cu care să îi surprinzi pe cei de acasă, un desert deosebit pe care ar trebui să-l încerci: rețeta de semla – va fi apreciată atât ...

Citește mai mult

Image Semla – Chifle dulci suedeze cu cremă de marțipan

Tartă cu ghimbir și pere

Vrei să prepari un desert gustos, dar totodată extrem de hrănitor? Încearcă o tartă cu ghimbir și pere, ușor de preparat, dar și cu multe beneficii pentru sănătate. Perele sunt benefice pentru digestie, în timp ce ghimbirul are efecte antiinflamatoare. Timp de preparare: 4 ore Număr de porții: 6 Ingrediente: 210 g unt; 360 g Făină Superioară 000 Raftul Bunicii; 80 g zahăr tos; 2 g sare; 1 gălbenuș de ou + încă unul, pentru uns; 45 ml apă rece; ...

Citește mai mult

Image Tartă cu ghimbir și pere

Rava ladoo, bomboane indiene din griș cu nuci caju

Rava Ladoo sunt bomboane din griș îmbogățite cu gustul stafidelor și al nucilor caju, un desert fin, delicios și totodată extrem de plăcut estetic. Un dulce de casă de care cu greu te vei putea sătura. Timp de preparare: 20 minute Număr de porții: 20 de bomboane   Ingrediente: 1 cană Griș din Grâu Raftul bunicii; 20 stafide; 1 mână nuci caju, tăiate bucățele; 2 linguri nucă de cocos uscată; 2 linguri unt Ghee (unt clarificat); 5-6 linguri ...

Citește mai mult

Image Rava ladoo, bomboane indiene din griș cu nuci caju

Empanadas - specialitate mexicană

Vrei un aperitiv inspirat de bucătăria mexicană, cu care să îți impresionezi musafirii? Sau poate o gustare rapidă, pe placul celor mari, dar mai ales a celor mici? Oricum ar fi, empanadas sunt preparatele pe care trebuie neapărat să le încerci! Ușor de gătit, dar și de mâncat, acestea pot fi servite atât la o masă în familie, cât și la petreceri cu mai mulți invitați. Timp de preparare: 1 oră Număr de porții: 10 Ingrediente: Pentru aluat: 3 căni Mălai ...

Citește mai mult

Image Empanadas - specialitate mexicană

Tartă tatin de legume

Tarta tatin este, în forma ei originală, preparată cu mere caramelizate în unt și zahăr. Ei bine, te provoc să încerci o rețetă de tartă tatin diferită de această dată – cu legume caramelizate. Poate fi servită cu succes pe post de gustare între mese, însă poate fi totodată și un aperitiv inspirat sau o masă de prânz consistentă. Timp de preparare: 55 minute Număr de porții: 6 Ingrediente pentru aluat: 225 g Făină 000 Raftul Bunicii; 1 linguriță s...

Citește mai mult

Image Tartă tatin de legume

Tartă delicioasă de pere

O gustoasă tartă de pere, cu nuci pecan în aluat și miros de scorțișoară, îi va aduna în bucătărie pe toți din casă, de la mic, la mare. Acest desert aparent sofisticat, însă destul de ușor de preparat, merită încercat indiferent de anotimp, însă cel mai potrivit este în zilele reci de toamnă.   Timp de preparare: 40 de minute Număr de porții: 12 felii Ingrediente Pentru aluat: 3 linguri unt, la temperatura camerei; ½ cană zahăr; ¾ li...

Citește mai mult

Image Tartă delicioasă de pere

Gogoși berlineze

Cui nu îi plac gogoșile? Un răsfăț pufos și aromat, care pur și simplu vine de minune să ne alinte în orice moment al zilei! Spre deosebire de gogoșile clasice, cu care suntem noi obișnuiți, gogoșile berlineze sunt umplute din belșug cu gem și tăvălite prin zahăr pudră. Încearcă și tu o rețetă simplă ca bună ziua! Timp de preparare: 2 ore și 20 de minute Număr de porții: 12 Ingrediente Pentru aluat: 1 ½ linguriță de drojdie uscată; ½ cană...

Citește mai mult

Image Gogoși berlineze

Biscuiți cantuccini

Când vine vorba de rețete italienești, cu siguranță unele sunt mai faimoase decât altele: pizza, paste, tiramisu, ca să nu mai vorbim de delicioșii biscotti (biscuiți). De data aceasta, îți propunem o rețetă tradițională italienească tare dragă nouă: cantucci sau cantuccini, așa cum sunt lăudați în regiunea Toscana. Biscuiții cantuccini sunt crocanți și aromați, numai buni de înmuiat într-o ceașcă de ceai, un pahar cu lapte sau de ce nu, în vinul preferat. Gusta...

Citește mai mult

Image Biscuiți cantuccini

Tort tres leches sau prăjitura „trei feluri de lapte”

Tortul cu trei tipuri de lapte, adică tres leches, este originar din Mexic, însă a devenit popular în întreaga lume. Acesta are o textură foarte pufoasă și este înnobilat cu un sirop făcut din lapte condensat, lapte evaporat și lapte dulce – de aici și numele tortului. Acest desert este iubit în egală măsură de cei mari și de cei mici, așa că dacă vrei să le faci o surpriză dulce celor de acasă, cu tortul tres leches vei reuși. Timp de pregătire: 2 ore și 10 min...

Citește mai mult

Image Tort tres leches sau prăjitura „trei feluri de lapte”

Tortilla de casă

Tortilla, o lipie specifică bucătăriei mexicane, a devenit populară în întreaga lume, fiind consumată în diverse combinații. Tortilla poate fi umplută cu tot felul de ingrediente și rulată apoi într-o formă de burrito, dar poate fi folosită și pentru a prepara quesadilla. Totodată, tortilla poate fi consumată alături de diferite sosuri sau feluri de mâncare, ca înlocuitor de pâine. În comerț se găsesc diverse tipuri de tortilla, însă acestea nu se compară cu tortil...

Citește mai mult

Image Tortilla de casă

Tartă cu spanac

Vrei sa prepari un aperitiv gustos, foarte sănătos, însă pe care nu îl gătești chiar în fiecare zi? Tarta cu spanac este ideală într-o asemenea situație. Timp de pregătire: 1 oră și jumătate Număr de porții: 6 Ingrediente pentru blat: ¾ cană de Făină Superioară 000 Raftul Bunicii ¾ cană de Făină Standard 650 Raftul Bunicii 1 linguriță de sare 1/3 cană de ulei de măsline 2 linguri de semințe de susan 1/3 cană de apă Ingrediente pent...

Citește mai mult

Image Tartă cu spanac

Prăjitură grecească

Prăjitura grecească este ideală pentru zilele în care vrei să îi răsfeți pe cei de acasă cu un desert inedit și absolut minunat. Umărește pașii din rețetă și descoperă cum să pregătești un preparat grecesc rapid și ușor de făcut, care să aducă zâmbetiul celor din familie. Ți-ai pregătit deja ingredientele necesare? Odată ce începi să o gătești, va fi gata mai repede decât crezi! Timp de pregătire: 60 de minute Număr de porții: 12 Ingrediente: ...

Citește mai mult

Image Prăjitură grecească

Musaca de cartofi cu smântână, roșii, cașcaval și carne tocată

Astăzi te aducem mai aproape de copilărie cu o rețetă de musaca îndrăgită de românii din toate colțurile tării. Cu un strat gros de cașcaval, compoziție suculentă și arome îmbietoare, musacaua este un preparat consistent și delicios, ideal pentru o masa în familie. Urmărește pașii și sfaturile din rețetă și descoperă cum să prepari o musaca ce va aduce garantat zâmbetul buzele celor dragi ție. Pentru o experiență culinară desăvârșită îți recomandăm servir...

Citește mai mult

Image Musaca de cartofi cu smântână, roșii, cașcaval și carne tocată

Baclava, regina deserturilor cu fistic

Supranumită și regina deserturilor turcești, baclavaua este o delicatesă culinară irezistibilă cu o tradiție răspândită și pe meleagurile Greciei. În această zonă, se spune că baclavaua trebuie pregătită cu 33 de foi de plăcintă, număr ce face trimitere la anii de viață ai lui Iisus. Dacă vrei și tu să îi surprinzi pe cei dragi cu o rețetă internațională și un gust nou, urmărește cu drag pașii pentru prepararea unui dulce greu de uitat. Sfaturi pentru cea ...

Citește mai mult

Image Baclava, regina deserturilor cu fistic

Macarons, bezele dulci și multicolore

Asociate întotdeauna cu Parisul, celebrele macarons provin, de fapt, din Italia. De aici și numele, care în italiană înseamnă “aluat bun”. Ingredientul secret al acestui desert este făina de migdale. În ceea ce privește umplutura, există nenumărate posibilități. În rețeta de mai jos, vei regăsi pașii de urmat pentru a realiza o umplutură simplă, pe bază de lapte. Timp de pregătire: 2 ore și jumătate Număr de porții: 25 macarons Ingrediente: 3 albușu...

Citește mai mult

Image Macarons, bezele dulci și multicolore

Kebab de pui, frigărui orientale servite cu lipii de casă

Originar din Orientul Mijlociu, kebabul este o frigăruie din carne de berbec sau miel. Acesta se poate prepara însă cu orice tip de carne, chiar și cu pui sau pește. În România, cele mai iubite tipuri de kebab sunt cel de vita și cel de pui. Astăzi îți vom oferi o rețetă de kebab de pui, gustos și pe placul tuturor celor din familie, de la mic, la mare. Timp de pregătire: 45 minute Număr de porții: 20 Ingrediente: 4 bucăți de piept de pui dezosat 20 de ciu...

Citește mai mult

Image Kebab de pui, frigărui orientale servite cu lipii de casă

Humus cremos cu legume proaspete și lipii de casă

Preparat oriental, hummusul a câștigat foarte multă popularitate în România în ultimii ani. Acesta este consumat, de cele mai multe ori pe post de aperitiv, alături de turte de casă, lipii sau chiar cu bețe de țelină, ardei gras și morcov. Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un preparat diferit, înlocuiește clasica salată de vinete cu un bol de hummus. Timp de pregătire: 40 minute Număr de porții: 8 porții Ingrediente: 1 conservă de năut, spălat ...

Citește mai mult

Image Humus cremos cu legume proaspete și lipii de casă

Fursecuri chinezești cu arahide, dulcele crocant de pe masa de Revelion

În tradiția chinezilor, se obișnuiește să se consume aceste fursecuri în special de Anul Nou. Se spune că aduc noroc și voie bună și nu este permis să lipsească de pe masa de revelion. Ne putem însă bucura de gustul lor în tot restul anului. Așadar, de ce nu îi surprinzi pe cei dragi cu o gustare rapidă și delicioasă? Timp de pregătire: 30 minute Număr de porții: 4 Ingrediente: 2 căni de Făină Standard 650 Raftul bunicii 4 căni de alune prăjite ...

Citește mai mult

Image Fursecuri chinezești cu arahide, dulcele crocant de pe masa de Revelion

Fursecuri cu ceai verde și ciocolată albă

Vrei să prepari un desert gustos, însă totodată și foarte sănătos? Încearcă rețeta de fursecuri cu ceai verde. Acestea conțin matcha, adică pudra de ceai verde despre care se știe că este foarte sănătoasă. Fursecurile cu ceai verde sunt foarte ușor de preparat și nu necesită multe ingrediente. Pune-ți șorțul de bucătărie preferat și apucă-te prăjiturit. Sfaturi pentru cele mai bune fursecuri cu ceai verde Folosește matcha de calitate, cumparată dintr-un mag...

Citește mai mult

Image Fursecuri cu ceai verde și ciocolată albă

Fajitas de pui, deliciul mexican ușor picant

Fajitas de pui este un preparat specific mexican, cu fâșii din piept de pui, trase la tigaie cu diverse legume și condimente aromate. Acest preparat se servește, în mod tradițional, într-o tortilla (lipie mexicană) pe bază de porumb. În varianta modernă, fajitas se poate servi și în lipie din făină de grâu. Acest preparat este gata în mai puțin de 50 de minute, așa că este ideal pentru zilele în care nu ești foarte inspirată pentru pregătirea mesei de seară sau nu ai ...

Citește mai mult

Image Fajitas de pui, deliciul mexican ușor picant

Dorayaki, clătite japoneze umplute cu pastă de fasole roșie

Dorayaki este un desert japonez, care se aseamană cu clătitele americane (pancakes). Practic, sunt două clătite pufoase, lipite între ele cu pastă de fasole roșie – aspectul acestei prăjituri este unul de biscuit pufos, supradimensionat. În unele zone ale Japoniei, acest desert este cunoscut sub denumirea de mikasa. Copiii pasionați de desenele japoneze (manga) adoră acest desert deoarece multe dintre personajele principale consumă în mod frecvent dorayaki. Așadar, dacă...

Citește mai mult

Image Dorayaki, clătite japoneze umplute cu pastă de fasole roșie

Melonpan, pâine tradițională japoneză

Melonpan este o pâinică japoneză tradițională, presărată cu zahăr și acoperită de un strat consistent de biscuiți. Numele pe care îl poartă provine de la forma pe care pâinica o capătă după coacere, deoarece aduce foarte mult cu pepenele galben. Îndrăgit atât de copii, cât și de adulți, melonpan este un preparat delicios și fraged, de care te vei îndrăgosti la prima gustare. Dacă te-ai convins deja de farmecul acestei rețete, ia-ți  șorțul  preferat, urmăreș...

Citește mai mult

Image Melonpan, pâine tradițională japoneză

Khachapuri, plăcinta-bărcuță umplută cu mozzarella și brânză feta

Khachapuri este o rețetă de plăcintă din Georgia cu aluat de pâine și umplutură de brânză. Gustos, inedit și ușor de făcut, acest preparat este ideal pentru zilele în care vrei să le oferi celor dragi o experiență culinară desăvârșită și cu puțin efort. Așa că, dacă vrei să descoperi cum să prepari o delicioasă plăcintă georgiană, pune-ți un zâmbet larg pe buze, adună-ți ingredientele și apucă-te de treabă. Mai repede decât crezi, vei obține un prepara...

Citește mai mult

Image Khachapuri, plăcinta-bărcuță umplută cu mozzarella și brânză feta

Focaccia aromată cu usturoi și rozmarin

Focaccia este o turtă acoperită cu ulei de măsline și ierburi aromatice și poate fi considerată străbunica celebrei pizza. Totuși, marii bucătari ai lumii susțin că focaccia nu este originară din Italia, ci mai degrabă din Grecia Antică. Un lucru e cert însă: focaccia este extrem de iubită și în zilele noastre și o consumăm atât pe post de aperitiv, cât și alături de o serie de preparate, în loc de pâine. După metoda tradițională, focaccia se coace în cuptorul c...

Citește mai mult

Image Focaccia aromată cu usturoi și rozmarin

Clătite americane

Preferatele celor mici, clătitele americane, cunoscute și sub denumirea de pancakes, sunt ușor de preparat și pot fi servite atât pe post de desert, cât și la micul dejun. Clătitele americane sunt desertul ideal pentru diminețile târzii de weekend, când pofta de ceva gătit în casă este și mai mare, iar timpul tău este mai flexibil. Spre deosebire de clătitele clasice, cele americane nu necesită multă îndemânare pentru că pot fi întoarse cu spatula. Pufoase și sățioas...

Citește mai mult

Image Clătite americane

Burrito mexican

Burrito este un preparat tradițional mexican servit în lipie împăturită în formă de buzunăraș și umplut cu un mix de ingrediente delicioase. Acest preparat are diverse rețete, dar cea originală conține întotdeauna carne, fasole sau orez mexican. Te invităm să descoperi cum să prepari un burrito consistent, delicios și zemos, potrivit pentru orice parte a zilei. Iată câteva avantaje în a-ți prepara burrito la tine acasă: Poți folosi orice ingrediente dorești, ...

Citește mai mult

Image Burrito mexican

Brownies cu bucăți de ciocolată

Brownies, celebrele negrese americane, sunt iubite în egală măsură de copii și de adulți. Așadar, fă o bucurie celor de acasă și pregătește-le o tavă de brownies cu care să le îndulcești zilele. Brownie-ul perfect este ușor crocant la exterior și foarte pufos în interior. Acesta trebuie să se topească în gură și să-ți lase o aromă pregnantă de ciocolată pe care să o ții minte mult timp de la savurarea prăjiturii. Dacă brownie-ul este prea uscat, gustul îș...

Citește mai mult

Image Brownies cu bucăți de ciocolată

Biscuiți cu migdale, crocanți și gustoși

Se anunță musafiri la masă și nu știi ce desert rapid și gustos să prepari pentru a-i impresiona? Încearcă această rețetă de biscuiți cu migdale, pentru care nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, și nici de mult timp, fiindcă micile delicii vor fi gata în cel mult jumătate de oră. O ceașcă de ceai sau de cafea, servită alături de acești biscuiți fragezi cu migdale, vor face atmosfera și mai plăcută, așa cum e de fiecare dată când ai oameni dragi la masă. Iar...

Citește mai mult

Image Biscuiți cu migdale, crocanți și gustoși

Prăjitură cu iaurt

Astăzi te purtăm pe meleaguri străine pentru a descoperi un preparat turcesc nemaipomenit. Bucătăria turcească este plină de delicatese care îți răsfață papilele gustative. Printre acestea se numără și prăjitura cu iaurt. Rețeta de prăjitură cu iaurt este ideală pentru zilele în care ai musafiri pofticioși la masă, care știu cât de pricepută ești în bucătărie și se așteaptă să-i surprinzi de fiecare dată cu ceva nou. Cu siguranță vor rămâne plăcuți ...

Citește mai mult

Image Prăjitură cu iaurt

Gulab Jamun, gogoși indiene în apă de trandafiri

Cunoscute și sub numele de Gulab Jamun, gogoșile indiene sunt un adevărat desert regal  servit în India mai ales cu ocazia nunților sau diferitelor festivaluri. Parfumate, dulci și savuroase, gogoșile indiene sunt rețeta inedită pentru o zi specială în care vrei să îi suprinzi pe cei de acasă cu un desert spectaculos. Dacă vrei să descoperi cum să prepari această delicatesă indiană, urmărește pașii din rețetă și mai repede decât crezi, vei obține un desert ined...

Citește mai mult

Image Gulab Jamun, gogoși indiene în apă de trandafiri

Eclere cu ciocolată

Eclerele se numără, fără doar și poate, printre cele mai dorite prăjituri de savurat după o masă copioasă în familie. Umplute cu cremă de vanilie, ciocolată sau caramel, ele rămân o adevărată plăcere pentru toți ai casei, indiferent de vârstă. Acest desert este ideal pentru zilele în care vrei să îi surprinzi pe cei din familie cu ceva dulce și ușor de făcut. Pregătește-ți șorțul preferat, urmărește pașii din rețetă și prepară o rețetă delicioasă de ec...

Citește mai mult

Image Eclere cu ciocolată

Churros, mini-gogoși crocante cu sos de ciocolată

Churros sunt niște gogoși deosebite ce își au originea în Spania. Deși rețeta originală tradițională este greu de identificat, există numeroase modalități de preparare a acestui desert apetisant. Ușoară și rapidă de făcut, rețeta churros este numai bună de încercat atunci când vrei să-i servești pe cei dragi cu un desert adus din însorita Spania. Urmează pașii din rețetă și uimește-i pe cei de acasă cu acest preparat gustos și crocant care să vă aducă pe to...

Citește mai mult

Image Churros, mini-gogoși crocante cu sos de ciocolată

Baghrir, clătite marocane cu 1000 de găuri

Clătitele marocane sunt unele dintre cele mai apetisante și parfumate rețete de clătite. Preparate într-un mod diferit de cele cu care ai fost obișnuită până acum, sunt un desert ideal pentru o masă în familie, când vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un desert inedit. Ia-ți șorțul preferat și urmărește pașii din rețetă. Ești gata să te apuci de gătit? Timp de preparare: 35 de minute Număr de porții: 15-20 clătite Ingrediente: 200 g Făina Superioa...

Citește mai mult

Image Baghrir, clătite marocane cu 1000 de găuri

Anpan, pâinici rumene umplute cu pastă de fasole

Anpanul este un desert specific japonez, în formă de chiflă. Acesta este umplut în mod tradițional cu pastă de fasole roșie, însă în zilele noastre se prepară și cu alte umpluturi, începând de la pasta de susan și până la piureul de castane. Dacă vrei să le faci o surpriză cu iz nipon celor de acasă, prepară anpan, un desert inedit, dar foarte gustos. Timp de pregătire: 1 oră Număr de porții: 8 Ingrediente: 2 căni de Făină Superioară 000 pentru Cozo...

Citește mai mult

Image Anpan, pâinici rumene umplute cu pastă de fasole

Prăjitură cu cocos și ceai verde

Prăjitura cu cocos și ceai verde este o rețetă thailandeză cu care-i vei da gata pe oaspeții tăi. Aliații de nădejde în prepararea acestui desert sunt făina de calitate superioară de la Raftul bunicii, pudra de ceai verde matcha și nuca de cocos rasă. Cu puțină îndemânare și ajutor de încredere de la Raftul bunicii, vei obține o prăjitură apetisantă la aspect și dulce la gust. Pașii sunt mai mult decât simpli, i-am povestit pe larg în cele ce urmează, iar bunica e...

Citește mai mult

Image Prăjitură cu cocos și ceai verde

Pâine Naan

Ne amintim cu toții fericirea de a mușca dintr-un colț de pâine proaspăt scoasă din cuptor atunci când eram mici, nu-i așa? Mirosul irezistibil al pâinii coapte de bunica este și acum prezent în memoria noastră. Fiindcă prepararea pâinii este o adevărată artă, de la gust la formă, consistență și atingere, am pornit de la sfaturile bunicii și ți-am pregătit o rețetă de pâine Naan pe care o poți încerca acasă și cu care să-i surprinzi plăcut pe toți ai casei. ...

Citește mai mult

Image Pâine Naan

Lokma, gogoși turcești însiropate

Lokma este o gogoașă turcească acoperită cu un sirop dulce și divin care este foarte des servită în Istanbul alături de o cafea scurtă și aromată, cum numai splendidul tărâm turcesc știe să ofere. Când membrii familiei se adună la masă și îți spun că le este poftă de un desert dulce, surprinde-i cu un preparat inspirat din bucătăria de pe Bosfor. Rețeta Lokma este ușor de urmat, iar dacă urmezi pașii pe care ți-i indică bunica, rezultatul va fi unul încununat c...

Citește mai mult

Image Lokma, gogoși turcești însiropate

Gyros autentic grecesc

Gyrosul grecesc este un fel de mâncare care câștigă tot mai mult teren în preferințele culinare ale românilor. Similar cu o shaorma, însă cu un gust mult mai fresh și o compoziție mai sănătoasă, gyrosul poate fi preparat și în casă, fără să fie nevoie de foarte multă pricepere. Fiind sățios, delicios și cu un gust proaspăt, chiar răcoritor, gyrosul va face o impresie nemaipomenită în rândul oaspeților pe care-i vei avea la masă. Prieteni, familie sau vechi cuno...

Citește mai mult

Image Gyros autentic grecesc

Tartă cu fructe și cremă de vanilie

Vara este cel mai ofertant sezon din punct de vedere al fructelor coapte și parfumate pe care ni le pune la dispoziție. Fie că le culegi proaspete din copacii răsădiți în grădina bunicii sau că le cumperi din piață, important este să le poți îmbina într-un desert răcoritor, atât pe placul adulților, cât și al copiilor. Ce spui de o tartă cu fructe și cremă de vanilie, la decoratul căreia te pot ajuta chiar și cei mici? Timp de preparare: aproximativ 90 de minute ...

Citește mai mult

Image Tartă cu fructe și cremă de vanilie

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este mai ușor de făcut și mai aspectuos decât cozonacul tradițional. În plus, textura diferită îl face irezistibil. Melcișorii îngrămădiți, umpluți din belșug cu nucă și copți împreună la adăpostul lipicios al zahărului ars, vor cucerii toți mesenii de Paști. Timp de pregătire: 1 oră și 15 minute Număr de porții: 8-10 Ingrediente Pentru aluat 800 g Făină 000 Raftul bunicii 500 ml lapte 30 g drojdie proaspătă sau 10 g droj...

Citește mai mult

Image Cozonac Rosenkranz

Ciabatta

Ciabatta   Pentru un brunch la tine-acasă, o vizită pe nepusă masă ori o ieșire la iarbă verde cu prietenii, cu ciabatta pregătești sandvișuri ori gustări delicioase. E atât de ușor de pregătit și de servit! Urmează pașii din rețeta de mai jos și fii gata pentru laude din partea celor dragi. Timp de pregătire:   1 oră Ingrediente: 400 g făină 650 Raftul bunicii 300 ml apă călduță 4 g drojdie uscată 5 linguri ulei de măsline 1 lingură u...

Citește mai mult

Image Ciabatta

5 sfaturi pentru bunătăți pregătite cu succes la cuptor

5 sfaturi pentru bunătăți pregătite cu succes la cuptor   Pentru ca pregătirea bunătăților la cuptor să fie fără emoții, doar cu bucurie, avem pentru tine 5 sfaturi prin care îți poți îmbunățăți metoda de copt și pentru a te asigura că ai succes de fiecare dată. 1. Aprovizionează-ți cămara cu produsele de bază, pentru a fi pregătită oricăror situații. Chiar și acelora cu musafiri-surpriză, pofte de weekend sau inspirații de moment. 2. Folosește ing...

Citește mai mult

Image 5 sfaturi pentru bunătăți pregătite cu succes la cuptor

Prăjiturele cu răvaș

Prăjiturele cu răvaș   Timp de pregătire: 20 minute Ingrediente: 100 g făină Standard 650 Raftul bunicii 150 g zahăr pudră 50 g unt 2 albușuri de ouă 2 g sare esență de vanilie 1 linguriță scorțișoară 1 linguriță amidon 12-15 răvașe Cu rețeta de prăjiturele cu răvaș, mergi pe urmele legendelor din cultura chineză și descoperi alături de Raftul bunicii cum să pui un gând bun în fiecare prăjitură: la propriu! Află cum, cu ingrediente simpl...

Citește mai mult

Image Prăjiturele cu răvaș

Gnocchi delicioși

Gnocchi delicioși Timp de pregătire: 30 minute Ingrediente: 300 g făină 650 Raftul bunicii 1 kg cartofi 1 ou 1 vârf de cuțit de sare Cu smântână și prosciutto, cu sos proaspăt de roșii și busuioc ori cu parmezan ras, gnocchi sunt o alegere excelentă pentru un prânz aromat și mult lăudat de cei dragi. Alege să faci un sos după bunul vostru plac, iar în ceea ce privește modul lor de preparare, urmează pașii simpli din rețeta noastră. Mod de preparare: ...

Citește mai mult

Image Gnocchi delicioși

Prăjitura Gerbeaud

PRĂJITURA GERBEAUD Timp de preparare: 2 ore Ingrediente pentru aluat: 500 g făină 000 Raftul Bunicii 100 g zahăr 25 g drojdie proaspătă 200 g unt 2 ouă 250 g smântână (25% grăsime) un vârf de cuțit de sare coajă de lămâie rasă (bio – netratată chimic) Ingrediente pentru umplutură: 400 g gem de caise 250 g nucă măcinată 200 g zahăr Ingrediente pentru glazură: 200 g zahăr 100 ml apă 60 g cacao 50 g unt Astăzi am găsit inspirație în pră...

Citește mai mult

Image Prăjitura Gerbeaud

Gofre aromate

GOFRE AROMATE Timp de pregătire: 30 minute Ingrediente: 300 g Făină 000 Raftul Bunicii 300 ml lapte 100 g zahăr 100 g unt 4 ouă 10 g praf de copt 1 lingură ulei 1 linguriță scorțișoară coaja rasă de la o lămâie și de la o portocală 1 esență de vanilie 1 vârf de cuțit de sare Cauți un desert pentru după-amiezi cu chef de călătorie (culinară, bineînțeles), care să împace toate gusturile celor din familie? Încearcă rețeta de gofre belgiene chiar...

Citește mai mult

Image Gofre aromate

Ștrudel cu mere

ȘTRUDEL CU MERE Timp de preparare: 60 de minute Ingrediente:  Pentru aluat: 400 g făină 000 Raftul bunicii 200 g margarină o linguriță de sare 8 linguri apă minerală (sau plată) 4 linguri de ulei pentru uns foile Pentru umplutură: 2 kg mere 100 g stafide 3 plicuri de zahăr vanilat coaja de la lămâie sucul de la o jumătate de lămâie o linguriță de vârf de scorțișoară (poți pune și două, pentru mai multă aromă) 70 g zahăr tos 2 linguri ulei ...

Citește mai mult

Image Ștrudel cu mere

Biscuiți habsburgici

BISCUIȚI HABSBURGICI Timp de preparare: 240 de minute Ingrediente: 1 kg făină 000 Raftul bunicii 2 lingurițe praf scorțișoară, 1 linguriță praf ghimbir 1 linguriță praf anason, ½ linguriță praf cardamon ½ linguriță praf cuișoare, ¼ linguriță praf nucșoară ¼ linguriță praf coriandru, ¼ linguriță piper negru măcinat 1 lingură coajă de portocală, 1 lingură coajă de lămâie 15 g bicarbonat de sodiu, 350 g miere 150 g zahăr tos, 100 g unt la te...

Citește mai mult

Image Biscuiți habsburgici

Prăjitură cu răvașe, cu brânză dulce și stafide

PRĂJITURĂ CU RĂVAȘE, CU BRÂNZĂ DULCE ȘI STAFIDE Timp de preparare: 90 de minute Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină Raftul bunicii 000 150 g unt 1 ou 1 pachet praf de copt Pentru umplutură: 500 g brânză proaspătă 50 g unt 4-5 linguri zahăr 1 pachet zahăr vanilat 100 g stafide 2-3 linguri rom 1 lingură zeamă de lămâie 1 lingură coajă de lămâie 4 ouă 1 gălbenuș Mod de preparare: Începe prin a amesteca făina cu 100 ml de apă rece,...

Citește mai mult

Image Prăjitură cu răvașe, cu brânză dulce și stafide