Bucataria chinezeasca
Galerie de reţete
alege produsele pe care doreşti să le regăseşti în reţete
Fursecuri chinezești cu arahide, dulcele crocant de pe masa de Revelion
În tradiția chinezilor, se obișnuiește să se consume aceste fursecuri în special de Anul Nou. Se spune că aduc noroc și voie bună și nu este permis să lipsească de pe masa de revelion.
Ne putem însă bucura de gustul lor în tot restul anului. Așadar, de ce nu îi surprinzi pe cei dragi cu o gustare rapidă și delicioasă?
Timp de pregătire: 30 minute
Număr de porții: 4
Ingrediente:
2 căni de Făină Standard 650 Raftul bunicii
4 căni de alune prăjite
...
Citește mai mult
Fursecuri cu ceai verde și ciocolată albă
Vrei să prepari un desert gustos, însă totodată și foarte sănătos? Încearcă rețeta de fursecuri cu ceai verde. Acestea conțin matcha, adică pudra de ceai verde despre care se știe că este foarte sănătoasă.
Fursecurile cu ceai verde sunt foarte ușor de preparat și nu necesită multe ingrediente. Pune-ți șorțul de bucătărie preferat și apucă-te prăjiturit.
Sfaturi pentru cele mai bune fursecuri cu ceai verde
Folosește matcha de calitate, cumparată dintr-un mag...
Citește mai mult
Prăjiturele cu răvaș
Prăjiturele cu răvaș
Timp de pregătire: 20 minute
Ingrediente:
100 g făină Standard 650 Raftul bunicii
150 g zahăr pudră
50 g unt
2 albușuri de ouă
2 g sare
esență de vanilie
1 linguriță scorțișoară
1 linguriță amidon
12-15 răvașe
Cu rețeta de prăjiturele cu răvaș, mergi pe urmele legendelor din cultura chineză și descoperi alături de Raftul bunicii cum să pui un gând bun în fiecare prăjitură: la propriu!
Află cum, cu ingrediente simpl...
Citește mai mult
Prăjitură cu răvașe, cu brânză dulce și stafide
PRĂJITURĂ CU RĂVAȘE, CU BRÂNZĂ DULCE ȘI STAFIDE
Timp de preparare: 90 de minute
Ingrediente:
Pentru aluat:
250 g făină Raftul bunicii 000
150 g unt
1 ou
1 pachet praf de copt
Pentru umplutură:
500 g brânză proaspătă
50 g unt
4-5 linguri zahăr
1 pachet zahăr vanilat
100 g stafide
2-3 linguri rom
1 lingură zeamă de lămâie
1 lingură coajă de lămâie
4 ouă
1 gălbenuș
Mod de preparare:
Începe prin a amesteca făina cu 100 ml de apă rece,...
Citește mai mult