Fursecuri chinezești cu arahide, dulcele crocant de pe masa de Revelion

Icon print Print

În tradiția chinezilor, se obișnuiește să se consume aceste fursecuri în special de Anul Nou. Se spune că aduc noroc și voie bună și nu este permis să lipsească de pe masa de revelion.

Ne putem însă bucura de gustul lor în tot restul anului. Așadar, de ce nu îi surprinzi pe cei dragi cu o gustare rapidă și delicioasă?

Timp de pregătire: 30 minute

Număr de porții: 4

Ingrediente:

  • 2 căni de Făină Standard 650 Raftul bunicii
  • 4 căni de alune prăjite
  • 1 cană de zahăr pudră
  • 1 cană de ulei de arahide
  • 2 linguri de unt
  • 1 gălbenuș de ou

Mod de preparare

Într-un bol, amestecă Făina Standard 650 Raftul Bunicii cu alunele, zahărul, uleiul, dar și cu cele 2 linguri de unt până se omogenizează. Frământă-le cu simț de răspundere până obții un aluat elastic. Cu încredere, modelează cu mâinile compoziția, pentru a obține mai multe biluțe de aluat, pe care le vei așeza una lângă cealaltă, într-o tavă acoperită în prealabil cu hârtie de copt.

Folosește o furculiță sau o lingură pentru a aplatiza bilele de aluat. Bate zdravăn gălbenușul de ou și cu o pensulă unge suprafața acestora.

Introdu tava cu biscuiți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și lasă-i să se rumenească la căldură în jur de 20 de minute. Când sunt gata, biscuiții vor căpăta o nuanță maronie. Scoate-i din cuptor și lasă-i la răcit.

Îi poți servi alături de o ceașcă de ceai verde sau negru, în compania celor dragi.

Poftă bună!

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

4 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

3 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania

3 ore și 35 minute

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania
Magie în Bucătărie