În tradiția chinezilor, se obișnuiește să se consume aceste fursecuri în special de Anul Nou. Se spune că aduc noroc și voie bună și nu este permis să lipsească de pe masa de revelion.
Ne putem însă bucura de gustul lor în tot restul anului. Așadar, de ce nu îi surprinzi pe cei dragi cu o gustare rapidă și delicioasă?
Timp de pregătire: 30 minute
Număr de porții: 4
Ingrediente:
Mod de preparare
Într-un bol, amestecă Făina Standard 650 Raftul Bunicii cu alunele, zahărul, uleiul, dar și cu cele 2 linguri de unt până se omogenizează. Frământă-le cu simț de răspundere până obții un aluat elastic. Cu încredere, modelează cu mâinile compoziția, pentru a obține mai multe biluțe de aluat, pe care le vei așeza una lângă cealaltă, într-o tavă acoperită în prealabil cu hârtie de copt.
Folosește o furculiță sau o lingură pentru a aplatiza bilele de aluat. Bate zdravăn gălbenușul de ou și cu o pensulă unge suprafața acestora.
Introdu tava cu biscuiți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și lasă-i să se rumenească la căldură în jur de 20 de minute. Când sunt gata, biscuiții vor căpăta o nuanță maronie. Scoate-i din cuptor și lasă-i la răcit.
Îi poți servi alături de o ceașcă de ceai verde sau negru, în compania celor dragi.
Poftă bună!
Mini clafoutis cu fructe de pădure
VEZI REȚETARețetă pentru negresă sănătoasă, din banane
VEZI REȚETARulouri cu șuncă și cașcaval pentru picnic
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.