Fursecuri cu ceai verde și ciocolată albă

Icon print Print

Vrei să prepari un desert gustos, însă totodată și foarte sănătos? Încearcă rețeta de fursecuri cu ceai verde. Acestea conțin matcha, adică pudra de ceai verde despre care se știe că este foarte sănătoasă.

Fursecurile cu ceai verde sunt foarte ușor de preparat și nu necesită multe ingrediente. Pune-ți șorțul de bucătărie preferat și apucă-te prăjiturit.

Sfaturi pentru cele mai bune fursecuri cu ceai verde

Folosește matcha de calitate, cumparată dintr-un magazin de încredere.
Matcha pură este obținută numai din frunzele de ceai verde măcinate, însă există pe piață și variante pline de coloranți sau alte ingrediente nesănătoase.
E important de menționat că matcha nu este tocmai ieftină, însă nu se folosește în cantități mari, ceea ce înseamnă că nu vei consuma foarte multă.

Timp de pregătire: 2 ore și jumătate

Număr de porții: 24 fursecuri

Ingrediente:

  • 250 g Făină Standard 650 Raftul Bunicii
  • 15 g pudră Matcha
  • 170 g unt
  • 130 g zahăr pudră
  • un praf de sare
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 50 g de chipsuri de ciocolată albă

Mod de preparare

Într-un vas încăpător, amestecă toată Făina Standard 650 Raftul Bunicii cu cele 15 g de pudra Matcha. Separat, într-un alt recipient, bate cu ajutorul mixerului untul la temperatura camerei. După ce își modifică textura și devine foarte cremos, adaugă un praf de sare, dar și zahărul pudră și mixează continuu, cu mult spor. Treptat, încorporează și gălbenușurile de ou, iar apoi și amestecul de făină cu pudră Matcha.

La final, pune și chipsurile de ciocolată caldă și frământă cu mâinile pentru ca acestea să fie distribuite uniform în aluat.

Împarte pe jumătate coca obținută și din ambele bucăți modelează două suluri pe care înconjoară-le cu folie de plastic și bagă-le la rece, în frigider. După ce trec cel puțin două ore și acestea s-au odihnit suficient, poți scoate aluatul de fursecuri cu ceai verde.                    

Preîncălzește cuptorul la 175 de grade Celsius. Acoperă o tavă cu hârtie de copt pentru a evita ca aluatul să se lipească și să se ardă.

Scoate rulourile de aluat din folie și feliază-le cu un cuțit, astfel încât să obții bucăți nu mai groase de 10 mm. Așază-le în tavă, pe hârtia de copt. Bagă-le în cuptor și lasă-le acolo în jur de 15 minute să se rumenească – când sunt gata, marginile acestora devin maro.

Scoate fursecurile din cuptor și să-le timp să se răcească, cel puțin 5 minute, apoi mută-le pe o farfurie.

Le poți servi imediat, alături de un ceai de ghimbir, sau le poți depozita într-un recipient care se închide ermetic, la temperatura camerei, și vor rămâne proaspete timp de 4 zile. Bucură-te de laudele celor din jur atunci când le degustă.

Poftă bună!

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

4 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

3 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania

3 ore și 35 minute

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania
Magie în Bucătărie