fbpx

Pachețele de primăvară cu legume (spring rolls)

Icon print Print

Pachețelele de primăvară cu legume sunt ideale pentru perioada postului și nu numai. Acestea pot fi servite ca gustare între mese, dar și ca aperitiv la una dintre mesele principale ale zilei. Unde mai pui că sunt ușor de preparat și pe gustul tuturor?

Timp de preparare: 1 oră și jumătate

Număr de porții: 26

Ingrediente:

Pentru aluat:

Pentru umplutură:

  • 2 linguri ulei;
  • ½ linguriță chimion;
  • 1 linguriță usturoi pisat;
  • 1 linguriță boia de ardei iute;
  • ½ linguriță coriandru;
  • un praf sare și piper;
  • ½ cană ceapă verde tocată fin;
  • ½ cană ardei gras roșu;
  • 2 căni cartofi fierți pisați;
  • ½ cană morcov ras;
  • 4 linguri mazăre.

Mod de preparare:

Începe prin a prepara aluatul pentru pachețelele de primăvară. Pune-ți șorțul de bucătărie preferat și alege un bol încăpător. Pune în el cana de făină, dar și cele 3 linguri de amidon de porumb împreună cu ¼ linguriță de sare. Amestecă viguros cu o lingură de lemn. După ce ingredientele s-au împrietenit bine, adaugă o cană și încă un sfert cu apă. Folosește iar lingura de lemn pentru a omogeniza amestecul. Compoziția ar trebui să fie similară cu cea a clătitelor – poți completa cu mai multă apă dacă simți nevoia.

Pentru a coace aluatul pentru pachețelele de primăvară ai nevoie de o tigaie de clătite. Încinge tigaia și unge-o cu ajutorul unui șervețel de hârtie cu puțin ulei. Pune 2 linguri de compoziție în tigaie și coace ca pe clătită – imediat ce se dezlipește cu ușurință de tigaie este gata. Nu este necesar să o coci și pe partea cealaltă. Scoate foaia de aluat pe o farfurie și procedează la fel până ce ai terminat toată compoziția preparată. Când simți că este necesar, mai unge cu puțin ulei tigaia. Gata compoziția? Lasă foile de aluat pentru pachețele la răcit, cât timp prepari umplutura.

Încinge pe foc o tigaie tip wok și încălzește uleiul. Sotează chimionul și usturoiul, apoi adaugă toate legumele crude, iar după 3 minute completează cu toate celelalte ingredientedin listă rămase. Amestecă bine de câteva ori și oprește apoi focul. Nu-i așa că miroase deja a primăvară?

Acum este momentul să asamblezi pachețelele de primăvară. În funcție de dimensiunile pe care vrei să le aibă pachețelele, poți lăsa foaia de aluat întreagă sau o poți tăia în 2 bucăți. Pune umplutura de legume, cu ajutorul unei linguri, pe mijlocul foii de aluat, apoi împachetează și prinde la capete. Așază pachețelele de primăvară într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și introdu tava în cuptorul preîncălzit la 180° Celsius.

Scoate pachețelele după 10-12 minute din cuptor, ar trebui să fie gata deja, rumene și îmbietoare!

Servește pachețelele de primăvară ca atare ori cu sos de soia, în compania celor dragi. Copiii vor fi în mod deosebit încântați de această gustare – poftă bună!

Măr copt în foietaj

VEZI REȚETA
Image Măr copt în foietaj

Cinnamon Rolls

VEZI REȚETA
Image Cinnamon Rolls

Banane umplute cu ciocolată în foietaj

VEZI REȚETA
Image Banane umplute cu ciocolată în foietaj