Bucataria frantuzeasca

Galerie de reţete

alege produsele pe care doreşti să le regăseşti în reţete

Pain au Chocolat

Pain au Chocolat este un desert franțuzesc clasic, cu un aluat crocant și ciocolată delicioasă, care îți aduce parfumul patiseriilor pariziene chiar în propria bucătărie. Deși pare sofisticat, cu câteva trucuri simple, poți pregăti aceste preparate cu ciocolată rapid și ușor. Iată cum să faci un Pain au Chocolat perfect, chiar la tine acasă!  Ingrediente:  250 gr făină superioară 000 Raftul Bunicii  250 gr unt ½ linguriță sare 100 ml apă rece  Cio...

Citește mai mult

Image Pain au Chocolat

Mini clafoutis cu fructe de pădure

În plin sezon al fructelor de pădure, natura ne oferă o abundență de arome autentice și fresh, ideale pentru a aduce un strop de savoare în bucătăria noastră. Mini clafoutis cu fructe de pădure sunt o alegere perfectă pentru a valorifica bogăția acestor fructe delicioase. Fiecare porție mică surprinde esența dulce acrișoară a zmeurei, afinelor sau murelor, oferind un echilibru natural în combinație cu textura fină și pufoasă a desertului.  Ingrediente:    ...

Citește mai mult

Image Mini clafoutis cu fructe de pădure

Mini-quiches pentru picnic

O gustare rapidă, un mic dejun delicios, un aperitiv savuros sau un preparat numai bun de luat la picnic? Oricum ai numi aceste mini-quiches, acestea sunt ușor de preparat și pe gustul tuturor de acasă. Îmbogățește-le cu legume de sezon și împarte-le cu cei dragi!    Timp de pregătire: 2 ore 45 minute  Număr de porții: 25 mini-quiches Ingrediente:  Pentru aluat:  1 cană de Făină Superioară 000 Raftul bunicii ½ linguriță de sare  100 g de unt ...

Citește mai mult

Image Mini-quiches pentru picnic

Galette cu praz și mascarpone

Galette este o plăcintă cu un aluat crocant, fraged, asemănător croissantelor. De altfel, la fel ca acestea din urmă, galette este un preparat tradițional franțuzesc, cu diferite umpluturi dulci sau sărate. Astăzi îți propunem o rețetă cu umplutură cremoasă din praz. Pentru ca textura de galette să îți iasă perfect, este important ca făina și untul să fie reci. Îți recomandăm să le păstrezi în frigider timp de minim 2-3 ore înainte de preparare.   Timp ...

Citește mai mult

Image Galette cu praz și mascarpone

Galette cu dovlecei de vară

În zilele toride de vară, când vrei să gătești ceva pe cât de gustos, pe atât de rapid, pentru a nu sta ore în șir în bucătărie, poți încerca această rețetă de galette cu dovlecei. Galette este un preparat specific franțuzesc, un soi de plăcintă rustică, umplută cu legume sau fructe, la alegere. Copiii și adulții deopotrivă vor adora această plăcintă ușoară de vară, care poate fi servită atât ca fel principal la masa de prânz, cât și ca gustare, între cele 3...

Citește mai mult

Image Galette cu dovlecei de vară

Gofre cu ierburi și brânză

Prima masă a zilei este foarte importantă, iar dacă te bucuri de ea alături de cei dragi, este chiar mai bine. Fă-le o bucurie celor de acasă și surprinde-i cu un mic dejun neașteptat, dar foarte gustos: gofre cu ierburi și brânză. Piticii le vor devora, dar nici bunicii nu se vor lăsa mai prejos - gofrele sunt un preparat pe gustul tuturor. Timp de preparare: 45 minute Număr de porții: 6 Ingrediente: 2 căni Făină 000 Raftul Bunicii; 2 lingurițe praf de copt; ...

Citește mai mult

Image Gofre cu ierburi și brânză

Quiche cu legume de primăvară

Delicios, plin cu vitamine, ușor de preparat și pe gustul tuturor de acasă, acest quiche cu legume de primăvară va deveni cel mai solicitat preparat, indiferent de sezon. Timp de preparare: 55 minute Număr de porții: 6 Ingrediente: Pentru crustă: 1 cană Făină Superioară 000 Raftul Bunicii; ½ linguriță sare; ¼ cană ulei de măsline; ¼ cană apă foarte rece.   Pentru umplutură: 1 lingură ulei de măsline; 3 dovlecei; 5 căței de...

Citește mai mult

Image Quiche cu legume de primăvară

Tort Black Forest cu vișine

Tort Black Forest, cunoscut mai degrabă sub denumirea de tort Pădurea Neagră ori Foret Noir, este unul de origine germană, așa cum sugerează și numele. Este un tort cu blat pufos, cu vișine și frișcă din belșug, din care nu lipsește însă nici ciocolata. Așadar, dacă vrei să pregătești un desert pentru o ocazie specială, care să fie pe gustul tuturor, nu vei da greș cu acest tort Pădurea Neagră, după care se vor da în vânt cu toții, de la mic la mare.   ...

Citește mai mult

Image Tort Black Forest cu vișine

Tartă cu somon

Potrivită pentru a fi servită pe post de aperitiv la o masă în familie, tarta cu somon este chiar foarte ușor de preparat, chiar dacă pare sofisticată. Aceasta este o tartă tip quiche, cu care îi poți impresiona chiar și pe cei mai mofturoși invitați la masă, așa că o poți servi și la ocaziile speciale.   Timp de preparare: 60 minute Număr de porții: 6 Ingrediente Pentru aluat: 1 ou mare; 2 ½ linguri apă rece; 1 ½ cană Făină Superioar...

Citește mai mult

Image Tartă cu somon

Tartă cu ghimbir și pere

Vrei să prepari un desert gustos, dar totodată extrem de hrănitor? Încearcă o tartă cu ghimbir și pere, ușor de preparat, dar și cu multe beneficii pentru sănătate. Perele sunt benefice pentru digestie, în timp ce ghimbirul are efecte antiinflamatoare. Timp de preparare: 4 ore Număr de porții: 6 Ingrediente: 210 g unt; 360 g Făină Superioară 000 Raftul Bunicii; 80 g zahăr tos; 2 g sare; 1 gălbenuș de ou + încă unul, pentru uns; 45 ml apă rece; ...

Citește mai mult

Image Tartă cu ghimbir și pere

Tartă tatin de legume

Tarta tatin este, în forma ei originală, preparată cu mere caramelizate în unt și zahăr. Ei bine, te provoc să încerci o rețetă de tartă tatin diferită de această dată – cu legume caramelizate. Poate fi servită cu succes pe post de gustare între mese, însă poate fi totodată și un aperitiv inspirat sau o masă de prânz consistentă. Timp de preparare: 55 minute Număr de porții: 6 Ingrediente pentru aluat: 225 g Făină 000 Raftul Bunicii; 1 linguriță s...

Citește mai mult

Image Tartă tatin de legume

Macarons, bezele dulci și multicolore

Asociate întotdeauna cu Parisul, celebrele macarons provin, de fapt, din Italia. De aici și numele, care în italiană înseamnă “aluat bun”. Ingredientul secret al acestui desert este făina de migdale. În ceea ce privește umplutura, există nenumărate posibilități. În rețeta de mai jos, vei regăsi pașii de urmat pentru a realiza o umplutură simplă, pe bază de lapte. Timp de pregătire: 2 ore și jumătate Număr de porții: 25 macarons Ingrediente: 3 albușu...

Citește mai mult

Image Macarons, bezele dulci și multicolore

Eclere cu ciocolată

Eclerele se numără, fără doar și poate, printre cele mai dorite prăjituri de savurat după o masă copioasă în familie. Umplute cu cremă de vanilie, ciocolată sau caramel, ele rămân o adevărată plăcere pentru toți ai casei, indiferent de vârstă. Acest desert este ideal pentru zilele în care vrei să îi surprinzi pe cei din familie cu ceva dulce și ușor de făcut. Pregătește-ți șorțul preferat, urmărește pașii din rețetă și prepară o rețetă delicioasă de ec...

Citește mai mult

Image Eclere cu ciocolată

Tartă cu fructe și cremă de vanilie

Vara este cel mai ofertant sezon din punct de vedere al fructelor coapte și parfumate pe care ni le pune la dispoziție. Fie că le culegi proaspete din copacii răsădiți în grădina bunicii sau că le cumperi din piață, important este să le poți îmbina într-un desert răcoritor, atât pe placul adulților, cât și al copiilor. Ce spui de o tartă cu fructe și cremă de vanilie, la decoratul căreia te pot ajuta chiar și cei mici? Timp de preparare: aproximativ 90 de minute ...

Citește mai mult

Image Tartă cu fructe și cremă de vanilie

Prăjitura Gerbeaud

PRĂJITURA GERBEAUD Timp de preparare: 2 ore Ingrediente pentru aluat: 500 g făină 000 Raftul Bunicii 100 g zahăr 25 g drojdie proaspătă 200 g unt 2 ouă 250 g smântână (25% grăsime) un vârf de cuțit de sare coajă de lămâie rasă (bio – netratată chimic) Ingrediente pentru umplutură: 400 g gem de caise 250 g nucă măcinată 200 g zahăr Ingrediente pentru glazură: 200 g zahăr 100 ml apă 60 g cacao 50 g unt Astăzi am găsit inspirație în pră...

Citește mai mult

Image Prăjitura Gerbeaud

Gofre aromate

GOFRE AROMATE Timp de pregătire: 30 minute Ingrediente: 300 g Făină 000 Raftul Bunicii 300 ml lapte 100 g zahăr 100 g unt 4 ouă 10 g praf de copt 1 lingură ulei 1 linguriță scorțișoară coaja rasă de la o lămâie și de la o portocală 1 esență de vanilie 1 vârf de cuțit de sare Cauți un desert pentru după-amiezi cu chef de călătorie (culinară, bineînțeles), care să împace toate gusturile celor din familie? Încearcă rețeta de gofre belgiene chiar...

Citește mai mult

Image Gofre aromate