fbpx

Macarons, bezele dulci și multicolore

Icon print Print

Asociate întotdeauna cu Parisul, celebrele macarons provin, de fapt, din Italia. De aici și numele, care în italiană înseamnă “aluat bun”.

Ingredientul secret al acestui desert este făina de migdale. În ceea ce privește umplutura, există nenumărate posibilități. În rețeta de mai jos, vei regăsi pașii de urmat pentru a realiza o umplutură simplă, pe bază de lapte.

Timp de pregătire: 2 ore și jumătate

Număr de porții: 25 macarons

Ingrediente:

  • 3 albușuri de ou, la temperatura camerei
  • 1/3 cană de zahăr tos
  • 1 cană de zahăr pudră
  • 1 cană de făină de migdale
  • 1-2 picături de colorant alimentar la alegere

Ingrediente pentru umplutură:

  • 1 ½ cană de zahăr pudră
  • ¼ cană de unt topit
  • 3 linguri de lapte

Mod de preparare

Într-un bol mare, bate albușurile de ou spumă și apoi, încorporează treptat zahărul tos. Folosește pentru această operațiune mixerul, pentru a-ți fi mai ușor, dar dacă te simți în putere, poți folosi și un tel. Oprește-te din mixat atunci când crema obținută nu se desprinde de pe suprafața bolului și zahărul s-a topit.

Amestecă făina cu zahărul pudră și apoi adaugă-le în bolul mare având grijă să devină un amestec omogen. Adaugă colorantul alimentar dorit.

Pune acest amestec într-o pungă căreia fă-i o gaură într-un colț. Strânge ușor punga pentru a obține forma unei jumătăți de macaron, pe care așeza-o frumușel în tava acoperită cu hârtie de copt. Repetă operațiunea până când ai obținut cele 50 de forme de macarons.

Lasă tăvile cu macarons într-un loc uscat și dă-le voie să se usuce. După 1-2 ore poți introduce tăvile cu macarons în cuptorul preîncălzit la 150 de grade Celsius. Coace-le în jur de 10-12 minute. Lasă-le apoi să se răcească în voie.

Pentru umplutură, bate untul topit cu laptele si zahărul pudră, folosind mixerul la intensitate medie, până obții o cremă fină. Pune apoi umplutura într-o pungă tăiată într-un colț.

Ia câte o jumătate de macaron, acoper-o cu un strat potrivit de umplutură și pune și cealaltă jumătate. Repetă acest proces până când obții 25 de mini-deserturi care vor încânta papilele celor mici.

Poftă bună!

Bomboane fulgi de nea, cu nucă de cocos

VEZI REȚETA
Image Bomboane fulgi de nea, cu nucă de cocos

Quiche cu broccoli și costiță

VEZI REȚETA
Image Quiche cu broccoli și costiță

Chec de Crăciun, cu fructe confiate

VEZI REȚETA
Image Chec de Crăciun, cu fructe confiate