Bucataria greceasca
Galerie de reţete
alege produsele pe care doreşti să le regăseşti în reţete
Tsoureki - cozonac grecesc de Paște
Cozonacul este cel mai iubit desert de sărbători, și nu doar în țara noastră. De Paște, grecii obișnuiesc să prepare Tsoureki, un cozonac împletit destul de asemănător ca textură cu cozonacii românești, dar cu arome inedite de condimente mediteraneene. Vei avea nevoie de două ingrediente specific grecești, dar pe care le poți înlocui în cazul în care nu reușești să le procuri: mahleb este o pudră obținută din măcinarea unui anumit tip de sâmburi de cireș și poate f...
Citește mai mult
Kourabiedes - biscuiți grecești, cu unt
30 minute
Kourabiedes sunt un desert popular în Grecia și în țările arabe, cu o aromă puternică de migdale și fistic și o textură unică datorată untului. Se prepară foarte ușor, sunt gata în doar 30 de minute, și se păstrează fragezi timp de câteva zile.
Grecii savurează kourabiedes împreună cu o cafea tare sau un ceai fierbinte și este deseori un preparat ce adună în bucătărie întreaga familie, copiii fiind implicați în preparare și modelare. Calitatea untului folosit es...
Citește mai mult
Spanakopita, plăcintă grecească
2 ore
Spanakopita este, așa cum și numele sugerează, un preparat pe bază de spanac. Este vorba despre o plăcintă grecească gustoasă, cu foi crocante și umplutură de spanac și brânză feta, ce poate fi servită atât pe post de aperitiv, cât și ca gustare între mesele principale.
Dacă te chinui să îi convingi pe cei mici să mănânce spanac, trebuie neapărat să încerci această rețetă - în această plăcintă, spanacul va fi apreciat chiar și de cei mai mofturoși din famil...
Citește mai mult
Prăjitură grecească
60 minute
Prăjitura grecească este ideală pentru zilele în care vrei să îi răsfeți pe cei de acasă cu un desert inedit și absolut minunat.
Umărește pașii din rețetă și descoperă cum să pregătești un preparat grecesc rapid și ușor de făcut, care să aducă zâmbetiul celor din familie.
Ți-ai pregătit deja ingredientele necesare? Odată ce începi să o gătești, va fi gata mai repede decât crezi!
Timp de pregătire: 60 de minute
Număr de porții: 12
Ingrediente:
...
Citește mai mult
Musaca de cartofi cu smântână, roșii, cașcaval și carne tocată
1 oră și 40 minute
Astăzi te aducem mai aproape de copilărie cu o rețetă de musaca îndrăgită de românii din toate colțurile tării. Cu un strat gros de cașcaval, compoziție suculentă și arome îmbietoare, musacaua este un preparat consistent și delicios, ideal pentru o masa în familie.
Urmărește pașii și sfaturile din rețetă și descoperă cum să prepari o musaca ce va aduce garantat zâmbetul buzele celor dragi ție.
Pentru o experiență culinară desăvârșită îți recomandăm servir...
Citește mai mult
Baclava, regina deserturilor cu fistic
45 minute
Supranumită și regina deserturilor turcești, baclavaua este o delicatesă culinară irezistibilă cu o tradiție răspândită și pe meleagurile Greciei. În această zonă, se spune că baclavaua trebuie pregătită cu 33 de foi de plăcintă, număr ce face trimitere la anii de viață ai lui Iisus.
Dacă vrei și tu să îi surprinzi pe cei dragi cu o rețetă internațională și un gust nou, urmărește cu drag pașii pentru prepararea unui dulce greu de uitat.
Sfaturi pentru cea ...
Citește mai mult
Gyros autentic grecesc
55 de minute
Gyrosul grecesc este un fel de mâncare care câștigă tot mai mult teren în preferințele culinare ale românilor. Similar cu o shaorma, însă cu un gust mult mai fresh și o compoziție mai sănătoasă, gyrosul poate fi preparat și în casă, fără să fie nevoie de foarte multă pricepere.
Fiind sățios, delicios È™i cu un gust proaspăt, chiar răcoritor, gyrosul va face o impresie nemaipomenită în rândul oaspeÈ›ilor pe care-i vei avea la masă. Prieteni, familie sau vechi cunoÈ...
Citește mai mult