Prăjitură grecească

Icon print Print

Prăjitura grecească este ideală pentru zilele în care vrei să îi răsfeți pe cei de acasă cu un desert inedit și absolut minunat.

Umărește pașii din rețetă și descoperă cum să pregătești un preparat grecesc rapid și ușor de făcut, care să aducă zâmbetiul celor din familie.

Ți-ai pregătit deja ingredientele necesare? Odată ce începi să o gătești, va fi gata mai repede decât crezi!

Timp de pregătire: 60 de minute

Număr de porții: 12

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 220 g Făină Superioară 000 Raftul bunicii
  • 130 g Griș din Grâu Raftul bunicii
  • 100 ml apă clocotită
  • 150 g zahăr
  • 125 ml ulei
  • 125 ml iaurt
  • 100 g fistic
  • 4 ouă
  • 1 plic drojdie uscată
  • coaja rasă de la o portocală
  • puțin unt pentru uns tava

Pentru sirop:

  • 600 ml apă
  • 450 zahăr
  • 1 pachet zahăr vanilat

Mod de preparare:

Deja ești cu gândul la meleagurile grecești, nu-i așa? Mai ai puțin și îți vei alinta papilele gustative cu un preparat tipic grecesc.

Pentru început, vrei pregăti siropul prăjiturii. Pentru aceasta, ia o crăticioară încăpătoare și pune-o pe foc. Adaugă apa și zahărul, apoi începe să amesteci. În momentul în care apa începe să fiarbă, adaugă zahărul vanilat și amestecă bine, apoi mai lasă siropul pe foc, să mai dea în câteva clocote, după care oprești focul și îl lași să se răcească.

Acum este timpul să pregătești prăjitura. Pregătește un bol mare, în care amestecă ouăle și zahărul până când obții o compoziție consistentă și fină. Adaugă iaurtul și uleiul și continuă să amesteci, până când le încorporezi bine. Adaugă treptat, în ploaie, Făina Superioară 000 Raftul bunicii, apoi Grișul din Grâu Raftul bunicii, coaja rasă de la o portocală și fisticul mărunțit. Amestecă totul foarte bine până când obții o compoziție omogenă și colorată.

Pregătește o tavă tapetată cu puțin ulei și hârtie de copt, toarnă amestecul de griș și dă prăjitura la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Atunci când prăjitura începe să se rumenească frumos, iar bucătăria ta este cuprinsă de arome irezistibile, scoate tava de la cuptor.

Lasă prăjitura să se răcorească puțin, cât să-ți tragi și tu sufletul. Toarnă pe deasupra acesteia siropul, ușor și cu răbdare, cât mai uniform, având grijă să fie îmbibată bine, ca siropul să pătrundă prin prăjitură.

Acum tot ce îți mai rămâne de făcut, este să îi chemi pe cei dragi la masă pentru a vă răsfăța cu o prăjitură grecească delicioasă și zemoasă.

Poftă bună!

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

4 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

3 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania

3 ore și 35 minute

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania
Magie în Bucătărie