fbpx

Biscuiți cu migdale, crocanți și gustoși

Icon print Print

Se anunță musafiri la masă și nu știi ce desert rapid și gustos să prepari pentru a-i impresiona? Încearcă această rețetă de biscuiți cu migdale, pentru care nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, și nici de mult timp, fiindcă micile delicii vor fi gata în cel mult jumătate de oră.

O ceașcă de ceai sau de cafea, servită alături de acești biscuiți fragezi cu migdale, vor face atmosfera și mai plăcută, așa cum e de fiecare dată când ai oameni dragi la masă. Iar biscuiții cu migdale sunt atât de buni încât pot crea dependență!

Timp de pregătire: 30 minute

Număr de porții: 24 biscuiți

Ingrediente:

  • 175 g de Făină Standard 650 Raftul Bunicii
  • 75 g zahăr pudră
  • 50 g migdale măcinate
  • 1 praf de sare
  • 150 g unt
  • 1-3 picături de esență de migdale
  • 24 migdale pentru ornare (opțional)

Mod de preparare

Pasul 1

Echipează-te cu șorțul de bucătărie preferat, suflecă-ți mânecile până la coate și hai să începem cu multă voie bună!

Înainte de toate, preîncălzește cuptorul la o temperatura de 180 de grade Celsius. Apoi, caută două tăvi spațioase, pe care să le acoperi cu hârtie de copt.

Pasul 2

Amestecă toate ingredientele enumerate mai sus într-un vas încăpător, mai puțin migdalele întregi. Împreună, vor da naștere unui aluat numai bun de frământat cu mâinile, și cu un zâmbet larg pe față. Făina Standard 650 de la Raftul bunicii te va ajuta să obții un aluat de biscuiți care se modelează ușor.

Pasul 3

Acum, acoperă masa de lucru cu Făina 650 Raftul Bunicii din belșug, pentru că urmează să întinzi aluatul de biscuiți pe suprafața acesteia, preferabil într-o foaie de grosimea unui deget și în formă rotundă.

Scoate din sertar formele preferate de biscuiți. Dacă nu ai forme speciale de biscuiți, nu te îngrijora, poți folosi și un pahar ținut cu gura în jos. În continuare, decupează biscuiții din foaia de aluat și pune-i deoparte.

Acum e vremea să ornezi frumos biscuiții. Ia câte o migdală întreagă și așaz-o cu grijă în centrul biscuiților decupați în aluat. Fixeaz-o cu îndemânare, astfel încât să nu se desprindă în timpul coacerii. Transferă biscuiții proaspăt decorați în tăvile pregătite la pasul 1 și fii gata să le introduci în cuptor.

Pasul 4

Lasă biscuiții să se coacă în jur de 15 minute – când sunt gata, aceștia capătă o nuanță aurie plăcută. Așa vei ști că este momentul să-i scoți din cuptor, să-i lași puțin la răcorit, iar apoi să umpli un bol mare cu ei, pe care să-l așezi în fața oaspeților de la masă.

Fermecătorii biscuiți cu migdale, crocanți și gustoși, vor aduce multe zâmbete pofticioase pe chipurile invitaților tăi, iar ție, numai laude demne de o adevărată gospodină.

Vă dorim poftă bună!

Coroniță cu camembert

VEZI REȚETA
Image Coroniță cu camembert

Lava cake

VEZI REȚETA
Image Lava cake

Rulouri împletite cu migdale

VEZI REȚETA
Image Rulouri împletite cu migdale