fbpx

Rava ladoo, bomboane indiene din griș cu nuci caju

Icon print Print

Rava Ladoo sunt bomboane din griș îmbogățite cu gustul stafidelor și al nucilor caju, un desert fin, delicios și totodată extrem de plăcut estetic. Un dulce de casă de care cu greu te vei putea sătura.

Timp de preparare: 20 minute

Număr de porții: 20 de bomboane

 

Ingrediente:

1 cană Griș din Grâu Raftul bunicii;

20 stafide;

1 mână nuci caju, tăiate bucățele;

2 linguri nucă de cocos uscată;

2 linguri unt Ghee (unt clarificat);

5-6 linguri lapte călduț;

⅔ cană zahăr;

½ linguriță cardamom pulbere;

Opțional, pentru decorul bomboanelor: fulgi de cocos, nuci măcinate, migdale fin măcinate.

 

Mod de preparare:

Topește untul Ghee într-o crăticioară, la foc mic. Pune stafidele și bucățile de nuci caju la prăjit în el. Durează 2 minute și trebuie să amesteci continuu, până observi că nucile caju încep să se rumenească, iar stafidele se hidratează.

Scoate nucile caju și stafidele pe o farfurie și ține-le deoparte. Păstrează untul Ghee topit.

Într-o tigaie, pune nuca de cocos la foc mic-mediu și amestecă încontinuu 3-4 minute. Când culoarea se schimbă în bej-gălbui, ia tigaia de pe foc și pune-o deoparte.

Toarnă restul untului Ghee din crăticioară în aceeași tigaie în care ai prăjit nuca de cocos. Apoi, toarnă grișul din grâu Raftul bunicii peste unt. La flacără medie, pune grișul la gătit și amestecă bine încontinuu, timp de 10 minute, având mare grijă să nu îl arzi.

Vei ști că este gata atunci când va începe să elibereze arome delicioase și să devină gălbui-auriu la culoare. Ia grișul de pe foc și pune-l într-un castron. Adaugă peste griș zahărul, stafidele, nucile caju, nuca de cocos și cardamomul. Mixează ingredientele bine timp de 2 minute.

Ingredientele calde vor topi ușor zahărul. Încălzește un pic laptele pe foc și toarnă câte puțin în compoziția obținută. Amestecă bine.

Unge-ți mâinile cu un strop de unt Ghee și începe să formezi biluțe de dimensiunea dorită, cât timp compoziția este caldă. Poți tăvăli biluțele de griș prin fulgi de cocos, nucă măcinată sau migdale fin măcinate, după bunul plac.

Ține bomboanele de griș la frigider măcar 2 ore înainte de a le savura. Când se răcesc și se întăresc, sunt și mai apetisante.

Poftă bună!

Pachețele de primăvară cu legume (spring rolls)

1 oră și 30 minute

VEZI REȚETA
Image Pachețele de primăvară cu legume (spring rolls)

Cozonac Babka - rețetă de cozonac evreiesc

3 ore și 30 minute

VEZI REȚETA
Image Cozonac Babka - rețetă de cozonac evreiesc

Ciorbă de burtă vegană și crutoane din pâine de casă

45 de minute

VEZI REȚETA
Image Ciorbă de burtă vegană și crutoane din pâine de casă
Surpriza primăverii