Gulab Jamun, gogoși indiene în apă de trandafiri

Icon print Print

Cunoscute și sub numele de Gulab Jamun, gogoșile indiene sunt un adevărat desert regal  servit în India mai ales cu ocazia nunților sau diferitelor festivaluri.

Parfumate, dulci și savuroase, gogoșile indiene sunt rețeta inedită pentru o zi specială în care vrei să îi suprinzi pe cei de acasă cu un desert spectaculos.

Dacă vrei să descoperi cum să prepari această delicatesă indiană, urmărește pașii din rețetă și mai repede decât crezi, vei obține un desert inedit.

Timp de preparare: 1 oră

Număr de porții: 10 gogoși

Ingrediente:

Pentru gogoși:

  • 1/4 cană Făina Superioară 000 Raftul bunicii
  • 1/4 cană lapte
  • 1 cană lapte praf
  • 1/8 linguriță bicarbonat
  • 3 lingurițe unt
  • ulei

Pentru sirop:

  • 1 cană de zahăr
  • 2 căni de apă
  • 3 linguri zeamă de lămâie
  • 3 păstăi cardamon
  • 1 linguriță apă de trandafiri

Mod de preparare:

Pasul 1

Pregătește un bol și amestecă Făina Superioară 000 Raftul bunicii, laptele praf și bicarbonatul. După ce ai mixat bine ingredientele uscate, adaugă untul și laptele la temperatura camerei. Amestecă totul foarte bine până când obții un aluat fin și lipicios. Acoperă apoi bolul cu un prosop și lasă aluatul la odihnit pentru a crește voinic și fericit.

Pasul 2

Până când aluatul crește suficient de mult, te poți apuca de preparat siropul. Pentru aceasta, pregătește un vas pe foc în care să amesteci zahărul, apa, păstăile de cardamon și zeama de lămâie. Când siropul începe să fiarbă, dă focul la minim și menține-l acolo.

Pasul 3

Acum că ai un aluat frumos crescut, este timpul să îl modelezi. Suflecă-ți bine mânecile și începe să iei bucăți mici, de mărimea unei nuci și să le modelezi ușor în palme, astfel încât să obții biluțe uniforme.

Pasul 4

Pregătește o tigaie adâncă și pune ulei din abundență pentru ca gogoșile să plutească în voie. Este important să știi că gogoșile indiene se prăjesc la foc foarte mic pentru câteva minute până când devin maronii. După ce sunt gata, scoate-le cu grijă pe o farfurie tapetată cu servețele pentru a absorbi excesul de ulei.

Pasul 5

După ce sunt gata toate gogoșile, pune-le pe toate în vasul în care se află siropul pe foc, adaugă și apa de trandafiri și oprește focul. Acoperă vasul și lasă gogoșile să se însiropeze în voie aproximativ 10 minute.

Pentru servire, pune gogoșile într-un castronel, peste care toarnă 2-3 lingurițe de sirop. Acum ai obținut un desert regal delicios și inedit de care să te bucuri alături de cei dragi.

Poftă bună!

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

4 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

3 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania

3 ore și 35 minute

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania
Magie în Bucătărie