Bucataria italiana

Galerie de reţete

alege produsele pe care doreşti să le regăseşti în reţete

Cannoli sicilieni

Cannoli sicilieni este unul dintre cele mai cunoscute deserturi italiene, care a spart barierele locale și a ajuns pe buzele oamenilor din toată lumea. Deși astăzi există o varietate de combinații pentru umplutura cannoli, cei clasici sunt cu ricotta și vanilie. Dacă ești fan al acestui desert sau ești curios să îl descoperi după rețeta tradițională, atunci ești în locul potrivit. Îți prezentăm astăzi sugestia noastră de preparare, care poate fi realizată chiar în propr...

Citește mai mult

Image Cannoli sicilieni

Focaccia cu măsline, roșii cherry și feta

Nimic nu se compară cu gustul aluatului frământat în bucătăria bunicii. La îmbinarea reÈ›etei clasice a bunicii cu elementele moderne se găseÈ™te această focaccia delicioasă – un preparat care merge alături de cele mai apreciate feluri de mâncare sau care poate fi savurat È™i de unul singur, ca o gustare apetisantă, indiferent de momentul zilei.  Reinterpretează reÈ›eta bunicii È™i pregăteÈ™te o focaccia aromată, uÈ™or crocantă, numai bună de pus în geantă È™i savurat Ã...

Citește mai mult

Image Focaccia cu măsline, roșii cherry și feta

Gnocchi din griÈ™ cu parmezan

Gnocchi din griș, cunoscuți sub numele de Gnocchi alla Romana, sunt, așa cum le spune și numele, un preparat de inspirație italiană. Nu, nu au multe în comun cu acele pernuțe de cartofi, însă sunt cel puțin la fel de delicioase. Dacă nu i-ai mai gătit până acum, nu îți face griji. Modul de pregătire seamănă foarte mult cu cel al unui preparat iubit de noi...mămăliga!  Sunt arămii și un pic crocanți la exterior, dar pufoși și aerați în interior. Sună bine, nu?  ...

Citește mai mult

Image Gnocchi din griÈ™ cu parmezan

Focaccia cu dovleac și ciuperci

Îmbină gustul Italiei cu gustul toamnei în acest preparat delicios! Focaccia crocantă, aromată cu ierburi italiene, dovleacul dulce și ciupercile savuroase, fac din această rețetă un succes greu de egalat. Surprinde-i pe cei dragi cu un antreu inedit sau alătură preparatul unei fripturi la tavă sau la grătar. Este un preparat ideal și pentru perioada de post sau pentru cei ce urmează un regim vegetarian! Timp de preparare: o oră (plus 1-2 ore timp de creștere pentru aluat)...

Citește mai mult

Image Focaccia cu dovleac și ciuperci