Bucataria italiana

Galerie de reţete

alege produsele pe care doreşti să le regăseşti în reţete

Gnocchi din griș cu parmezan

Gnocchi din griș, cunoscuți sub numele de Gnocchi alla Romana, sunt, așa cum le spune și numele, un preparat de inspirație italiană. Nu, nu au multe în comun cu acele pernuțe de cartofi, însă sunt cel puțin la fel de delicioase. Dacă nu i-ai mai gătit până acum, nu îți face griji. Modul de pregătire seamănă foarte mult cu cel al unui preparat iubit de noi...mămăliga!  Sunt arămii și un pic crocanți la exterior, dar pufoși și aerați în interior. Sună bine, nu?  ...

Citește mai mult

Image Gnocchi din griș cu parmezan

Focaccia cu dovleac și ciuperci

1 oră

Îmbină gustul Italiei cu gustul toamnei în acest preparat delicios! Focaccia crocantă, aromată cu ierburi italiene, dovleacul dulce și ciupercile savuroase, fac din această rețetă un succes greu de egalat. Surprinde-i pe cei dragi cu un antreu inedit sau alătură preparatul unei fripturi la tavă sau la grătar. Este un preparat ideal și pentru perioada de post sau pentru cei ce urmează un regim vegetarian! Timp de preparare: o oră (plus 1-2 ore timp de creștere pentru aluat)...

Citește mai mult

Image Focaccia cu dovleac și ciuperci