fbpx

Cannoli sicilieni

Icon print Print

Cannoli sicilieni este unul dintre cele mai cunoscute deserturi italiene, care a spart barierele locale și a ajuns pe buzele oamenilor din toată lumea. Deși astăzi există o varietate de combinații pentru umplutura cannoli, cei clasici sunt cu ricotta și vanilie.
Dacă ești fan al acestui desert sau ești curios să îl descoperi după rețeta tradițională, atunci ești în locul potrivit. Îți prezentăm astăzi sugestia noastră de preparare, care poate fi realizată chiar în propria casă.

Rețeta presupune două etape: crearea „formelor” care vor reprezenta aluatul de Cannoli și prepararea umpluturii.
Timp de preparare: 60 de minute

Ingrediente necesare aluat:

– Forme cilindrice pentru structură
– 300 grame Făină 000 pentru prăjituri Raftul Bunicii;
– 50 grame Unt;
– 30 grame Zahăr;
– 1 ou + 1 albuș;
– 1 lingură Sare;
– 50 ml vin;
– Ulei pentru prăjit;
– 1 linguriță cacao;
– Aromă după preferințe: scorțișoară/portocală/lămâie.

Un prim pas constă în amestecarea făinii cu zahărul, sarea și praful de cacao. Odată integrate acestea, poți adăuga untul în bucăți cât mai mici, pe care îl frămânți cu mâinile. Adaugă acum oul și apoi vinul şi amestecă până când sunt incorporate lichidele, iar aluatul are o textură solidă, asemenea unei plasteline. În acest pas, trebuie dat la rece pentru 30 minute.
Secretul pentru nişte foi de cannoli perfecte constă în aerisirea aluatului, ceea ce poate fi realizat prin împăturirea lui de mai multe ori. Odată ce ai trecut de acest pas, împarte compoziţia în mai multe bucăţi şi întinde fâşii subţiri, pe care le decupezi cu un pahar. Foloseşte formele cilindrice pentru a împacheta forma cannoli şi apoi, cu o pensulă înmuiată în albușul de ou rămas lipește părțile aluatului pentru a se păstra forma. Pune-l la prăjit în ulei pentru aproximativ 2 minute, întorcându-l constant pentru a se rumeni egal peste tot.

Ingrediente pentru umplutură:

– 500 grame brânză ricotta;
– 200 grame zahăr pudră;
– esență vanilie;
– Opțional după gust: scorțișoară, lămâie, portocală, fistic etc.

Folosește brânză ricotta, specific italienească, care a fost lăsată la scurs în prealabil și pe care o amestecăm cu zahărul pudră și cu esența de vanilie până obținem o cremă. În aceasta poți strecura puțină zeamă de lămâie, coajă de portocală sau scorțișoară pentru un plus de aromă. Dacă îți dorești ca desertul tău să fie cu adevărat spectaculos, poți răsuci capetele desertului în ciocolată topită înainte de a le umple. Când crema de ricotta este gata, cu ajutorul unei pâlnii formată dintr-o pungă se poate așeza în interiorul formelor, după care se dau la rece.

Suntem siguri că acest desert îți va cuceri întreaga familie și suntem extrem de curioși dacă ți-a mai rămas vreuna pe platou după servire.
Poftă bună!

Prăjitură Pina Colada

VEZI REȚETA
Image Prăjitură Pina Colada

Clătite japoneze cu zmeură

VEZI REȚETA
Image Clătite japoneze cu zmeură

Banana Bread

VEZI REȚETA
Image Banana Bread