Bucataria japoneza

Galerie de reţete

alege produsele pe care doreşti să le regăseşti în reţete

Dorayaki, clătite japoneze umplute cu pastă de fasole roșie

45 minute

Dorayaki este un desert japonez, care se aseamană cu clătitele americane (pancakes). Practic, sunt două clătite pufoase, lipite între ele cu pastă de fasole roșie – aspectul acestei prăjituri este unul de biscuit pufos, supradimensionat. În unele zone ale Japoniei, acest desert este cunoscut sub denumirea de mikasa. Copiii pasionați de desenele japoneze (manga) adoră acest desert deoarece multe dintre personajele principale consumă în mod frecvent dorayaki. Așadar, dacă...

Citește mai mult

Image Dorayaki, clătite japoneze umplute cu pastă de fasole roșie

Melonpan, pâine tradițională japoneză

3 ore și 30 minute

Melonpan este o pâinică japoneză tradițională, presărată cu zahăr și acoperită de un strat consistent de biscuiți. Numele pe care îl poartă provine de la forma pe care pâinica o capătă după coacere, deoarece aduce foarte mult cu pepenele galben. Îndrăgit atât de copii, cât și de adulți, melonpan este un preparat delicios și fraged, de care te vei îndrăgosti la prima gustare. Dacă te-ai convins deja de farmecul acestei rețete, ia-ți  șorțul  preferat, urmăreș...

Citește mai mult

Image Melonpan, pâine tradițională japoneză

Anpan, pâinici rumene umplute cu pastă de fasole

1 oră

Anpanul este un desert specific japonez, în formă de chiflă. Acesta este umplut în mod tradițional cu pastă de fasole roșie, însă în zilele noastre se prepară și cu alte umpluturi, începând de la pasta de susan și până la piureul de castane. Dacă vrei să le faci o surpriză cu iz nipon celor de acasă, prepară anpan, un desert inedit, dar foarte gustos. Timp de pregătire: 1 oră Număr de porții: 8 Ingrediente: 2 căni de Făină Superioară 000 pentru Cozo...

Citește mai mult

Image Anpan, pâinici rumene umplute cu pastă de fasole