Dorayaki, clătite japoneze umplute cu pastă de fasole roșie

Icon print Print

Dorayaki este un desert japonez, care se aseamană cu clătitele americane (pancakes). Practic, sunt două clătite pufoase, lipite între ele cu pastă de fasole roșie – aspectul acestei prăjituri este unul de biscuit pufos, supradimensionat.

În unele zone ale Japoniei, acest desert este cunoscut sub denumirea de mikasa.

Copiii pasionați de desenele japoneze (manga) adoră acest desert deoarece multe dintre personajele principale consumă în mod frecvent dorayaki.

Așadar, dacă vrei să le faci o surpriză plăcută celor mici, întâmpină-i cu acest desert japonez după o zi lungă petrecută la grădiniță sau la școală – te asigur că gestul va fi apreciat.

Dorayaki-ul poate fi servit și la micul dejun, alături de un pahar cu lapte cald, dar și ca gustare între mese, perfect pentru pachețelul celui mic.

Timp de pregătire: 45 minute

Număr de porții: 6

Ingrediente:

  • 160 g Făină Standard 650 Raftul Bunicii
  • 4 ouă mari
  • 140 g zahăr
  • 2 linguri de miere
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1-2 linguri de apă
  • 1 linguriță de ulei de floarea soarelui
  • 520 g pastă de fasole roșie (se poate folosi fasole roșie direct din conservă și se pasează la blender)

Mod de preparare

Într-un bol încăpător, amestecă ouăle, zahărul, dar și mierea. Folosește mixerul sau un tel pentru a obține o compoziție pufoasă.

Încorporează apoi, treptat, în ploaie, făina, având grijă să amesteci constant, pentru a nu se forma cocoloașe. Adaugă praful de copt și bagă compoziția obținută la frigider, unde o vei lăsa să se odhnească în jur de 15 minute.

După o binemeritată pauză, scoate compoziția de la rece, și adaugă 1-2 linguri de apă, încorporându-le ușor.

Încinge o tigaie antiaderentă la foc mic și unge-o cu foarte puțin ulei vegetal, cât să nu se lipească.

Cu ajutorul unui polonic, ia din compoziția de clătite și pune-o în tigaia încinsă; nu trebuie întins pe suprafața tigăii, ci așa cum l-ai pus din polonic, se va forma clătita. Acestea ar trebui să aibă un diametru de aproximativ 8 cm, rotunjoare și dolofane.

Când începe să facă bule, o poți întoarce și pe partea cealaltă, având grijă să nu o mai lași mai mult de 30 de secunde așa, va fi suficient pentru a se coace.

Răstoarnă cu îndemânare clătita pe o farfurie și repetă pașii de mai sus până când termini compoziția.

Ai obținut un teanc generos de clătite pufoase, nu-i așa? După ce s-au răcorit puțin, unge cu îndemânare fiecare clătită în parte, cu un strat gros de pastă de fasole roșie, apoi acoper-o cu o altă clătită, având grijă ca pasta să fie la mijloc, asemeni unui sendviș.

Alintă-i pe cei dragi cu acest desert japonez deosebit!

Învelește dorayaki-urile în folie de plastic dacă nu le mănânci imediat pentru a-și păstra textura pufoasă.

Poftă bună!

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

4 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

3 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania

3 ore și 35 minute

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania
Magie în Bucătărie