fbpx

Melonpan, pâine tradițională japoneză

Icon print Print

Melonpan este o pâinică japoneză tradițională, presărată cu zahăr și acoperită de un strat consistent de biscuiți. Numele pe care îl poartă provine de la forma pe care pâinica o capătă după coacere, deoarece aduce foarte mult cu pepenele galben.

Îndrăgit atât de copii, cât și de adulți, melonpan este un preparat delicios și fraged, de care te vei îndrăgosti la prima gustare. Dacă te-ai convins deja de farmecul acestei rețete, ia-ți  șorțul  preferat, urmărește pașii cu atenție și răsfață-i pe cei dragi cu un preparat japonez inedit.

Timp de preparare: 3 ore și 30 de minute

Număr de porții: 5 pâinici

Ingrediente:

Pentru pâine:

 • 140 g Făină Standard 650 Raftul bunicii
 • 70 ml apă călduță
 • 25 g zahăr
 • 3 g drojdie
 • 15 ml ou bătut
 • 15 g unt
 • 5 g lapte praf
 • un praf de sare

Pentru fursec:

 • 80 g Făină Standard 650 Raftul bunicii
 • 35 g zahăr
 • 25 g unt
 • 25 g ou bătut
 • 40 g ou
 • jumătate de linguriță de praf de copt

Mod de preparare:

Pasul 1 – Prepararea aluatului de biscuit

Prima dată te vei apuca de preparat aluatul pentru biscuitul de deasupra. Pentru aceasta, ai nevoie să amesteci untul, lăsat în prealabil la temperatura camerei, împreună cu zahărul și oul. Ai grijă să adaugi treptat atât zahărul cât și oul bătut, pentru ca ingredientele să se încorporeze în mod corect. Dacă adaugi totul deodată, riști ca untul să se taie.

Separat, amestecă Făina Standard 650 Raftul bunicii cu praful de copt. Cerne apoi acest amestec peste compoziția de unt. Adaugă făina treptat și amestecă totul foarte bine până când obții o compoziție omogenă.

Acum acoperă aluatul și lasă-l la frigider aproximativ o oră.

Pasul 2 – Prepararea aluatului pentru pâine

Între timp, te vei apuca de prepararea pâinicii. Pentru aceasta, ai nevoie de un bol încăpător în care să amesteci Făina Standard 650 Raftul bunicii, sarea, laptele praf, drojdia și zahărul.

Pune apoi untul bătut în apă călduță și, după ce ai amestecat foarte bine, toarnă-l cu grijă peste ingredientele uscate.

Acum este timpul să îți sufleci bine mânecile și să începi să alinți aluatul. Adaugă untul, apoi continuă să frămânți până când obții un aluat fin și voinic, care se dezlipește cu ușurință de pe degete. După ce ai terminat, lasă aluatul la odihnit aproximativ 40 de minute pentru a-și dubla volumul.

Pasul 3 – Asamblarea pâinicii

După ce aluatul a crescut mândru și frumos, împarte-l în 5 părți egale și modelează-le în formă de mingiuță. Lasă-le apoi să se odihnească încă 20 de minute. Până când biluțele cresc voioase, ocupă-te de stratul de deasupra a pâinicii.

Scoate din frigider aluatul de biscuit și împarte-l și pe el tot în 5 părți egale. Acum, fiecare biluță trebuie să o pui între două folii, să o presezi și să o lași la frigider pentru aproximativ 10 minute.

După cele 10 minute, este timpul să iei biluțele din aluatul de pâine și să le acoperi cu stratul de aluat din biscuit. Fiecare pâinică trebuie trecută apoi prin zahăr și modelată. Pentru a o modela, trasează deasupra ei forme de romb.

Lasă aluatul la odihnit încă 40 de minute pentru a crește voinic, apoi îl poți pune la cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru aproximativ 25 de minute. Când pâinicile au început să se rumenească frumos pe deasupra, le poți scoate de la cuptor.

Cheamă-i pe cei dragi la masă și serviți un preparat japonez absolut delicios.

Poftă bună!

Bomboane fulgi de nea, cu nucă de cocos

VEZI REȚETA
Image Bomboane fulgi de nea, cu nucă de cocos

Quiche cu broccoli și costiță

VEZI REȚETA
Image Quiche cu broccoli și costiță

Chec de Crăciun, cu fructe confiate

VEZI REȚETA
Image Chec de Crăciun, cu fructe confiate