fbpx

Anpan, pâinici rumene umplute cu pastă de fasole

Icon print Print

Anpanul este un desert specific japonez, în formă de chiflă. Acesta este umplut în mod tradițional cu pastă de fasole roșie, însă în zilele noastre se prepară și cu alte umpluturi, începând de la pasta de susan și până la piureul de castane.

Dacă vrei să le faci o surpriză cu iz nipon celor de acasă, prepară anpan, un desert inedit, dar foarte gustos.

Timp de pregătire: 1 oră

Număr de porții: 8

Ingrediente:

  • 2 căni de Făină Superioară 000 pentru Cozonac de la Raftul bunicii
  • ½ cană de smântână
  • ½ cană de lapte
  • ¼ cană de zahăr
  • 1 linguriță de drojdie uscată
  • ¾ linguriță de sare
  • 1 conservă de fasole roșie, transformată în pastă
  • 1 ou
  • semințe de susan

Mod de preparare

Pasul 1

Să începem cu voie bună! Pune o crăticioară pe foc și fierbe în ea smântâna și laptele. Transferă apoi amestecul obținut într-un bol încăpător, după care adaugă zahărul, amestecând încontinuu cu o spatulă. Lasă apoi această compoziție deoparte, să se mai răcorească, iar când mai este abia un pic călduță, adaugă drojdia, pe care o lași să acționeze în jur de 15 minute.

Pasul 2

În compoziția lichidă preparată anterior, încorporează 2 căni de Făină Superioară 000 pentru Cozonac Raftul Bunicii. Începe să alinți aluatul, frământând cu mâna, iar dacă mai simți nevoia, mai adaugă făină. Scoate aluatul pe masa de lucru acoperită cu făină Raftul Bunicii din belșug, pentru a-l frământa mai bine. Aluatul ar trebui să fie elastic la final.

Pasul 3

Formează o bilă din coca preparată, pe care o vei pune într-un castron uns cu ulei. Acoperă castronul cu un ștergar curat și lasă aluatul să se odihnească în jur de 2-3 ore, timp în care acesta va crește de bucurie, până când își va dubla volumul.

Pasul 4

După ce orele s-au scurs, scoate bila de aluat pe masa de lucru, împarte-o în 8 bucăți egale, apoi așază-le pe o tavă și mai lasă-le să crească încă 15 minute.

Folosește apoi degetele pentru a presa fiecare bilă de aluat, astfel încât să o poți pune 2 linguri de pasta de fasole în interior, după care să împăturești aluatul.

Așază toate bilele de aluat umplute cu pasta de fasole într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și lasă-le într-un loc călduț timp de 2 ore, pentru a mai crește.

Pasul 5

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Acum, îndreaptă-ți atenția asupra oului, pe care trebuie să-l bați bați bine de tot. Înmoaie o pensulă în oul bătut și mângâie cu ea suprafața pâinicilor de aluat. Deasupra fiecăreia, presară cu grijă câteva semințe de susan.

Introdu tava în cuptor și lasă pâinicile la copt preț de 15 minute. Iar atunci când observi că pâinicile s-au îmbujorat de plăcere și au îmbrăcat o hăinuță aurie, vei ști că este momentul potrivit pentru a scoate anpanurile din cuptor.

Dă fuguța și cheamă-i pe toți cei dragi la o masă inedită, cu inspirație din bucătăria japoneză. Alături de anpanurile delicioase, serviți și o ceașcă de ceai verde, pentru mai mult spor la depănat amintiri prețioase. Poftă bună!

 

Carrot cake

VEZI REȚETA
Image Carrot cake

Chifteluțe de dovlecel

VEZI REȚETA
Image Chifteluțe de dovlecel

Negresă glazurată cu vişine

VEZI REȚETA
Image Negresă glazurată cu vişine