Tartă cu spanac

Icon print Print

Vrei sa prepari un aperitiv gustos, foarte sănătos, însă pe care nu îl gătești chiar în fiecare zi? Tarta cu spanac este ideală într-o asemenea situație.

Timp de pregătire: 1 oră și jumătate

Număr de porții: 6

Ingrediente pentru blat:

  • ¾ cană de Făină Superioară 000 Raftul Bunicii
  • ¾ cană de Făină Standard 650 Raftul Bunicii
  • 1 linguriță de sare
  • 1/3 cană de ulei de măsline
  • 2 linguri de semințe de susan
  • 1/3 cană de apă

Ingrediente pentru umplutura tartei:

  • 700 g spanac, curățat
  • 1 ceapă mare, mărunțită
  • ¼ linguriță de fulgi de chilli
  • 1 lingură de ulei de măsline extravirgin
  • 1 cățel de usturoi, mărunțit
  • 60 g de brânză feta
  • 2 ouă
  • ½ linguriță de sare
  • ½ linguriță de semințe de susan

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius, suficient pentru a primi cu căldura, la momentul potrivit, tarta.

Acum este momentul să ne apucăm serios de treabă, așa că suflecă-ți mânecile și, cu multă voie bună, să pregătim o tartă delicioasă.

Începe prin a amesteca, într-un bol încăpător, cele două tipuri de făină de la Raftul Bunicii cu semințele de susan, uleiul și apa, ușor, ușor începând să frămânți aluatul. Nu are nevoie de prea mult effort, doar câteva minute, cât să se închege toate ingredientele și să obții un aluat ușor fărâmicios.

Presară făină din belșug pe masa de lucru, iar cu ajutorul unui sucitor, întinde bine aluatul obținut. Nu îți face griji dacă se crapă puțin pe la margini, poți apăsa cu vârful degetelor și s-a reparat. Așază foaia într-o tavă rotundă sau în forma de tartă, nivelând bine aluatul pe toată suprafața acesteia.

Bagă tava la cuptor și coace-o în jur de 35 de minute, având grijă să o mai verifici după un răstimp. Atunci când devine aurie, este semnul că s-a copt suficient, iar tu o poți scoate; las-o la răcit într-un loc mai ferit.

Redu temperatura cuptorului la 180 de grade Celsius, pentru a asigura o temperatură mai joasă și constantă pentru tartă.

Pune o tigaie antiaderentă pe foc și sotează spanacul – dacă nu este congelat, adaugă și ¼ cană de apă. Acoperă tigaia și gătește spanacul maximum 6 minute, având grijă să amesteci din 2 în 2 minute în el pentru a-i asigura o consistență cremoasă.

Scoate spanacul într-o strecurătoare și lasă-l să se mai răcorească, apoi pune-l într-un prosop curat și stoarce excesul de apă. Toacă spanacul mărunt și pune-l într-un bol generos.

Încinge puțin ulei într-o tigaie și călește, la foc mediu, ceapa și usturoiul, asezonate cu fulgi de chilli. Deja se răspândesc arome îmbietoare în bucătăria ta, nu-i așa? După 2-3 minute, timp în care se rumenesc puțin, adaugă-le peste spanac. Omogenizează bine și lasă aromele să se întrepătrundă și să-ți alinte simțurile. Pune brânza feta mărunțită pe deasupra și adaugă ouăle, împreună cu un praf de sare și amestecă bine, bine, până ce obții o compoziție cremoasă, ușor lichidă.

Ia crusta de tartă pregătită deja și nivelează compoziția pe bază de spanac, utilizând o spatula; presară pe deasupra semințele de susan și bagă tarta la cuptor, unde o vei mai lăsa aproximativ o jumătate de oră.

Ce minunăție delicioară! Scoate tarta din cuptor și las-o să se răcească 10 minute, înainte de a o servi.

Ia-i pe cei dragi la masă și răsfățați-vă cu un preparat savuros și puțin crocant!

Poftă bună!

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

4 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

3 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania

3 ore și 35 minute

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania
Magie în Bucătărie