Fajitas de pui este un preparat specific mexican, cu fâșii din piept de pui, trase la tigaie cu diverse legume și condimente aromate. Acest preparat se servește, în mod tradițional, într-o tortilla (lipie mexicană) pe bază de porumb. În varianta modernă, fajitas se poate servi și în lipie din făină de grâu.
Acest preparat este gata în mai puțin de 50 de minute, așa că este ideal pentru zilele în care nu ești foarte inspirată pentru pregătirea mesei de seară sau nu ai foarte mult timp la dispoziție.
Timp de pregătire: 50 minute
Număr de porții: 6
Ingrediente:
Mod de preparare
Într-un bol, amestecă ½ cană de ulei, zeama de lime, chimionul, dar și fulgii de chilli, până obții un lichid omogen, care emană arome îmbietoare. Presară pieptul de pui cu sare și piper, apoi tăvălește-l zdravăn în bolul cu marinadă. Lasă-l să stea la frigider, la marinat, cel puțin o jumătate de oră.
Încinge o lingură de ulei într-o tigaie antiaderentă, la foc mediu. Sotează pieptul de pui, având grijă să-l lași în jur de 8 minute pe fiecare parte pentru a se pătrunde. Când a căpătat o culoare aurie, scoate pieptul de pui din tigaie și taie-l fâșii.
Este rândul legumelor să intre în scenă: pune în tigaie ardeiul gras, împreună cu ceapa și călește-le la foc mediu, până se pătrund și se înmoaie. A sosit momentul să reunim ingredientele, iar fajita să prindă contur, așa că, adaugă fâșiile din piept de pui și amestecă bine compoziția. Lasă-le să se odihnească pe foc 2-3 minute și asigură-te că sunt gătite atât legumele, cât și pieptul de pui.
Fajitas de pui se servește în mod tradițional cu tortilla. Pentru o experiență culinară completă, poți prepara tortilla chiar tu, acasă.
Cum se prepară tortilla pentru fajitas de pui?
Tradițional, tortilla mexicană este făcută din porumb, însă de această dată recomandarea noastră este să servești fajitas de pui cu o tortilla mixtă, care conține făină, dar și mălai.
Ai nevoie de următoarele ingrediente:
Mod de preparare
Amestecă, într-un bol încăpător, toate ingredientele uscate, precum făina, mălaiul, sarea și praful de copt. Încorporează apoi untul topit cu apa călduță și, treptat, adaugă acest amestec peste ingredientele uscate, până capătă aspect de aluat.
Frământă aluatul pe masa de lucru presărată în prealabil cu făină, apoi împarte compoziția în 16 bucăți egale, pe care le modelezi în bile. Lasă-le apoi la crescut timp de 20 de minute.
Pune o tigaie antiaderentă pe aragas, la foc mic și las-o să se încingă. Cu ajutorul unui sucitor, întinde fiecare bilă de aluat într-o foaie subțire, rotundă. Pune în tigaie foaia de aluat obținută și gătește-o timp de 2-3 minute pe ambele părți.
Umple tortillas cu fajita de pui și legume cât sunt calde și savurează-le alături de cei dragi, răsfățându-vă simțurile cu arome de pe meleagurile mexicane.
Poftă bună!
Măr copt în foietaj
VEZI REȚETACinnamon Rolls
VEZI REȚETABanane umplute cu ciocolată în foietaj
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.