Fajitas de pui, deliciul mexican ușor picant

Icon print Print

Fajitas de pui este un preparat specific mexican, cu fâșii din piept de pui, trase la tigaie cu diverse legume și condimente aromate. Acest preparat se servește, în mod tradițional, într-o tortilla (lipie mexicană) pe bază de porumb. În varianta modernă, fajitas se poate servi și în lipie din făină de grâu.

Acest preparat este gata în mai puțin de 50 de minute, așa că este ideal pentru zilele în care nu ești foarte inspirată pentru pregătirea mesei de seară sau nu ai foarte mult timp la dispoziție.

Timp de pregătire: 50 minute

Număr de porții: 6

Ingrediente:

  • 1 piept de pui dezosat, fără piele
  • ½ cană de ulei de măsline + 1 lingură
  • ¼ cană de zeamă de lime
  • 2 lingurițe de chimion
  • ½ linguriță de fulgi de chilli
  • sare și piper după gust
  • 3 ardei grași, tăiați fâșii
  • 1 ceapă mare, tăiată solzișori

Mod de preparare

Într-un bol, amestecă ½ cană de ulei, zeama de lime, chimionul, dar și fulgii de chilli, până obții un lichid omogen, care emană arome îmbietoare. Presară pieptul de pui cu sare și piper, apoi tăvălește-l zdravăn în bolul cu marinadă. Lasă-l să stea la frigider, la marinat, cel puțin o jumătate de oră.

Încinge o lingură de ulei într-o tigaie antiaderentă, la foc mediu. Sotează pieptul de pui, având grijă să-l lași în jur de 8 minute pe fiecare parte pentru a se pătrunde. Când a căpătat o culoare aurie, scoate pieptul de pui din tigaie și taie-l fâșii.

Este rândul legumelor să intre în scenă: pune în tigaie ardeiul gras, împreună cu ceapa să călește-le la foc mediu, până se pătrund și se înmoaie. A sosit momentul să reunim ingredientele, iar fajita să prindă contur, așa că, adaugă fâșiile din piept de pui și amestecă bine compoziția. Lasă-le să se odihnească pe foc 2-3 minute și asigură-te că sunt gătite atât legumele, cât și pieptul de pui.

Fajitas de pui se servește în mod tradițional cu tortilla, pentru o experiență culinară completă. O poți prepara chiar tu, acasă.

Cum se prepară tortilla pentru fajitas de pui?

Tradițional, tortilla mexicană este făcută din porumb, însă de această dată recomandarea este să o servești cu o tortilla mixtă, care conține făină, dar și mălai.

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 cană de Făină Standard 650 Raftul Bunicii
  • 1 cană de Mălai Extra Gold Raftul Bunicii
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1/3 cană de unt topit
  • 1 ¼ cană de apă călduță

Mod de preparare

Amestecă, într-un bol încăpător, toate ingredientele uscate, precum făina, mălaiul, sarea și praful de copt. Încorporează apoi untul topit cu apa călduță și, treptat, adaugă acest amestec peste ingredientele uscate, până capătă aspect de aluat.

Frământă aluatul pe masa de lucru presărată în prealabil cu făină, apoi împarte compoziția în 16 bucăți egale, pe care le formezi în bile și lasă-le să crească timp de 20 de minute.

Încinge la foc mic o tigaie antiaderentă. Cu ajutorul unui sucitor, întinde fiecare bilă de aluat într-o foaie subțire, rotundă. Pune în tigaie foaia de aluat obținută și gătește-o timp de 2-3 minute pe ambele părți.

Umple tortillas cu fajita de pui cât sunt calde și savurează-le alături de cei dragi, răsfăându-vă simțurile cu arome de pe meleagurile mexicane.

Poftă bună!

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

4 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

3 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania

3 ore și 35 minute

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania
Magie în Bucătărie