fbpx

Tort tres leches sau prăjitura „trei feluri de lapte”

Icon print Print

Tortul cu trei tipuri de lapte, adică tres leches, este originar din Mexic, însă a devenit popular în întreaga lume. Acesta are o textură foarte pufoasă și este înnobilat cu un sirop făcut din lapte condensat, lapte evaporat și lapte dulce – de aici și numele tortului.

Acest desert este iubit în egală măsură de cei mari și de cei mici, așa că dacă vrei să le faci o surpriză dulce celor de acasă, cu tortul tres leches vei reuși.

Timp de pregătire: 2 ore și 10 minute

Număr de porții: 12 felii

Ingrediente:

  • 1 cană de Făină Superioară 000 Raftul Bunicii
  • 1 ½ linguriță de praf de copt
  • ¼ linguriță de sare
  • 5 ouă mari
  • 1 cană de zahăr tos
  • 1/3 cană de lapte dulce + ¼ cană de lapte dulce
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 350 ml de lapte evaporat
  • 380 ml de lapte condensat

Ingrediente pentru decor:

  • 500 ml frișcă
  • 3 linguri de zahăr pudră
  • ½ linguriță de esență de vanilie
  • scorțișoară măcinată pentru decor (opțional)

Mod de preparare:

Pregătește-te să-ți alinți simțurile cu arome inedited și să-i încânți pe cei dragi!

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește o tavă, acoperind-o cu hârtie de copt.

Într-un vas încăpător, amestecă făina, praful de copt, dar și sarea, amestecând bine pentru a le omogeniza. Separă în două boluri albușurile și gălbenușurile.

Peste gălbenușuri, adaugă ¾ cană de zahăr tos și folosește mixerul la viteză mare pentru a amesteca, până când compoziția devine omogenă. Încorporează cu răbdare 1/3 cană de lapte, împreună cu esența de vanilie și bucură-te de experiență.

Toarnă amestecul încet peste făină și amestecă viguros, însă nu prea tare, doar cât să se omogenizeze și să capete o textură lichidă, dar grosuță.

Este rândul albușurilor de ouă să intre în horă, așa că bate-le până când se transformă într-o spumă aerate și diafană, apoi, cu grijă și răbdare, puțin câte puțin, încorporeză și ¼ cană de zahăr rămas.

Amestecând blând cu o spatulă, toană și albușurile cu zahărul peste compoziția obținută și ai grijă să omogenizezi bine.

În tava tapetată cu hârtie de copt, toarnă compoziția obținută și asigură-te că o nivelezi în mod uniform; te poți ajuta de spatulă sau de lama unui cuțit mai mare pentru un rezultat perfect.

Bagă tava la cuptor și lasă blatul de tort să se coacă în jur de 25-35 de minute, însă e bine să-l mai verifici din când în când, pentru a te asigura că se coace uniform. Poți face testul scobitorii și dacă aceasta este curată, este momentul potrivit să scoți blatul și să lași să se răcească.

Cât timp se coace blatul, te poți ocupa pe-ndelete de siropul de lapte. Într-un vas încăpător amestecă laptele evaporat cu cel condensat, împreună cu ¼ cană de lapte dulce rămas.

După ce blatul de tort se răcește, folosește o furculiță pentru a face mici găuri în el, apoi însiropează-l cu amestecul obținut din cele 3 tipuri de lapte.

Este nevoie de puțină tihnă, așa că bagă tortul însiropat la frigider, unde îl vei lăsa cel puțin o oră (de preferat ar fi chiar peste noapte).

Pentru a prepara toppingul tortului tres leches, amestecă frișca cu zahărul pudră și cu esența de vanilie, folosind mixerul. Când se îngroașă și devine mai consistentă, glazura este gata. Toarnă glazura pe toată suprafața tortului, având grijă să nu ratezi nicio bucățică. E tare voios și pufos, nu-i așa? Pentru un efect chic, dar și un plus de aromă, poți presăra puțină scorțișoară peste glazură.

Servește tortul ca atare sau ornat cu bucăți de căpșune proaspete, cu fulgi de migdale sau chiar de cocos!

Poftă bună!

Cinnamon Rolls

VEZI REȚETA
Image Cinnamon Rolls

Banane umplute cu ciocolată în foietaj

VEZI REȚETA
Image Banane umplute cu ciocolată în foietaj

Mini clafoutis cu fructe de pădure

VEZI REȚETA
Image Mini clafoutis cu fructe de pădure