fbpx

Prăjitură cu cocos și ceai verde

Icon print Print

Prăjitura cu cocos și ceai verde este o rețetă thailandeză cu care-i vei da gata pe oaspeții tăi. Aliații de nădejde în prepararea acestui desert sunt făina de calitate superioară de la Raftul bunicii, pudra de ceai verde matcha și nuca de cocos rasă. Cu puțină îndemânare și ajutor de încredere de la Raftul bunicii, vei obține o prăjitură apetisantă la aspect și dulce la gust.

Pașii sunt mai mult decât simpli, i-am povestit pe larg în cele ce urmează, iar bunica este alături de tine pentru a-ți șopti la ureche sfaturi înțelepte, care te vor ghida pe parcursul pregătirii acestei rețete.

Timp de preparare: 50 de minute

Ingrediente

 • 1 ceașcă Făina Superioară 000 Raftul Bunicii
 • 1 ceașcă de zahăr brun
 • 3/4 ceașcă de zahăr alb
 • 5 ouă mari
 • 1 praf de sare
 • 1/2 ceașcă ulei de rapiță
 • 1/3 ceașcă lapte de cocos
 • 1 linguriță extract de vanilie
 • 2 lingurițe praf de copt
 • 3 lingurițe pudră de ceai verde matcha
 • 2 linguri nucă de cocos rasă
 • 1 lingură zahăr pudră

Mod de preparare

Pasul 1

Înainte de a te pune pe treabă, încinge cuptorul la foc mediu. Perfect! Acum, alege o tavă de prăjituri pe care o vei unge cu puțin ulei sau unt, după preferințele tale, și pe care o vei tapeta cu făină.

Pasul 2

Separă albușurile de gălbenușuri și pune-le în boluri diferite. Bate albușurile până când vei obține o spumă aerată, precum un norișor alb și pufos.

Pasul 3

După ce albușurile sunt foarte bine bătute, urmează bolul cu gălbenușuri. Și ele au nevoie de atenția ta pentru a prepara o prăjitură delicioasă! Așadar, adaugă zahărul și sarea peste gălbenușuri și începe să amesteci cu mult spor, ajutându-te de un tel sau un mixer electric, după cum îți este mai ușor.

Pasul 4

Peste compoziția rezultată la pasul 3, adăuga laptele de cocos, uleiul și vanilia, amestecând foarte bine totul.

Pasul 5

Într-un vas separat, amestecă Făina Superioară 000 Raftul bunicii cu praful de copt și ceaiul verde pudră, pe care le vei îngloba încet și cu multă grijă în amestecul de gălbenușuri.

 

Pasul 6

Ia spuma rezultată din albușuri și începe să o adaugi foarte încet în compoziția de la pasul 5, ajutându-te de o spatulă. Motivul pentru care trebuie să adaugi spuma încet este acela de a evita scoaterea aerului din amestecul pufos pe care l-ai obținut la început.

Pasul 7

Munca ta este aproape gata! Acum, toarnă cu grijă aluatul rezultat în tava tapetată cu ulei sau unt și făină, pe care o vei da la cuptorul preîncălzit la foc mediu, timp de aproximativ 25-35 de minute, până ce prăjitura cu cocos și ceai verde crește mult pe mijloc. Pentru a vedea dacă este gata, verifică blatul cu o scobitoare.

Pasul 8

Când prăjitura ta a trecut testul scobitorii, știi că este momentul potrivit pentru a o scoate din cuptor și a o decora cu nucă de cocos rasă și/sau zahăr pudră.

Prăjitura se poate servi cu lapte, cafea sau ceai, ori ca un simplu desert gustos, sănătos și răcoros, însă neapărat în compania prietenilor sau a familiei. O asemenea delicatesă merită să fie împărtășită cu cei apropiați, care mai mult ca sigur nu vor rămâne indiferenți la talentul tău de a pregăti bunătăți de casă desăvârșite.

Poftă bună!

Rulouri cu șuncă și cașcaval pentru picnic

VEZI REȚETA
Image Rulouri cu șuncă și cașcaval pentru picnic

Prăjitură Pina Colada

VEZI REȚETA
Image Prăjitură Pina Colada

Clătite japoneze cu zmeură

VEZI REȚETA
Image Clătite japoneze cu zmeură