fbpx

Baghrir, clătite marocane cu 1000 de găuri

Icon print Print

Clătitele marocane sunt unele dintre cele mai apetisante și parfumate rețete de clătite. Preparate într-un mod diferit de cele cu care ai fost obișnuită până acum, sunt un desert ideal pentru o masă în familie, când vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un desert inedit.

Ia-ți șorțul preferat și urmărește pașii din rețetă. Ești gata să te apuci de gătit?

Timp de preparare: 35 de minute

Număr de porții: 15-20 clătite

Ingrediente:

  • 200 g Făina Superioară 000 Raftul bunicii
  • 280 g Griș din Grâu Raftul bunicii
  • 700 ml apă caldă
  • 6 g drojdie uscată
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1 linguriță de sare
  • vanilie

Mod de preparare:

Pasul 1

Pentru început, pregătește un bol încăpător și amestecă 200 de ml de apă caldă cu zahărul, până când acesta din urmă se dizolvă complet. Adaugă apoi drojdia și amestecă foarte bine pentru a obține o compoziție omogenă. Lasă apoi amestecul deoparte pentru aproximativ 7 minute, pentru ca drojdia să aibă timp să acționeze.

Pasul 2

Separat, într-un alt vas, amestecă Făina Superioară 000 Raftul bunicii împreună cu Grișul din Grâu Raftul bunicii, praful de copt, sarea și vanilia.

Pasul 3

Întoarce-te la compoziția obținută la pasul 1. Dacă observi că drojdia începe să facă bule, adaugă 2 linguri din amestecul de ingrediente uscate realizate la pasul 2. Apoi, folosindu-te de un mixer sau un tel, omogenizează totul foarte bine, având constant grijă ca aluatul să nu facă cocoloașe.

Pasul 4

Pregătește un vas mare și pune în acesta drojdia, împreună cu 500 de ml de apă care ți-au rămas. Începe apoi să presari treptat și restul de ingrediente uscate. Secretul în această etapă de preparare este să încorporezi treptat făina, pentru a obține un aluat potrivit. Dacă o vei adăuga pe toată dintr-o dată riști ca aluatul să nu crească.

Spre deosebire de clătitele obișnuite, dacă vei obține un aluat mult prea lichid, nu este necesar să adaugi mai multă făină pentru a-i oferi o consistență mai solidă. Tot ce trebuie să faci este să acoperi vasul și să îl lași la odihnit pentru aproximativ 15 minute, astfel încât aluatul să poată crește frumos.

Pasul 6

Pregătește o tigaie și pune-o pe aragaz la foc mediu, pentru a începe să faci clătitele. Față de cele normale, clătitele marocane nu trebuie rotite pe întreaga suprafață a tigăii, deoarece aluatul se așază singur într-un mod uniform.

De asemenea, clătitele marocane nu trebuie prăjite pe ambele părți.  Vei observa că aluatul începe să aibă deasupra bule active care se transformă apoi în mici găuri. Păstrează clătitele pe foc până când textura lichidă din aluat dispare complet. Procedează în acest fel cu toată cantitatea de aluat, și vei obține clătite marocane pufoase și delicioase.

Pentru o experiență culinară desăvârșită, servește clătitele marocane împreună cu o compoziție din unt topit amestecat cu miere. Acum te poți bucura împreună cu cei dragi de un desert delicios și parfumat.

Poftă bună!

Rulouri cu șuncă și cașcaval pentru picnic

VEZI REȚETA
Image Rulouri cu șuncă și cașcaval pentru picnic

Prăjitură Pina Colada

VEZI REȚETA
Image Prăjitură Pina Colada

Clătite japoneze cu zmeură

VEZI REȚETA
Image Clătite japoneze cu zmeură