Churros sunt niște gogoși deosebite ce își au originea în Spania. Deși rețeta originală tradițională este greu de identificat, există numeroase modalități de preparare a acestui desert apetisant. Ușoară și rapidă de făcut, rețeta churros este numai bună de încercat atunci când vrei să-i servești pe cei dragi cu un desert adus din însorita Spania.
Urmează pașii din rețetă și uimește-i pe cei de acasă cu acest preparat gustos și crocant care să vă aducă pe toți mai aproape de gastronomia spaniolă.
Timp de pregătire: 30 de minute
Număr de porții: 10-12 churros
Ingrediente:
Pentru churros:
Crema de ciocolată:
Mod de preparare:
Pasul 1
Pentru început, ia o crăticioară și pune-o la foc mediu. Toarnă apoi în aceasta cele 200 de ml de apă, untul, cele 150 de g de zahăr și sarea. Amestecă totul până când untul se topește suficient.
Pasul 2
După ce ai obținut o compoziție omogenă, începe să adaugi Făina Superioară 000 Raftul bunicii și amestecă totul foarte bine cu o lingură, până când se formează un aluat consistent.
Pasul 3
Acum că ai un aluat voinic, pune-l într-un bol și continuă să-l amesteci cu lingura de lemn, până când se răcește. Dacă vrei să îți fie mai ușor, te poți ajuta de un mixer.
Pasul 4
După ce aluatul s-a răcit suficient, toarnă esența de vanilie și începe să adaugi treptat câte un ou, în timp de amesteci bine aluatul. Nu uita că trebuie să ai foarte multă răbdare atunci când încorporezi ouăle. Așa că, dacă ți se pare că aluatul nu se încheagă, nu te îngrijora, continuă să amesteci și vei vedea că vei avea un rezultat frumos. De asemenea, este important ca atunci când adaugi ouăle, aluatul să nu fie fierbinte, altfel acestea se vor transforma în omletă.
Pasul 5
După ce ai încorporat bine toate ingredientele, pune aluatul într-un sac de patiserie ce are vârf zimțat, pentru a obține o formă frumoasă pentru gogoșile spaniole churros.
Pasul 6
Pregătește o oală adâncă și pune la foc mic uleiul pentru a se încinge. Când acesta este destul de fierbinte, începe să creezi 3-4 gogoși churros într-o oală de dimensiuni potrivite. Prăjește-le cu grijă pe ambele părți, apoi le poți scoate pe o farfurie tapetată cu șervețele, pentru ca acestea să absoarbă excesul de ulei.
Procedează în acest fel cu tot restul aluatului până când obții o farfurie plină de churros aurii și crocanți. Acum este timpul să amesteci într-un vas o linguriță de zahăr și una de scorțișoară și să treci fiecare churros prin acest amestec.
Pasul 7
După ce ai înnobilat preparatul cu scorțișoară și zahăr, te poți apuca de crema de ciocolată. Pentru aceasta, ai nevoie de o olicică adâncă în care să pui frișca lichidă. Las-o la foc mic până în momentul de fierbere, apoi adaugă ciocolata. Amestecă totul cu ajutorul unui tel, până când obții un sos delicios de ciocolată.
Pentru a servi acest desert crocant, înmoaie fiecare churros în sosul de ciocolată și răsfață-te alături de cei dragi cu acest preparat fermecător.
Poftă bună!
Măr copt în foietaj
VEZI REȚETACinnamon Rolls
VEZI REȚETABanane umplute cu ciocolată în foietaj
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.