fbpx

Tortilla de casă

Icon print Print

Tortilla, o lipie specifică bucătăriei mexicane, a devenit populară în întreaga lume, fiind consumată în diverse combinații. Tortilla poate fi umplută cu tot felul de ingrediente și rulată apoi într-o formă de burrito, dar poate fi folosită și pentru a prepara quesadilla. Totodată, tortilla poate fi consumată alături de diferite sosuri sau feluri de mâncare, ca înlocuitor de pâine.

În comerț se găsesc diverse tipuri de tortilla, însă acestea nu se compară cu tortilla de casă, preparată chiar de tine.

Timp de pregătire: 30 minute

Număr de porții: 8

Ingrediente:

  • 2 căni de Făină Standard 650 Raftul Bunicii
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • ½ linguriță de sare
  • ¾ cană de apă

Mod de preparare:

Într-un bol încăpător, toarnă cele 2 căni de făină, dar și sarea, apoi încorporează apa și uleiul, treptat. Începe să frămânți ușor, ușor și va căpăta aspectul unui aluat elastic, însă mai e puțin de lucru. Presară făină din belșug pe masa de lucru și frământă aluatul de câteva ori, până când se omogenizează și nu mai este lipicios. Formează o bilă din aluat, acoperă-l cu un ștergar curat și lasă-l să se odihnească vreo 10 minute.

După o binemeritată pauză, tapetează din nou masa de lucru cu făină, ia aluatul și împarte-l în 8 bucăți egale. Cu ajutorul unui sucitor, întinde fiecare bucată de aluat, oferindu-i o formă rotundă, de tortilla. Nu te teme, este chiar ușor de întins, fiind un aluat destul de elastic, va asculta de sucitorul pe care îl mânuiești.

Într-o tigaie antiaderentă încinsă bine, rumenește pe rând toate cele 8 foi de tortilla, lăsându-le câte 1 minut pe fiecare parte.

Le poți savura alături de cei dragi calde sau mai târziu, după ce se răcesc.

Poftă bună!

Coroniță cu camembert

VEZI REȚETA
Image Coroniță cu camembert

Lava cake

VEZI REȚETA
Image Lava cake

Rulouri împletite cu migdale

VEZI REȚETA
Image Rulouri împletite cu migdale