Bucataria turceasca
Galerie de reţete
alege produsele pe care doreşti să le regăseşti în reţete
Suberek, plăcintă cu carne
40 minute
Suberek este un preparat de origine tătărească cunoscut sub mai multe denumiri sau traduceri locale: șuberec, chebureki sau ciborek. Este des întâlnit în familiile de turci, tătari sau în Dobrogea unde influențele bucătăriei orientale sunt mai puternice.
Suberek se prepară ușor și rapid, necesită puține ingrediente, și este extrem de savuros, îmbinând umplutura cremoasă de carne tocată și ceapă cu textura crocantă a aluatului prăjit. Poate fi aromat cu mentă, precum...
Citește mai mult
Baclava, regina deserturilor cu fistic
45 minute
Supranumită și regina deserturilor turcești, baclavaua este o delicatesă culinară irezistibilă cu o tradiție răspândită și pe meleagurile Greciei. În această zonă, se spune că baclavaua trebuie pregătită cu 33 de foi de plăcintă, număr ce face trimitere la anii de viață ai lui Iisus.
Dacă vrei și tu să îi surprinzi pe cei dragi cu o rețetă internațională și un gust nou, urmărește cu drag pașii pentru prepararea unui dulce greu de uitat.
Sfaturi pentru cea ...
Citește mai mult
Kebab de pui, frigărui orientale servite cu lipii de casă
45 minute
Originar din Orientul Mijlociu, kebabul este o frigăruie din carne de berbec sau miel. Acesta se poate prepara însă cu orice tip de carne, chiar și cu pui sau pește.
În România, cele mai iubite tipuri de kebab sunt cel de vita și cel de pui. Astăzi îți vom oferi o rețetă de kebab de pui, gustos și pe placul tuturor celor din familie, de la mic, la mare.
Timp de pregătire: 45 minute
Număr de porții: 20
Ingrediente:
4 bucăți de piept de pui dezosat
20 de ciu...
Citește mai mult
Prăjitură cu iaurt
55 minute
Astăzi te purtăm pe meleaguri străine pentru a descoperi un preparat turcesc nemaipomenit.
Bucătăria turcească este plină de delicatese care îți răsfață papilele gustative. Printre acestea se numără și prăjitura cu iaurt.
Rețeta de prăjitură cu iaurt este ideală pentru zilele în care ai musafiri pofticioși la masă, care știu cât de pricepută ești în bucătărie și se așteaptă să-i surprinzi de fiecare dată cu ceva nou. Cu siguranță vor rămâne plăcuți ...
Citește mai mult
Lokma, gogoși turcești însiropate
1 oră și 30 minute
Lokma este o gogoașă turcească acoperită cu un sirop dulce și divin care este foarte des servită în Istanbul alături de o cafea scurtă și aromată, cum numai splendidul tărâm turcesc știe să ofere.
Când membrii familiei se adună la masă și îți spun că le este poftă de un desert dulce, surprinde-i cu un preparat inspirat din bucătăria de pe Bosfor. Rețeta Lokma este ușor de urmat, iar dacă urmezi pașii pe care ți-i indică bunica, rezultatul va fi unul încununat c...
Citește mai mult