Kebab de pui, frigărui orientale servite cu lipii de casă

Icon print Print

Originar din Orientul Mijlociu, kebabul este o frigăruie din carne de berbec sau miel. Acesta se poate prepara însă cu orice tip de carne, chiar și cu pui sau pește.

În România, cele mai iubite tipuri de kebab sunt cel de vita și cel de pui. Astăzi îți vom oferi o rețetă de kebab de pui, gustos și pe placul tuturor celor din familie, de la mic, la mare.

Timp de pregătire: 45 minute

Număr de porții: 20

Ingrediente:

  • 4 bucăți de piept de pui dezosat
  • 20 de ciuperci
  • 20 de roșii cherry
  • 2 ardei grași roșii
  • 3 căței de usturoi
  • Sucul de la 1 portocală
  • 3 cepe verzi, tocate mărunt
  • 1 linguri de miere
  • 1 lingură de sos de soia
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Pune usturoiul mărunțit, coaja de lămâie și ceapa verde în blender și transformă-le într-o pastă. Adaugă mierea, sucul de portocală, sosul de soia și uleiul, după care pornește iar blenderul. Când amestecul devine omogen oprește aparatul.

Taie pieptul de pui cubulețe și freacă-l cu pasta preparată anterior, apoi lasă-l la marinat cel puțin o oră într-un bol încăpător – ideal ar fi însă să îl lași peste noapte.

Cu o jumătate de oră înainte de a te apuca de gătit kebabul, adaugă și ciupercile alături de pui.

Pe un băț de frigăruie pune câte o bucată de pui, o roșie, o ciupercă și o bucată de ardei gras roșu, apoi repetă operațiunea până când umpli frigăruia. Procedează la fel până termini ingredientele.

Pentru a le găti ai nevoie de un grătar sau de o tigaie tip grill. Lasă-le 7-8 minute, dar ai grijă să le întorci pe toate părțile pentru a se pătrunde foarte bine carnea.

Așază frigăruile pe un platou și servește-le calde, de preferat alături de lipii de casă.

Cum prepari lipie de casă

  • Ingrediente:
  • 3 ½ cană de Făină Standard 650 Raftul Bunicii
  • 1 ½ lingură de drojdie uscată
  • 2 linguri de zahăr
  • 2 lingurițe de sare
  • 1 ½ cană de apă caldă

Mod de preparare

Într-un vas încăpător, amestecă Făina Standard 650 Raftul Bunicii cu sarea. Într-un alt recipient pune drojdia cu zahărul și ¼ cană de apă călduță, masând ușor cu degetele până se omogenizează. Lasă drojdia să acționeze în jur de 5-8 minute, apoi adaugă peste ea făina, dar și apa rămasă.

Pe masa de lucru, ia aluatul și frământă-l voios, până când devine elastic și nu se mai lipește de mâini – mai poți adăuga făină Raful bunicii dacă este necesar. Pune-l apoi într-un bol, acoperă-l cu un ștergar și lasă-l să se odihnească în jur de 25 de minute într-un loc călduț. În acest timp își va dubla volumul și va fi gata.

După acest timp, împarte aluatul dospit în 8 părți egale și modelează-le sub în formă de bile, pe care trebuie să le mai lași în tihnă 15 minute.

Acoperă blatul de lucru cu făină Raftul Bunicii din belșug, apoi și cu un sucitor întinde fiecare bilă până când obții 8 lipii.

Pune-le în tăvi acoperite cu hârtie de copt în prealabil, și lasă-le acolo timp de 6-8 minute. Se pot servi atât calde, cât și reci peste 2-3 zile.

Poftă bună!

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

4 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

3 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania

3 ore și 35 minute

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania
Magie în Bucătărie